Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Antakaapa vinkkejä ja omakohtaisia kokemuksia atooppisen ihon hoidosta. Meidän 2 vuotiaalla on iho tosi pahassa kunnossa, kortisonivoide ei auta enää lainkaan ja rasvailu hintavalla elidel-lääkevoiteella on aivan turhaa. Lääkärit (ollaan käyty useammalla yksityisellä) väittää ettei ole allergiasta johtuvaa, prick-testeistä ei löytynyt mitään....Tietäiskö joku voiko eläin-allergia oirehtia vain atooppisena ihottumana? Lääkärien mielestä ei kannattanut testata edes kun on " vain" ihottumaa.... Meillä on 2 kissaa kotona ja hoitotädillä koiria.Tää on niin kauheeta kun lapsi raapii itsensä verille, on levoton ja rauhaton kun iho kutisee. Ataraxia annetaan yöksi, mutta en oo huomannut että vähentäisi kutinaa. Viime viikolla saatiin vahvempaa kortisonivoidetta mutta sekään ei rauhoita tulehtuneita ihottuma-alueita ja uutena vaivana tuli pientä näppylää lapsen käsiin ja kasvoihin.Pesuaineena käytän vain LV:tä, ei huuhteluainetta, sukkahousuilla yritän suojata ettei lapsi päivisin raapisi ihoa rikki. Tää on ihan tuskasta touhua! Auttaiskohan joku valohoito? Vai annetaanko niitä näin pienille??

Sivut

Kommentit (38)

Atarax on keskushermostoa lamaava rauhoittava lääke, jonka sivu ominaisuutena on kutinan lievitys, ja on kielletty osassa maita, eli onko järkevää syöttää? Lapset herkistyvät rasvoille nopeastikin, eli syytä vaihtaa tiheästi, yleensä mitä vesi pitoisempi, sitä nopeammin saa aikaan lisää kutinaa. Peruna saattaa aiheuttaa ko oireita myös, eli pidä viikon perunaton ruokavalio, ja katso miten vaikuttaa. Me pestään pyykki erisanilla, ja huuhdotaan kahteen kertaan, ja pesuainetta ohjetta vähemmän. Käy koko ruokavalio läpi, joku ton saattaa sen kautta aiheuttaa, ja mustikat on aina auttaneet jonkin verran tai enemmänkin, syötä niitä päivittäin , jos vaan mitenkään jaksat, parikin lusikkaa on ok.

mutta oletko kokeillut helokkiöljyä? Kapselia meillä ei niellä mutta puristan sieltä öljyn ja syötän muksulle. Ja laitamme samaa öljyä ihollekin.

Olen saanut nyt teini-ikäiseltä pojalta atopian kuriin sillä. Ja äitini ihottuma käsissä pysyy kurissa tuolla öljyllä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Siinä resepti meidän perheen iho-ongelmiin.On harhaa, että mitä rasvaisempi voide, niin sen parempi. Meillä ei ainakaan toiminut. Rasva jää pinnalle, mutta ei kosteuta. Kokeile Ceralania. 4-vuotiaan pojan atooppiset käsivarret (ihan ruvella) parani sillä.

SA8 ei sisällä seoliittia laisinkaan, joten se ei aiheuta iho-oireita. Pesukone on syytä puhdistaa sitruunahapolla ensin.Tietysti nuo allergia-asiat voi olla eri juttu.

Kyse ei todellakaan ole siitä että olisi laitettu rasvaa laajoille alueille, googlen ja järjenkäyttö ei ole kielletty varsinkin kun kyseessä on puolustuskyvytön pieni lapsi. Muualla maailmassa ei sen käyttöä ole koskaan sallittu alle 2 vuotiaisiin atoopikkoihin, paitsi suomessa. Perunan käytön lopetusta kannattaa koittaa , meillä se oli pahin allergisoija, ja poistettiin ruokavaliosta viimeisenä, kun kaikki muu oli koitettu.

Saako noita ihan apteekista noita levyjä? Oon jostain lukenu semmosesta " keinoihosta" joka hengittäis. Sellanen vois auttaa kun pahin ongelma on nyt se että muksu raapii koko ajan ihoa ja kynsistä menee pöpöjä ihoon jolloin se ei parane ikinä. Tosin tällä hetkellä joutuisin vuoraamaan lähes koko tytön, kädet, jalat ja kasvot....

Alkoi ihan pelottamaan nää jutut... Oon kyllä tienny ettei kortisoni ole hyväksi pitkäaikaisessa käytössä mutta että elidelistä syöpää... No, onhan näitä juttuja.Maito ja viljat, kananmuna ja pähkinä on prick-testillä katsottu. oon jo ite ihan kuutamolla kun ajattelenkin mille kaikelle lapsi voi olla allerginen. Aika mahdotonta alkaa tässä vaiheessa karsimaan ruokavaliosta esim. viljoja. Tähän asti ihottuma on saatu jotenkuten hallintaan rasvauksilla mutta eipä enää auta.Onko kukaan ikinä saanut atooppista ihottumaa täysin pois välttämällä jotain ruoka-ainetta?? En oo koskaan kuullut että syytä pienen lapsen ihottumaan olisi löydetty....

EKSEEMA IHOVOITEET VOIVAT AIHEUTTAA SYÖPÄÄProtopic ja Elidel voiteiden epäillään aiheuttavan syöpää, erityisesti imusolmuke- ja ihosyöpää, mutta myös muita syöpätapauksia on tullut esille. Voiteet hyväksyttiin myyntiin 2000-2001 ja niiden teho perustuu vastustuskyvyn heikentämiseen, jonka johdosta tiedemiehet ovat olleet huolissaan syöpäriskin mahdollisuudesta.Monilla lapsilla on raportoitu voiteeseen liittyviä tulehduksia. Pahin oli 8 kk ikäinen poika, jota oli puolen vuoden ajan voideltu kokonaan Protopicilla, jonka jälkeen hänelle tuli niin voimakas tulehdus, että sen seurauksena poika sai sydänkohtauksen. Voiteet ovat hyväksytty vain lyhytaikaiseen käyttöön, mutta suurin osa ihmisistä käyttää niitä pitkiä aikoja säännöllisesti.Duoderm extra thin- hoitolevyjä varsinkin kasvojen alueella suojaamaan ihoa. Meillä tuli kudosnestettä kasvojen ihottuma kohdista.Nyt on ikää 2v. ja oireet helpottaneet huomattavasti. Ei allergiasta johtuvaa..

ja saa ihottumaa juuri LV:n pesuaineista. Olen kokeillut useita eri pesuaineita ja ainoat jotka meillä käy on mini risk ja Bio Luvilin hajusteeton valkopyykille. Bio Luvilin hajusteeton color aiheutti myös ihottuman pahenemisen.

Suosittelen näitä hoitoja.Me ollaan saatu todella hyvät kokemukset molemmista.Veljelläni on paha atooppinen ihottuma. Lääkärit vuosia väittivät, että ei ole allerginen milleekään (ei näkynyt sen ajan testeissä), näkyi vasta myöhemmin, kun veljeni oli isompi.Oli todella allerginen monille mausteille (kaneli, curry, kaakao) ja sitrushedelmille.Vyöhyketerapia toi hänelle avun.Nyt aikuisena hänen ihonsa on ollut todella hyvässä kunnossa vyöhyketerapian ja suolahuone hoidon avulla (päivittäinen perusrasvaus on silti pakollista).Ja monien tuttujen lapsilla on ollut tosi paha ihottuma, mutta kun lapsi on kasvanut on ihottumat kadonneet.

Tsemppiä!!

Ja vitalista pitää olla se vedetön versio, ja Helosan rasva saattaa auttaa, siinä on eukalyptus öljyä, joka tappaa bakteereita, ja estää ihon tulehtumisen, meillä päästiin sen avulla eroon kortisonista kokonaan.

Vierailija:

Lainaus:


Lääkärit eivät ota ongelmaa vakavasti, määräävät vain kortisonia, kun ei muka pelkkä atooppinen ihottuma aiheudu allergiasta.Voiko esim. vilja-allergia kehttyä lapselle pikku hiljaa? Maito-allergiaan en usko, olisi kai jo aiemmin ollut pahempana ihottumakin. Ainoastaan " suppeat" prick-testit tehty, muihin allergiatesteihin/altistuksiin ei lääkäreiden mielestä ole ollut aihetta.
Sivut

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat