Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Eli, koulu pitää resursseistaan kiinni vaikka eivät pysty osoittamaan mihin lapsi tarvitsee erityisopetuslausuntoa.

Lausunto kirjoitettu ennen koulun alkua varotoimena kun testien mukaan lapsella oli suurentunut riski , ettei opi lukemaan helposti.

Lapsella ei ole koko 3 vuoden aikana tullut mitään erityistä vaikeutta eteen, mutta koulu ei halua purkaa, koska VOI olla että vaikeuksia tulee.Mitä ihmettä voimme tehdä? Ottaa lakimieheen yhteyttä? Ottaa lapsi poois koulusta? Olen ihan poikki. Laposi kuitenkin kärsii tästä, että tietää itsellään olevan " paperi" .

Sivut

Kommentit (126)

Vierailija:

Lainaus:


Jos hän todella on yhtä hyvä, kuin kerroit hänen olevan, hän menee sisälle niitten kokeitten kautta. Jos hän ei pääse sisälle, kyseessä on joko lukemattomuus pääsykokeisiin tai lapsi ei tosiaankaan ole yhtä taitava kuin sinä ajattelet hänen olevan.T: 11-vuotinen oppivelvollisuus erityisopetuksessa takana, lääketieteen tohtori
Ja tarkistuskin meni myöhäiseksi. Kielipoliisi itse.

joka luulee että lapsi leimataan murhaajaksi. Ikävää vain että tuo lausunto ei näy missään, eli sun täytyy itse toitottaa sitä kadulla. Tosin ketään ei kiinnosta..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vierailija:

Lainaus:


Minun lapseni opiskelee normaalin opetussuunnitelman mukaan, ja SIKSI se ei näy todistuksessa. Täällä on näitä kaikkitietäviä äitejä taas liikkeellä. Eli erityisluokalla olosta ei jää merkintää paitsi jos on mukautettu, ja silloin kun on mukautettua opetusta niin lapsella on suurempia oppimisongelmia jotka kyllä huomaa.
Kyllä taas huomaa, ettei se omena kauas puusta putoa...

ja kysyi minulta estääkö tämä lausunto sen ja sanoin, että kysyy psykologilta niin tämä ei ollut " osannut" sanoa siihen mitään.

ELi lapseni on todella täysin tavallinen 10v. ja vielä varsin hyvä ja motivoitunut koululainen. Lausunto todella on hänelle vain este normaaliin elämään ja tulevaisuuteen!

-ap

mistä ihmeestä niin pieni lapsi tietää mikä " paperi" on kyseessä. Taitaa lapsi kärsiä ihan vaan siksi että vanhemmat voivottelevat tätä lausuntoa. Ei se mikään vankilatuomio ole eikä siinä lasta mitenkään huonommaksi leimata, eihän siitä saa edes kukaan tietää ellette itse kerro.

Opettaja ei näe erityistä vaikeutta, mutta psykologin kanta oli siihen, että opettaja on niin taitava, että osaa tukea lasta oikealla tavaalla.

Opettaja on lapsen 3. ja ei aikaisemmatkaan ole havainneet lapsessa mitään. Puheluita on tullut meille koululta näin päin, että mitä ongelmia heidän tulisi huomioida, johon me olemme sanoneet että ei tietenkään mitään jos ei siellä mitään esiinny!Pelkään, ettei lausuntoa tulla koskaan koulun psykologin puolesta purkamaan (avaa koulun etua) ja kyll sieltä testeistä aina jotain uhkaa kai kaikilta löytyy mihin vedota : (

Harmittaa että lähdin koko touhuun sinisilmäisenä!

En sano sitä suurimmalle osalle lapsista lausunot on todella kullan arovinen, mutta näinkin voi käydä, että tuntuu ihan taakalta!

-aplapselle, jolla ei ole mitään ongelmaa koulunkäynnissä? Olen ymmälläni.

Totta kai se on silloin oikeutettua jos on ongelmaa, mutta ELLEI NIITÄ ONGELMIA Ole.

Haloo, lukekaapa ap. n aloitus vielä kerran ja vastatkaa sitten vasta.

Vierailija:

Lainaus:


lapsestani olen ylpeä AINA ja hänen parastaan tässä yritän ajaa!- pöyristynyt ap
saatte apua ilman uusia pitkiä selvittelyjä. Aurinkoista kevättä!

ai että sulla on muutenkin raskasta? Päivän naurut taas av:lla, kiitos! Nyt voinkin mennä suremaan omia " e-lapsiani" ja heidän pilalle mennyttä tulevaisuutta! Hehhehheee...

meidän itsemme järjestämien tutkimusten perusteella. Koulussa jopa ihmettelivät, miksi näin tehtiin. Tytöltä löytyi kahteen eri diegnoosiin asti oireita, vaikka koulu sujuu erittäin hyvin. Nyt tyttö on 4.luokalla ja jos rasti todistus muutettaisiin numeroiksi, olisi hänen keskiarvonsa 8,5-9,0, joten koulu siis sujuu todella hyvin. Nyt koulusta ehdotettiin juuri tämän päätöksen tukemista, josta juttelin myös hoitavan tahon kanssa. Ja hoitava neurologi suositteli, ettei päätöstä purettaisi, ennen kun nähdään miten ylä-aste lähtee sujumaan. Näin siis päätimme ja olemme todella tyytyväisiä, että jos vaikeuksia ilmenee, niin tytöllämme on mahdollisuus erityistä tukea saada heti, koska päöätöstä on erittäin vaikea saada takasin tarvittaessa. Lisäksi tytöstämme saatavat lisätunnit on käytetty tänä vuonna koko luokan hyväksi ylimääräisillä ryhmätunneilla. Viime vuonna tyttö sai vielä yhden oman tunnin open kanssa, jossa käytännössä vahvistettiin vaan vanhoja opittuja asioita tai katseltiin kirjaa eteenpäin, että asiat ei tule ihan uutena isossa ryhmässä, kun niitä käsitellään. Erityisopetuspäätös on lapsen etu ja se varmasti puretaan, jos siihen ei ole tarvetta. Jos lapsellasi ei ole EOpäätöstä, opettaja ei ole velvollinen antamaan mitään lisätukeä, normaalin opetuksen lisäksi, eli isossa ryhmässä asiat selitetään, eikä erikseen tarkisteta, onko juuri sinun lapsesi asian ymmärtänyt...

Vierailija:

Lainaus:


voisitko selittää tarkemmin? Nimittäin mikäli lapsellesi on tämän takia määrätty kouluavustaja, hän on luokassa vain lastasi varten, ei muuta luokkaa varten, joten eipä hän nytkään kuuluisi koulun resursseihin

mutta eipä sitä todistusta tarvitse kenellekään näyttää ellei halua. Eli naapurit, sukulaiset yms. eivät saa tietää siitä mitään ellei itse kerro, ja tuskin kukaan enää aikuiselta työpaikkaa hakiessa kyselee että saitkos erityisopetusta. Joten sillä ei loppujen lopuksi ole väliä. Ja myös erityisoppilaat ovat samalla lailla ihmisiä kuin muutkin, joten yksi hailee mitä merkintöjä kenelläkin on, pahempia ongelmia voi olla vaikka ei olisi mitään merkintöjä, kuin jokin oppimisvaikeusVierailija:

Lainaus:


esim. oppilaan todistukseen....

Sinulla siis on lukihäiriö. Kannattaisi mainita asiasta, niin virheesi tulevat sillä selitetyksi. Ettei erehdytä pitämään sinua pelkästään yksinkertaisena.

(Ja antini tähän keskusteluun tulikin tässä motivoiduksi. Epämiellyttävien asioiden piilottelu ja vähättely (lukihäiriö, oppimisongelma) johtaa vääriin tulkintoihin, jotka olisi voitu välttää avoimuudella ja tosiasioiden kohtaamisella. Älä siirrä omaa piilottelevaa, häpeilevää asennemaailmaasi pojallesi. Hänkin kokee jo 10-vuotiaana olevansa väärällä tavalla erilainen. ihan turhaan.)

Sivut

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat