Seuraa 

Hei,

meilla on 2v 3 kk ikainen poika, jolle ei enaa isa kelpaa pukemaan, vaihtamaan vaippoja, nukuttamaan jne. Alkaa ihan mieleton ja tuskainen huuto " AITIIIII" . Huvittavinta on, etta muuten ei osaa sanoa aiti, vaan sanoon " tata" .Mies on aina hoitanut poikaa paljon ja on ihan turhautunut tilanteeseen ja ovat pojan kanssa valilla melkein " riidoissa" ... Mies ei enaa suostu tappelemaan eli mina joudun tekemaan kaiken. Tylsaa.Mita ihmetta olette tehneet tallaisessa tilanteessa? Aiemmin ei ole ollut tallaista. Pitaisiko vain pakottaa? Olen ollut valilla pois kotoa parikin paivaa ja silloin ei ongelmia ole.

Kommentit (8)

Meillä isä kelpaa vallan mainiosti silloin kun äiti ei ole saatavilla. Mene toiseen huoneeseen, yläkertaan tai vaikka ulos! sen vaipanvaihdon tai pukemisen yms. ajaksi ja kokeile jos se auttaisi.

Isä teki sen minkä sai, eli oli ulkona vetäen pulkassa, kävivät luistelemassa jne. Iltapesut on iskä saanut aina tehdä. Pikku hiljaa meni tuo vaihe ohi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

eli vaikka yöllä huudettais äitiä niin isä menee, jos on äidin vuoro nukkua. Sillä toihan on ainakin osittain ihan uhmaa ja taaperon yritystä määräillä vanhempiaan. Ja kausittaisiahan noi jutut tuppaa olemaan.

niin sillon en kiinnittäis sen suurempaa huomiota, tarkotan että saattaisin antaa lapselle jopa periksi joskus. Tietysti rajat on, eli ei äidin sen takia tarvi nopeuttaa vessassakäyntejä ym. Jos lapsi on aina ollut kovin äitiin takertuva niin sillon antasin isän vaan hoitaa lasta ja viis veisaisin äiti-huudoista (ja isä toivottavasti on mukana tässä). Jos tilanne on TODELLA paha niin sillon tekee hyvää lähettää lapsi kahdestaan isän kanssa vaikka viikonlopuksi johonkin.

niin no, meillä oikeestaan vähän sama ongelma joskus että mies olisi antamassa helposti periksi... Miehenhän noissa tilanteissa nimenomaan pitäisi olla tiukkana.On meilläkin joskus noita että äidin pitää harjata hampaat jne. Hyvä kun joskus taapero herää yöllä ja haluaa väliin, ei kuitenkaan ite tule vaan eka huutelee äitiä, sitten rupeaa kiljumaan ja itkemään. Kun isä menee niin kiljuu tietysti että mene pois ja äiti tulee. Pari kertaa mies on sitten vaan sanonut että aha, no nyt tulet mun kanssa tai sitten jäät tänne. Poika on vihasesti ilmottanut jäävänsä sinne ja nukahtanut sitten ite uudestaan omaan sänkyyn...

Meillä on poika 5v ja joskus noin 2 vuotiaana oli samanlainen kausi, me emme kiinnittäneet asiaan sen suurempaa huomiota, äiti hoiti ja se meni ohi melkein huomaamatta. Isi vei sitten ulos, sinne poika meni tosi mielellään. Asiasta ei kannata tehdä numeroa, isälle se on tosi turhauttavaa, mutta kyllä aikuinen sen kestää. Kun meidän " äiti kausi" meni ohi, tuli hetken kuluttua " isi kausi" ja silloin ei äiti kelvannut, jos isi oli kotona, sekin meni ohi itsestään. Ja nyt kepaavat sekä isi että äiti =)T:Mareila+Pojat 5v ja 11kk

Kun isä on kotona, niin isän kanssa haluaisi tehdä kaiken mahdollisen. Osittain olemme antaneet periksi ja saa tehdä monet asiat isän kanssa kuten pukemiset ja pissallakäynnit. Mutta toisaalta esim. kylpemiset ja nukutukset hoidamme aina vuorotellen lapsen toiveista välittämättä. Isä on selvästi pojan ihailun kohde ja kun on töissä päivät ja minä kotona, niin on ihan mukavaakin kun iltaisin saa välillä omaa aikaa. Päivisin kuitenkin kelpaan ihan hyvin:) Välillä toki ottaa päähän kun äitiä komennetaan pois ruokapöydästäkin etten tule häiritsemään isän ja pojan laatuaikaa... Mutta en ota sitä niin tosissani, tietenkään emme tälläisiin komenteluihin suostukaan vaan selitämme että poika sanoi rumasti ja äidille tulee paha mieli eikä niin saa sanoa. Onhan tämä kurjaa hyljeksitylle osapuolelle, mutta onneksi nämä jutut ovat ohimeneviä, oikeasti molemmat ovat tärkeitä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat