Vierailija

Jos haluaa tienata hyvin it-alalla. Mihin olisi helppo hakea töihin ja mistä jne. kokemuksia?

Kommentit (17)

Keski-Euroopassa esim. Saksa, Hollanti ja Tanska maksavat hyvin palkkaa ja sosiaaliturva (sairastapauksissa) on yleisesti ottaen hyvä, mutta pelkällä englannilla ei työpaikkaa todennäköisesti löydy, pitää yleensä osata maan kieltä. Myös Belgiassa työskentelee paljon ulkomaalaisia it-asiantuntijoita, jotka tienaavat todella hyvin, mutta ei pidä ottaa vakituista työtä vaan pätkätöitä, projekteja. Vakituisessa työssä on kolminkertainen vero projektiluontoisiin konsultointeihin verrattuna, mutta epävarmuus jatkosta tietysti stressaa.En kyllä oikein ymmärrä, jos vaan rahaa ajattelet. On maita, joissa asuisin pienemmilläkin tuloilla oikein mielellään, ja taas maita joihin en menisi, vaikka saisin mitä palkkaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Asuminen on toki kallista, mutta ei oo pakko asuu ökysti. Meillä ainakin jäi Lontoossa asumisesta rahaa käteen huomattavasti enemmän kuin Suomessa ollessa, vaikka Lontoossa asuminen onkin kalliimpaa.

Tietoa saa konsulaatista ja Suomi-seuralta. Säästä rahaa hirveesti, muuttaminen ja alkuunpääseminen maksaa...Perheen kanssa ei ole ongelma muuttaa ulkomaille, mutta onhan se hitaampaa kuin kahden aikuisen reissu.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat