Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Vauvalla taitaa olla kireä kielijänne. Seuraavalla lääkärikerralla nipsastaan ellei ole löystynyt. Hirvittää ja tekee oikein heikkoa tuo nipsaisu. Kokemuksia?????

Kommentit (10)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Oman lapsen kohdalla sitä on aina lykätty tuonnemmaksi, nyt 5½v eikä osaa ärrää tuosta syystä, lykättiin taas tuota eteenpäin, 6v vasta hammaslääkäri napsasee sen...

napsastu poikki vasta 5-6 vuotiaana, eikä kumpikaan ollut moksiskaan vaikka vertakin tuli.. mutta äiti sensijaan meinsi pyörtyä vieressä ;)

Pienellä vauvalla kielijänteessä ei ole vielä verisuonia (ikä ilmeisesti juurikaan hermoja), joten on tosi helppo operaatio. Omilla lapsillani kireä kielijänne havaittiin vasta myöhemmin, kun eivät oppineet R:ää. Siinä vaiheessa (5-6-vuotiaana) jänteen katkaisu oli jo vähän hankalampaa, toisella tehtiin paikallispuudutuksessa ja toisella nukutuksessa.Jos saisin vielä lisää lapsia, pyytäisin ehdottomasti tarkastamaan kielijänteen jo vauvana, koska silloin sen katkaisu on helpompaa ja lapsi saattaa oppia R:änkin itsestään eikä tarvitse käydä puheterapiassa sen vuoksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat