Vierailija

Kirjauduin jo ulos, mutta kopsaan tämän vauvat-puolelta vielä tällekin puolelle, jos joku " vierailija" osaisi neuvoa.. :/

viilisiili - 02.05. 11:17 (1/1)Vielä " unikoulusta" .. Neuvokaa, jos osaatte. Olen ihan epätoivoinen jo :(

Tätä on täällä jauhettu monelta kantilta, mutta en ymmärrä miten onnistutte. Kertokaa mitä pitää tehdä..En osaa pitää " unikoulua" . Hullummaksi vaan muuttuu, ja yöt ovat aina vaan hirveämpiä, teen varmaan kaikki mahdolliset virheet. Sanokaa mulle mitä pitää tehdä.- vauva (n. 8 kk) heräilee 2 tunnin välein ja vaatii tissiä. Illalla nukahtaa omaan sänkyyn klo 21 (!) mutta sitten herää viimeistään klo 24 (sitä ennenkin kitisee, mutta annan tutin ja rauhoittuu siihen). Puolen yön jälkeen ei riitä tutit, eikä viereen ottaminen. Vauva nukkuu meidän makuuhuoneessa, kun sitä tuttia pitää olla koko ajan antamassa. Siis heräilee oikeastaan n. tunnin välein, ja tissiä pitäisi saada 2h välein jotta rauhoittuu.Tassuttelu tai mikään rauhoittelu ei auta yhtään! Huuto muuttuu lopulta ihan hysteeriseksi. Viime yönä yritin rauhoitella ja annoin lopulta huutaa n. 20 minuuttia, kun ajattelin että se loppuu lopulta. Ei lopu - pahenee vaan. Sitten annoin tissiä (en kestänyt enää), eli vauvakin jo tietää, että kun tarpeeksi huutaa, saa lopulta tissiä. Oon ihan kuitti. En ikinä saa nukkua edes muutamaa tuntia (aina vähintään tuttia on annettava). Miehellä on tosi rankka työ, pitkät päivät ja herätys jo klo 5, joten en voi hänelle tätä hommaa delegoida. Nukkuukin nykyään eri huoneessa.Tiedän että pitäis toimia johdonmukaisesti, mutta miten?? Mikään ei auta.

Olen ottanut syliin ja kantanut ympäri taloa, silloin rauhoittuu lopulta mutta jos yrittää takaisin nukkumaan, huuto alkaa taas, paitsi jos annan tissiä. Ruokaa menee hyvin päivällä, illalla syödään kunnon annos puuroakin. Vauva on pullukka - Ei voi olla nälkä! Mitä ihmettä teen ??

:( viilisiili

Sivut

Kommentit (26)

Meillä on lapset tutkittu allergioiden ym. osalta aika tarkkaan. Esikoinen kävi sairaalassa unikoulussa, mutta ei siitäkään ollut mitään apua. Nuoremman yöt ovat olleet myös rikkonaisia, nukkui kuin tukki 6kk ikään asti ja minä jo huokaisin helpotuksesta että jippii meillä on helppo vauva. Kunnes sitten alkoi nuo yölliset huudot...

no meillä ei kuitenkaan ollut allergioita ilmeisesti koska lapsi ei enää huuda samaan malliin. Toisaalta kyllä voi olla esim maidolle yliherkkä ja reagoida siihen. Mutta mitäs järkeä sitä on viedä allergiatesteihin jos niihin ei kuitenkaan voi luottaa. Miksi ne muuten eivät ole luotettavia? Verestähän ne otetaan. Miksi ne on isommilla luotettavia?.Muutenkaan minusta ei kuulosta allergialta jos vauva nukahtaa tissiin. Eri asia on öiset huudot joihin ei MIKÄÄN auta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mietin ihan oikeasti, että mikä hätä ihmisillä on vieroittaa lapsi jos kerta rinnalle rauhottuu niin miksi kamppailla luontoa vastaan. Niin kuin huomaat, täällä moni kannattaa perhepetiä ja unikoulusta luopumista. Kyllä sen vieroittamisen ehtii tehdä kun lapsi on siihen kypsä.Jaksamista! Nyt teet päätöksen mitä teet ja illalla/yöllä toimit jämäkästi sen mukaan. Toivottavasti otat palleron viereen ja imettelet vielä ihan rauhassa :O)

ota lapsi viereen ja anna vaikka tissiä kun yöllä herää. Aina mukavampi teille kaikille kuin huudattaminen, kantaminen yms. Selvästi tarvitsee läheisyyttä, 8kk on tosi pieni vielä unikouluihin sun muuhun. Kuuntele lastasi.Meillä sama juttu, halusi nukkua vieressä (tissin vieressä) 1v6kk asti. Siitä sitten imetyksen loputtua omaan sänkyyn pikkuhiljaa ja kaikki meni ihan kivuttomasti. Nyt ihana reipas 3v3kk pikkupoika nukkuu omassa sängyssä, mutta on edelleen tervetullut vanhempiensa väliin silloin kun siltä tuntuu..

koska lapsi on päivisin kuin aurinko. Ei tosiaan pienistä itke, voisi jopa sanoa, ettei itke juuri koskaan. Päiväunillekin käy nätisti.t. viilis

Meillä vauva nukkui alusta asti vieressä ja joskus 8kk iässä yritimme siirtää pinnasänkyyn. Hän nukahti rinnalle, kannoin sänkyyn ja nukkuis siellä muutaman tunnin. Heräsi ja rauhoittui ainoastaan kainaloon. En jaksanut pitää unikoulua, yritin kyllä mutta tunnin huudon jälkeen hän nukkui vain vartin ja sama meno alkoi uudestaan. Helpointa oli ottaa vauva kainaloon. Hän siirtyi omaan sänkyyn sitten vanhempana.

Käyt välillä rauhoittamassa ja lähdet pois. Ja taas sama uusiksi. Jos ei sun hermot kestä, niin et ole oikea henkilö toteuttamaan unikoulua. Isä tai mummo hommin, kyllä ne pärjäävät ilman suakin.

Meillä oli poika joka oli yöllä puolen tunnin välein tississä kiinni, tutti ei kelvannut, tissi oli siis tuttina, syönyt ei. Itse olin ihan zombi, todella väsynyt koko ajan. Unikoulun pidimme niin, että mies oli pojan kanssa samassa huoneessa, poika huusi koko yön, mutta seuraavana yönä jo nukkui ilman tissiä. Eli unikoulussa pitää vaan jaksaa kuunnella lapsen itkua ja olla päättäväinen, äitinä pysyä huoneesta poissa(maito haisee). JA LOPULTA LAPSI NUKKUU!!

Meillä oli samassa iässä todella levotonta kontaamisen oppimisesta ja sellaisesta johtuen. Siihen vain aika auttaa nähdäkseni. Joksu sain kellistettyä vauvan takaisin uneen kun en puhunut mitään, mutta ei se tosiaan aina auttanut. Sitten kun oli kokeiltu maitotuotteiden sopivuutta eikä tullut oireita, aloin antaa yöllä pullosta tuttelimaitoa ja herätykset vaihtuivat yhteen!

vein lapsen eka lääkäriin ja tekivät allergiatestit - ei mitään, ei myöskään ollut korvatulehdus tai muu. Tyttö nukkui tuon ikäsenä tissi suussa ja mulla oli aamulla selkä aivan paskana. Meilläkin tyttö ekana yönä eka kerralla huusi yli tunnin mutta en antanut periksi kun tiesin että haluaa vaan tissin suuhun. Silitin, ja halin mutta en nostanut pois sängystä. Minusta ei pidä ruveta kantelemaan muuten vauva oppii vain toisen korvaavan tavan. Ekan yön tokana herätyskertana huusi enää 45 minuuttia ja siitä sitten väheni. Jo tokana yönä nukahti taputteluun eikä itkenyt juuri lainkaan. Oppi sitten nukkumaan tissittä mutta heräili yhä aika paljon. Pari kuukautta meni ja nyt tyttö nukkuu yönsä suht hyvin, herää kyllä kerran mutta se on musta tosi jees.

1. Mies hoitaa vauvan yöt ja sinä pysyt toisessa huoneessa, et tule lähellekään. Kestää muutaman yön niin kyllä se vauva siitä sitten tokenee (ts. luopuu toivosta saada tissiä).2. Annat tissiä ja hoidat unikoulut vasta kun lapsi 1v.

jos se ei meinaa onnistua niin syötä pari kk tissiä yö aikaan ja sen jälkeen et anna periksi vaan lopetat yösyöttamiset. tuttia älä anna vauvan suuhun vaan sänkyyn viedessäsi illalla puhut vauvalle missä tutti, pistä tutti suuhun. ja samoilla sanoilla hoet yöllä jos auva alkaa itkeä tuttia. meillä ainakin ovat tämän opettamisen jälkeen kaivelleet itse tuttinsa ( pääsääntöisesti!)ehdottaisit että vedät pelin poikki, luovuta vähäksi aikaa ja muutaman kk kuluttua uudella tsempillä, periksi antamatta. :)

Sää kokeilet liikaa ja se menee sekasin! Ota joku tapa ja pidä se!!Siis jos lapsi nukahtaa ysiltä niin anna sen nukkua ja kun herää niin et ota syliin, etkä anna tissiä! Ei se kuole jos ei saa tissiä yöllä. Anna tuttia, hyssytä ihan rauhallisesti (laulaminen piristää ja se innostuu vaan kuunteleen sua) ja pidä kädellä kiinni vaikka masun päältä tai kädestä.

Ei tartte ottaa syliin, koska se itkee tasan niin kauan kun tietää että saa syliä tai tissiä.Toista samaa kaavaa aina kun herää!Onko hammastilanne mikä? Onko suppoa kokeiltu??Jos susta tuntuu että vauvaa pitää juottaa yöllä niin anna vettä nokkamukista tai pullosta.Uudet oppimisetkin tulee uniin..Sun jaksaminen on tärkeää. Voisiko joku vahtia joku päivä lasta hetken että saat nukkua tai tehdä jotain ilman lasta?

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat