Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Ristiäiset ovat reilun 3vko päästä, ja ajattelin pikku-hiljaa alkaa valmistamaan tarjottavia, esim.pipareita. Mitkä olisivat hyviä pipareita ja miten saan ne säilymään ristiäisiin asti hyvänä?

Mitä muuta olisi sellaista mitä voisi pikku-hiljaa alkaa valmistelemaan.. Kiitos vastaajille =)

Kommentit (3)

PIKKULEIPIEN PERUSTAIKINA



300 g voita

1 1/2 dl tomusokeria

1 1/2 dl perunajauhoja

5 dl vehnäjauhoja

2 tl vaniljasokeria



1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi huolellisesti ja siivilöi jauhot joukkoon.

2. Sekoita huolella tasaiseksi taikinaksi.

3. Jäähdytä taikina kylmässä, jos kaulitset taikinaa.

4. Muotoile pieni koekakku ja paista. Jos pikkuleipä leviää liikaa uunissa, lisää hieman jauhoja.

5. Jos pursotat taikinan, kaada se heti pursotinpussiin ja pursota mieleisiäsi kuvioita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

6. Paista 225-asteisessa uunissa n. 5 min. Tarkkaile paistumista!



Taikinan erilaisia mausteita:

- Korvaa osa jauhoista 2 rkl:lla kaakaojauhetta.

- Raasta suklaata taikinan joukkoon.

- Lisää taikinan joukkoon rouhittuja pähkinöitä tai manteleita.

- Mausta taikina kanelisokerilla.



Pikkuleipien koristeita:

- Levitä kahden pikkuleivän väliin paistonkestävää marmeladia esim. vadelmaa, tyrnimarjaa, karpaloa, aprikoosia tai appelsiinia. Ripottele pinnalle tomusokeria.

- Tee pyöreään pikkuleipään kuoppa ja pane siihen hilloa tai esim. koristekirsikasta puolikas.

- Paina pyöreiden pikkuleipien pinta värilliseen koristesokeriin.

- Sulata suklaata ja pursota pikkuleipien pinnalle raitoja ja erilaisia kuvioita.



Itse kaulitsin taikinan ohkaiseksi ja otin jalanmuotoisella piparimuotilla pikkuleipiä, väliin paistonkestävää marmeladia ja uuniin. Osan paistoin vaan yksiosaisina ja kirjoitin suklaalla päälle lapsen nimen. Suklaan sulatin mikrossa 30 sekuntia kerrallaan, kunnes alkoi sulamaan, pidin vaan hetken kerrallaan, ei saa kuumentua liikaa, menee muuten pilalle.

Suklaan laitoin lääkeruiskuun(20 ml), jolla se oli helppo pursottaa.

Taikinan tein 1,5 kertaisena ettei ne lopu kesken.

Taikinaa oli kyllä aika hidas kaulita, meinas tarttua alustaan ja kaulimeen, jauhoja vaan väliin niin toimii. On vaan niin paljon parempia kun murotaikinaan tehdyt vastaavat. Säilyy hyvin jossain purkissa monta viikkoa vaikka (tulee syötyä ennemmin), itse säilytin muovisessa entisessä irtokarkkirasiassa, joita saa monista kaupoista ilmaiseksi.

helppo ja ihana jos on tyttö kyseessä







SYDÄNPIKKULEIVÄT





(noin 30 kpl)



1 pkt Sunnuntai Murotaikinaa (pakaste)

Täyte:

1/2 dl vadelmamarmeladia

Kuorrutus:

2 dl mansikanmakuista tomusokeria

1 1/2 rkl vettä tai

sitruunamehua





Ohje:





1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kauli sulanut taikina ohueksi levyksi ja ota siitä pienellä sydänmuotilla pipareita leivinpaperin päälle pellille.

2. Paista uunin keskitasossa 6 ¿ 8 minuuttia. Anna jäähtyä.

3. Laita kaksi piparia vastakkain, väliin marmeladia.

4. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään ja levitä piparien päälle.



Kuva ohjeeseen löytyy täältä



http://www.raisiogroup.com/asp/system/empty.asp?P=601&VID=default&SID=67...







Pullat voit leipoa jo valmiiksi pakkaseen ja ottaa edellisenä iltana tai aamulla sulamaan niin ovat kuin tuoreita

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat