Vierailija

Minkä ikäisenä lapsi on mielestäsi helppohoitoinen?

Kommentit (9)


helpohkoa aikaa on meillä ollut ikävuodet 7-12. Sitten onkin kahden kanssa ollut taas päänvaivaa muutamat seuraavat vuodet. Yksi oli murkkunakin aika iisi. Yksi elää parhaillaan tuota ihanaa 7-12 ikäjaksoaan.

Mielestäni jokaisessa iässä on omat vaikeutensa joita on vaikea asettaa järjestykseen. Minun lapseni ovat olleet pikkuvauvoina hankalia koliikkinsa takia. Taaperoiässä pitää taas olla silmät selässäkin, uhman " ihanuudesta" puhumattakaan... Kun lapsi alkaa itsenäistyä, kasvavat kodin ulkopuoliset vaarat. Ja kun mukaan tulee murrosiän kapina, se ei ole mitään uhmaan verrattuna.Ja jotta lapsen kasvatus ei kuullostaisi yhdeltä pitkältä painajaiselta, samalla tavoin jokaisessa ikävaiheessa on tietysti omat ihanuutensakin :)T. Kolmen täysi-ikäisen kullannupun äiti

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Se on oikeastaan loppujen lopuksi asennekysymys. Mitä kukakin kokee vaikeaksi.

Ja toisaalta jokaisessa ikäkaudessa on omat haasteensa, jotka joku kokee helpoiksi ja toinen kauhean rassaaviksi.

Älä ota tätä veetuiluna, ap. Mutta aivan oikeasti, en osaa vastata kysymykseesi.

Voisi tietysti sanoa, että lapsi on sitten helppo-hoitoinen, kun hän jo on muuttanut kotoa omaan asuntoonsa. Mutta tokko se silloinkaan loppuu, se äidinvastuu... murehtii sitten aikuisen lapsen elämää ja pärjäämistä ja mahd. lastenlapsia..;=)


Vauvan hoito vaatii fyysistä työtä, mutta ei juurikaan päänvaivaa. Senkus ruokkii, vaihtelee vaippaa ja hyssyttelee. Vähän isompien kanssa on paljon vaativampaa, kun pitää oikein miettiä, että miten mihinkin tilanteeseen reagoisi. Ja se tahtojen vääntö, huh. Narinat, uhmat, sisarusten väliset tappelut.Musta on niin hassua, kun ihmiset usein miettii just sitä vauva-aikaa, kun miettivät jotta vieläkö " jaksaisivat" lisää lapsia. Minusta taas sen vauva-ajan nyt hoitaa about kuka tahansa, mutta jaksaako taas tahkota uhmat ja murroiät.Alle 2v:n kanssa on " hankalampaa" , mutta jo 3 vuotiaan kanssa on helppoa ja kivaa tehdä kaikenlaista. Lapsi osaa ilmaista asiansa hyvin, käy vessassa, syö ja on muutenkin omatoiminen.Myös 5-6 vuotiaat ovat ihania. Heidän kanssa voi pelata ja keskustella järkeviä, käydä kunnon lenkillä (lapsi vaikka pyöräilee vieressä), uida, käydä teatterissa yms. Kuitenkin vielä lapsenomaisuutta jäljellä.Isommista kouluikäisistä ei ole vielä kokemusta.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat