Vierailija

Aloitan työt piakkoin, jolloin meidän lapsista koululaiset ovat 11v ja piakkoin toinenkin 10v. Hirveältä tuntuu, jos lapsi sairastuu, että hän jäisi kotiin ilman aikuista sairaana 8-9 tunniksi. Tuon ikäistähän ei saa enää jäädä kotiin hoitamaan. Meillä ei ole ketään, kuka voisi hoitamaan tulla, ja työstäkään ei vapaata saa. Palkaton virkavapauskin pitää anoa kuukautta etukäteen, jos sellaista haluaa.

Kommentit (14)

Lievemmässä taudissa varmaan lapsi pärjää yksinkin, onhan hän tuon ikäisenä jo iltapäivätkin kotona yksin. Mutta jos tosiaan on raju mahatauti, jalta-alta-kunnossa, niin sitten sinulla ap on kolme vaihtoehtoa:



-vetoat perheenjäsenen hätätilanteeseen (tuolla verukkeella ainakin oma työnantajani joustaa, näitä hätätilanteita onneksi osuu hyvin harvoin)

-palkkaat Mll:sta hoitajan päiväksi.

-heittäydyt itse " kipeäksi" (joo, tämä on moraalitonta, mutta jos ei muuta mahdollisuutta ole)



Todellakin, 10-11-vuotiaat lienevät harvoin niin kipeitä, etteivät tule kotona toimeen. Mutta joskus sitäkin voi sattua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Korkea kuume, särky, oksentaminen jne, no ei todellakaan voi lapsi olla 9 tuntia yksin kotona tuollaisessa kunnossa!!!!



Meillä kävi muistaakseni kodinhoitaja (80-luvun alussa) kun olimme kipeitä, onkohan tuollaista mahdollisuutta vielä olemassa?

(Sitaatti Ylen nettisivuilta)

" Suomessa on runsaasti nuoria perheitä ja yksinhuoltajia, joita uhkaa syrjäytyminen perheen ja ystävien muodostaman turvaverkoston puuttumisen takia. Ongelma on suuri erityisesti opiskelukaupungeissa. Rahapula, yksinäisyys ja lapsen kanssa kotiin jääminen on kova paikka niin yksinhuoltajalle, kuin nuorelle perheellekin. Ilman ulkopuolista apua he eivät yksinkertaisesti selviä.



Lapsiperheissä perhetyötä tekevien kodinhoitajien määrä on pudonnut 60 000:sta 20 000:een viimeisen kymmenen vuoden aikana. Samaan aikaan lasten huostaanottojen määrä on lisääntynyt kolmanneksen. Mutta kuinka estää nuorten perheiden väsyminen ja lasten huostaanotot? "



jos varaa lempparivideoita tai lukemista. Meidän pojat ainakin tykkäävät olla rauhassa ja katsella videota itsekseen. Jos olisivat todella sairaita niin pitäisin vapaata töistä vaikka väkisin.

äidillä oli jemmassa tuollaisia tilanteita varten uusia kirjoja, piirustusvälineitä ym (videoitahan tuolloin ei vielä ollut). Jostain äiti loihti aina myös herkkuja päiväksi. Ihan mukavat muistot jäivät.

Vierailija:

Lainaus:


Meillä kävi muistaakseni kodinhoitaja (80-luvun alussa) kun olimme kipeitä, onkohan tuollaista mahdollisuutta vielä olemassa?




Ja se on oikeasti iso ongelma! Kodinhoitajien määrä on tippunut 90-luvulla yk-säästöjen vuoksi alle puoleen, eikä heitä riitä valtaosassa kuntia lainkaan tavallisten lapsiperheiden avuksi. Poikkeuksiakin ON, muistaakseni mm. Tampere. Mutta esimerkiksi täällä Helsingissä ei ole mitään jakoa.



Ajattelu taitaa mennä niin, että " ostakoot yksityiseltä hoitoapua tai hoidattakoot mummoilla" . Mutta kaikille nuo eivät ole mikään vaihtoehto (ei ole varaa yksityiseen hoiva-apuun eikä mummoa ole).



kuopuksen hoitovapaalta. Esikoiseni on erityistä tukea ja valvontaa tarvitseva lapsi, joten mietityttää kyllä miten hän pärjää täällä sairaana. (Mietityttää jo yksin kotona vietettävät iltapäivät, onneksi 4. luokalla on jo pitemmät koulupäivät.)



Täytyy varmaan sitten ottaa palkatonta vapaata jos hän ei täällä selviydy sairaana.

kyllä mä ainakin nuorena jaksoin ihan hyvin, mutta kun on hoitanut suurperhettä jo toistakymmentä vuotta ilman minkäänlaisia apuvoimia, niin nyt nelikymppisenä olen ihan uupunut siihen, että elämä on vain aikatauluaa vuoronvaihtoa miehen kanssa ovella, päivästä toiseen.

Työnantajasta oli ihan ok. Mä sain sitten tehdä senkin työt omieni lisäksi. Mutta kun mun 3 vuotias oli kipeänä niin johan oli vääntäminen, että sai olla edes kaksi päivää pois töistä.



Ei nyt liity asiaan mutta sapettaa edelleen niin paljon, että oli pakko kertoa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat