Seuraa 

Eli 6kk vanha tyttö ja ollut korvikkeella 5kk lähtien ja kiinteitä ollaan syöty kanssa kuukausi. Enää ei huolisi millään maitoa...kääntää päätä pois ja irvistelee vasta kun on tosi nälkäinen ja niin huolii maidon ja juo kerralla vähän yli 100ml. Mutta sekin on suostuttelun tulos.Ensin kääntää päätä pois ja sitten huolii kun puoliväkisin laittaa tuttipullon suuhun. Aikaisemmin juonut mielelään maitoa, mutta nyt kun kiinteitä on syöty niin söisi mielellään niitä eikä maitoa ottaisi enää ollenkaan? Mitä pitäisi tehdä?

Kommentit (4)

Matkotar: kertoisitko miten teit kiisseliä korvikkeesta? Meillä kun on nyt 7 kk ikäinen tyttö ja korvikemaito ei mene missään muodossa alas.neuvolassa kehotettin syöttämään puurojen (aamu ja ilta) lisäksi jugurttia että tulisi 500 - 600 ml täytteen maitotuotteita.

Meillä syötiin muutenkin pidemmillä ruoka väleillä: aamu puuro 7-7.30 ja lounas 11.00, välipala 14.00, iltaruoka 16.30 ja iltapuuro 19.30. Maito ei meinannut upota millään, aloin keittää korvikkeesta kiisseliä ja syötin sitä hedelmäsoseen kanssa jälkiruuaksi ja välipalaksi, johan kelpasi näin maito. Nyt ollaan 9 kk ikäisiä ja maitoa menee vaihtelevia määriä. (Ollaan korvikkeella oltu ihan pienestä asti)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vinkki täältä poimittuna ja hyväksi havaittuna: kiinteät pois päiväksi pariksi ja sitten maito taas kelpaa. Ja myös syöntivälit saattaa alkaa harventua tossa 6kk kohdalla, että ei ole nälkä koko aika ja kelpaa vaan esim. 3h välein, muuten vaan hyljitään ja saadaan vaikka raivarit. Toisaalta myös ympäristö häiritsee, ainakin tissillä, että pitää etsiä rauhallinen paikka aina imetykselle. Joskus pakko lähteä ihan kotiin kesken kaiken, kun ei muuten huoli mitään. Sosetta menisi vielä, mutta en halua antaa, jos a) rinnat räjähtä maidosta sen seurauksena b) meidän herkkämahainen vauva kuitenkin saa ummetusta jos annan liikaa kiinteitä, joka kiinteän yhteydessä pitäisi saada imetetyksi myös.Neuvolassa sanoivat myös, että kyllä se vauva ottaa tarvitsemansa. Ei sitä voi pakottaa syömään pelkästään kiinteitä, tai maitoa, nyt vaan tossa murrosvaiheessa on ehkä sekaisin, ku koko ikänsä syönyt vaan maitoa ja sit yhtäkkiä avautuu kiinteiden maailmakin.. ja teillä vielä se korvikekin samassa syssyssä.

Meillä piteni syöttöväli 6 kk iässä 3-4 tuntiin. Aluksi tuputin ruokaa tavalliseen tapaan parin tunnin välein, ettei vaan pääse nälkä yllättään : ) Ei mamma tajunnu, että kiinteillä pötkii paljon pidemmälle kuin maitolinjalla.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat