Seuraa 

Meidän typy käveli mallikkaasti pihalla jo 1-vuotiaana. Tänä kesänä hän täyttää kolme ja pohdin, joko " saa" siirtyä varrettomiin kenkiin. Lapsiraukan jalka hikoaa ihan kauheasti umpinaisissa varsikengissä, ja tuntuu hassulta käyttää ensiaskelkenkiä jo kaksi vuotta kävelleellä lapsella...

Kommentit (6)

että kengässä on kiertojäykkä pohja (ei kierry paljoa aikuisen voimillakaan kun ottaa varpaista ja kannasta kiinni) ja tukeva kantakuppi. Tarkistaa kannattaa myös, että pohja taipuu oikeasta kohdasta askellettaessa... usein kenkä taipuu väärästä kohtaa, eli keskeltä pohjaa. Tarkoitus olis että kenkä taipuu lapsen painon alla päkiältä, eli aika edestä. Helppo kiristys tekee jalkaan laitosta joutuisampaa.

Jos jalat on terveet, silloin ei periaatteessa tarvi nilkkaan asti olevia ensiaskelkenkiä käyttää. Riittää nuo aiemmin mainitsemani kriteerit. Pääasia että suojaa jalkapohjan kehittyviä luita. Nilkat jaksaa kyllä (jos jalat on terveet siis...) ja vetreytyvät entisestään kun niitä käytetään luonnollisessa liikkeessä.

Kunhan on muuten hyvät kiertojäykät ja tukevat ja hyvät. Meillä poika opetteli kävelemään koon 24 kengillä. Jalan kasvu on melkoista joten jäi nuo ensiaskelkengät ostamatta...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Löysin kesäksikin vielä toiselle isoimmat Tepsut-kengät kokoa 26. Ovat niin tukevan oloiset. Toisella on vähän lättäjalan näköinen kenkä ja fysioterapeutti ja lääkäri on kehunut, että vastaavanlaiset kengät kuin aikaisemmat Tepsut olisi hyvät ja ostin vielä molemmille sellaiset. Sandaalitkin on toisella ensiaskelkengän tyyppiset. Lenkkareita käytän edelleen lapsilla vain hiekkiksella, muuten kunnon nahkakenkää. Toki varmasti löytyy hyviä tavallisiakin kävelykenkiä esim. Kavatilta, mutta jäin koukkuihin Tepsuihin. Muutenkin lapsillla on parempi pitää nauhakenkiä kuin tarrakenkiä, koska nauhakengän saa säädettyä paljon yksilöllisemmin ja tukee paremmin jalkaa. Olen myös tarkka omista kengistäni, koska on ollut paljon selkävaivoja, joten olen tarkka myös lasten kengistä.

Eli turhaan pitää umpinaisia kenkiä kesällä, kun tukevia sandaalejakin on!

Mielestäni tuo sana " ensiaskel" vastaa jo kysymykseen. Siis kenkä on ensiaskeliin. Tosin olen sitä mieltä, että jos tytöllesi vaan kokoja riittää, niin tokihan tukeva kenkä on lapselle hyvä pitkäänkin. Meillä kuopuksella 2v on vielä tukevia varrellisia kenkiä, kesäksi tukevat sandaalit. Esikoisella 3v taas on kengän numero jo 27 ja sen kokoisia ensiaskelkenkiä ei ole vielä vastaani tullut.

Meillä ikää 1v.6kk ja jo pari kuukautta sitten matkalla käytti varrettomia sandaaleja. Samoin esim. kaupungille laitamme jalkaan ihanat valkoiset lenkkarit. Hoidossa käyttää vaihtelevasti nilkkureita ja kumisaappaita.Ei kun normaalit popot vaan käyttöön.

Eli kenkää ostaessa tarkista ainakin, ettei kantakuppi painu sisäpohjaa vasten vaan on napakka ja että kengän pohja ei ole kivikova vaan taipuu. Nilkkaa tukeva malli olisi lapselle hyvä, meille sanottiin vielä 5v neuvolassa että sellainen olisi lapsen nilkalle tärkeä mut isommalle lapselle sellaisia kesäkenkiä on kyllä aika mahdoton löytää.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat