Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Jo monta kuukautta nyt 11-kuisemme on nukkunut kahdet päiväunet, aamu- ja iltapäivällä, yleensä aamupäivällä n. 1,5 h ja iltapäivällä 0,5-1 h. Molemmille unille on nukahtanut suhteellisen helposti, ja nukkuu pihassa rattaissa. Viime aikoina kuitenkin iltapäiväunille nukahtamisesta on tullut ongelmallista. Iltapäivällä on kyllä väsynyt, eli on levoton ja hieroo silmiään, mutta ei meinaa nukahtaa sitten millään. Siis nukutus venyy ja venyy, ja kun sitten nukahtaa, niin harvoin nukkuu puolta tuntia pidempään. Niinpä iltäpäivän unet tuppaavat siirtyä turhan myöhäiseen, jolloin yöunillekin meno siirtyy. Kuitenkin herää aamulla seitsemän pintaan.Mietinkin, että pitäisikö yrittää yksiin uniin siirtymistä, vai miten päivän saisi rytmitettyä uudelleen? Tuntuu vain vaikealta yrittää siirtää noita aamupäivän unia myöhemmäksi eli keskelle päivää, koska on kuitenkin jo 10 aikaan ihan valmis unille.Olisiko vinkkejä miten saada homma taas sujumaan paremmin?Mukavaa kevättä kaikille, ihanaa kun aurinko paistaa vihdoinkin!

Kommentit (3)

* Aamulla herätys 6-6.30, tissimaitoa sängyssä > potalle

* Aamupuuro 7.30-8 > potalle, sen jälkeen touhuilua

* Unille 10.30-11 (nukkuu 1h20-lähes3h, vähän vaihtelee)

* Lounas 12.30-13.30 (riippuu miten pitkät unet); potalle aina unien ja ruokailujen jälkeen

* Välipala n2h ruokailusta eli jotain klo15, yleensä myös tissimaitoa välipalalla tai ennen toisia päikkäreitä

* Tokat päikkärit n 16-17 maissa nukahtaa (näille unille nukahtaminen vaikeeta; nukkuu 45min-2h)

* Päivällinen yleensä 17.30-18, joskus jopa lähempänä 19 jos nukkuu pitkät unet!

* Iltapala klo20 > kylpyyn (joka ilta! saunaan 2-3krt/vk)

* Iltamaito, -satu, hampaat > sänkyyn n klo20.30, taintuu yleensä 21 mennessäTällä vesselillä ikää 11 kk. Toisille unille käyminen on aika vaikeeta, parina päivänä ne jäi kokonaan väliin (ei nukahtanu vaik mummo 1h työnteli vaunussa ja sit tööttäs kakat ja kujerteli vaan...). Eli näyttäs siltä et pärjäis yksillä unilla, ehkä... Joskus aamusella jo 9 maissa alkaa olla väsy, varsinkin jos heränny jo klo6 mut yritetään sinnitellä yli10. Antaisin mielelläni lounasta ennen unia mut ei maistu ja kun jo 10 jälkeen unille alkaa pyrkiä. Päikkäreissä on paljonkin vaihtelua, toisinaan nukkuu yhteensä yli 4h unia päivässä, toisinaan vajaat 2h. Yöunet aika vakiona 21-6 (joskus ehkä 7-7.30 asti nukkuu jos edpäivän unet ollu huonot), ei suurempaa vaihtelua vaik päikkärit menis miten, ehkä vähän aikasemmin asettuu illalla jos päikkärit vähäisiä (kuten eilen jo 20 jälkeen).

Oikeastaan homma meni siten, että aamupäiväunet siirtyivät pikku hiljaa myöhemmäksi, ja toiset päiväunet jäivät sitten kokonaan pois. Nyt nukkuu 2,5-3h unet alkaen klo 12-13. Eli helpoin tapa siirtyä yksiin uniin olisi mielestäni lykätä aamupäiväunille menoa ensin.Siirtymäkauden poika oli iltaisin aika väsynyt, mutta nyt jaksaa jo (vuoden täyttää ylihuomenna) oikein hyvin noilla yksillä unillaan, _jos ne vain ovat tarpeeksi pitkät_. Esimerkiksi eilen oltiin reissussa, ja poika nukkui alle tunnin klo 13-14. Sen seurauksena nukkui toiset unet klo 17-19.30 (!).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

siirtyi yksiin uniin n.9kk iässä jo. Tosin tosi kauan aamupäivällä tuli siinä klo 10 maissa väsy ja näytti, että lapsi sammuu. Ulkona olo auttoi, siellä väsy meni aika pian ohi ja sitten taas ihmeesti jaksoi. Sisällä sai keksiä mielenkiintoista tekemistä, mutta aika hyvin väsy onnistuttiin silloinkin ylittämään. Joskus lapsi sitten sammui ja annoin nukkua sellaisen 15min ja sitten herättelin. Sitten jaksoi valvoa hyvin niihin ainoisiin päikkäreihin ja loppu päivä meni hyvin. Sitten jossakin välissä aamuväsyä ei enää tullutkaan.Yritin vielä joskus, että jos sittenkin kahdet unet tarvis, mutta toisille unille nukahtaminen oli niin hankalaa et niistä luovuttiin suosiolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat