Seuraa 

Tarvitseeko oikeastaan nykyään vauvan juomavettä keitellä, vai voiko antaa kraanavettä (asumme Espoossa, täällä pitäisi olla ihan hyvä laatuinen vesi). Olen keittänyt toistaiseksi, mutta jotenkin tuntuu turhauttavalta, kun vauva ei sitä paljon yhtään oikeastaan juo.

Kuitenkin on kiva pitää sitä aina pullossa varalla, jos vaikka muistaisin tarjota välillä suun huuhtomiseksi...Edellisille taisin myös keitellä, mutten yhtään muista minkä ikäiseksi asti. Vaavi on nyt 7 vk.

Neuvolastakaan en ikinä muista näin pientä asiaa kysyä.

Kommentit (6)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suu on tosiaan hyvä huuhtoa maidon jälkeen vedellä. Ehkäisee myös sammasta. Itse opettaisin pienenkin vauvan ottamaan vesihuikkaa, koska kesä on tulossa ja helteet. Helppo silloin antaa vauvalle välillä vettä. Ei tietenkään niin, että olisi pois maidon määrästä.et 3kk olis hyvä keittää. Ja sen jälkeenhän ne vauvat alkaa tunkemaan kaiken suuhunsa ja nuolemaan lattiat ym. joten ei siinä varmaan enää paljon ole väliä onko vettä keitetty.

Toisaalta jos vauva on täysimetyksellä, hän ei nykyisten ohjeiden mukaan tarvitse vettä lainkaan. Esim. WHO:n ohjeiden mukaan täysimetetty vauva ei tarvitse vettä edes kuumissa maissa. Sen sijaan korvikkeella ruokittu vauva voi tarvita korvikkeen lisäksi myös vettä hyvin lämpimällä ilmalla.

Muistaakseni se meni niin, että juomavesi tulee keittää siihen asti, kunnes aloitetaan kiinteät eli joillakin 4kk ikäiseksi ja joillakin vasta 6kk ikäiseksi.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat