Vierailija

Onko kenelläkään kokemusta lapsista, jotka ovat alkaneet myöhään puhumaan?

Meillä ei lapsi sano mitään oikeita sanoja, omaa pöpötystä kyllä pitää.

Alkaa jo huolestuttamaan asia. Kirjoja luetaan paljon ja jutellaan lapselle myös. Lapsi kyllä ymmärtää puheesta asioita paljon, tekee ja hakee mitä pyydetään joten kuulossa ei ole vikaa.

Kommentteja, kiitos!

Kommentit (7)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

alkoi puhua päälle 2 vuotiaana, ja puhe kehittyi sitten kun viimein alkoi todella nopeasti, siihen asti omaa kieltä. Toinen lapsi puhuin 1,5 vuotiaana ihan selvästi, r ja s sun muut tuli ihan puhtaasti.Esikoiset ja varsinkin pojat oppivat monesti hitaammin, mutta älä huolestu, kyllä sitä puhetta riittää sitten riesaksi asti =)ja minä melkein haistattelin neuvolassakin kun kaikki sanoivat, että sitten kun pääsee alkuun niin ei varmana ole hiljaa ollenkaan.Mutta kyllä ne siellä neuvolassa ihan oikeassa olivat, poika kun alkoi puhumaan sanoja tuli jo parin viikon päästä kaksi sanaisia lauseita ja koko ajan alkoi juttua tulemaan enemmän ja enemmän, lopulta siihen malliin ettei ole koskaan hiljaa. Ulkonkain puhua papattaa yksinään ja vaikka leikkii yksin niin koko ajan suu käy, yötkin tuo höpöttää...

Se, että hän ymmärtää puhetta ja hakee tavaroita pyydettäessä kertoo paljon, toiseksi jos omassa puheessa on selkeitä äänteitä ja konsonantteja, en olisi huolissani. Odotelkaa rauhassa, 2-vuotisneuvolassa voisit kysäistä asiasta, jos sanoja ei silloin ole vielä yhtään.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat