Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

En luota erityisopettajiin pätkääkään, koska tunnen pari tapausta henkilökohtaisesti, ja heidän omat lapsensa ovat moniongelmaisia. Ihmettelen miksei mikään apu tavoita niitä lapsiparkoja :( :(

Sivut

Kommentit (38)

toisaalta joskus voi olla vaikeaa tietää kumpi oli ensin kana vai muna.

Itse tunnen monta opettajaa (myös erityisopettajaa) ja esim. kouukurattoreita ja psykologeja. Toisilla heistä on todella ongelmia esim. alkoholin kanssa ja sitä kuatta myös muitakin ongelmia esim. perheessä.

Mutta ei saisi kuitenkaan yleistää noin rankasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vanhemmistaan huolimatta tai kenties kapinoiden juuri heitä vastaan. Opettajien lapset voivat olla huonoja ja laiskoja koulussa. Armeijan kapiaisten lapset sivareita jne.

Tottakai erityisopettajien perheessä samat ongelmat kuin muillakin.

Ja miettikäpä psykologeja ;)

Minun setäni eli isäni veli on erityisopettaja ja työskentelee erittäin vaativissa olosuhteissa helsingissä. Työ on kuluttavaa ja raskasta ja lapset ovat entistä ongelmaisempia.Setä itse on eronnut jo aikoja sitten ja vähän on alkoholiakin kulunut elämän aikana. Hänen tyttärensä eli serkkuni on ihana reipas nainen joka opiskelee väitellläkseen tohtoriksi tässä pikapuoliin. Rikki on mennyt siis erityisopettajan oma perhe ja persoonana tämä ope on vaikea, mutta lapsensa on silti hoitanut aina hyvin. Onneksi!

töissä mm. päiväkodin erityisryhmässä. Itselläni on lapsi jolla on vastaavanlaisia ongelmia kuin näillä lapsilla erityisryhmässä.Eli päiväkodin erityisryhmän työntekijällä on moniongelmainen lapsi kotona. (Eikö ole vähän vastaavanlainen tilanne kuin ap:n aloituksessa...)On kyllä nämä neurologiset häiriöt yms. alkaneet viime vuosina kiinnostaa ihan eri tavalla kuin ennen. Niitä voisi lähteä vaikka opiskelemaankin.

eivät erityisopettajat " ole tietävinään" muiden ongelmia, vaan heillä on koulutus työhönsä. Eivät sairaanhoitajatkaan ole tietävinään, miten jotakin hoidetaan.

vai tekeekö se työ ja vastuu toisten lapsista niin ylihuolehtivaksi, että sivusta seurattuna lasten mielenterveys alkaa kyllä olla heikoilla.Refleksiivinen ja itsekriittinen ajattelu ei ole kyllä opettajankoulutuksen parhaita puolia eikä myöskään suvaitsevaisuuskasvatus

Täällä eräs erityisopettaja lukee ketjua ja nauraa. Mutta eihän tämä olisikaan AV, jos täällä ei olisi kaiken maailman älyttömyyksiä. Totta kai erityisopettajilla voi olla erityislapsia, mutta - uskomatonta mutta totta - myös ns. normaaleja lapsia!menikö päiväsi pilalle vai saitko erävoiton ;)Vierailija:

Lainaus:


Refleksiivinen = refleksit, esim. ulostusrefleksti

Reflektiivinen = tutkiskeleva, pohdiskeleva (usein käytetään itsereflektio-sanaa)
Oman otokseni (noin 40 erityisopettajaa) perusteella, noin 4:llä heistä on itsellään jonkunasteisia vaikeuksia. Jos otetaan satunnaisotanta Suomen väestöstä, todennäköistä on, että enemmällä kuin 10%:lla on joitakin pulmia kasvatuksessa tai omassa mielenterveydessä.Tunnen myös monia erityisopettajia, jotka ovat todella mahtavia. He ovat vihkiytyneitä ja perehtyneitä työhönsä ja käyvät jatkuvasti kouluttautumassa lisää. Sitä ala vaatiikin.Omasta mielestäni ap:n yleistys on vakava syytös, jolle ei löydy tieteellistä pohjaa.t. opettaja, vaikkei erityisopettaja

On tasapainoinen koti ja onnelliset, rennon ja positiivisen elämänasenteen omaavat vanhemmat. Elämme hyvin rauhallista elämää. Lapsi on erityistä tukea tarvitseva lapsi ja on sitä myös saanut meiltä vanhemmilta - PALJON, lasta hoitavat tahotkin ovat sanoneet että onneksi lapsi saa tukea kotoaan niin paljon. Kaksi sisarusta ovat ns. normaaleja. Tämä meidän erityislapsemmekin on onnellinen lapsi, vaikka nuo erityisvaikeudet haittaavatkin elämää. Meillä on mukavia naapureita, tukiverkostoa ja turvaa on mukavasti tässä ihan vieressä.Lapsemme epilepsia(epäily koska kohtauksia ei ole ollut pitkiin aikoihin näkyvissä, mutta aivosähkökäyrässä niitä oli kuitenkin havaittavissa) on sellaista tyyppiä johon on puheen kehityksen ongelmat yhteydessä. Nämä on todettu tutkimuksissa, siis aivojen sähköiset toiminnan häiriöt. Ainakaan näitä emme ole tällä meidän huonolla kasvuympäristöllä pystynyt aiheuttamaan, vai ehkä olemmekin?Ja allergianhan olen aiheuttanut sillä etten ole ulkoillut lapsen ollessa pieni tarpeeksi, ei ole tottunut siitepölyihin. (=appiukon kommentti)Pitäisi kai antaa lapsi huostaan, ehkä nuo kaksi muutakin lasta olisi hyvä antaa, kun ovat VIELÄ normaaleja, kohtahan tämä kasvuympäristö tekee tehtävänsä.T. 13&19PS. Kohta lapsi tulee koulusta kotiin (voi parkaa, joutuu tulemaan TÄNNE), välitän pahoitteluni puolestasi.PS2: Oikeastaan mulla ei ole mitään hävettävää, vilkuttelen edelleen tutuille terveisiä! On aika raskasta kun töissä on erityistukea tarvitsevia lapsia ja kotona alkaa tavallaan uusi työpäivä oman lapsen kanssa, mutta toisaalta nämä erityislapset ovat tosi ihania lapsia kun näkee lapsen sieltä käytöshäiriöiden takaa. On siis raskaudesta huolimatta myös palkitsevaa työtä.

Vierailija:

Lainaus:


Ja moni saattaa olla vielä myös sitä miletä, että nuo on puhjennut ymäristön takia. Kaikilla meillä on huonossa ympäristössä kohonnut riski sairastua vaikka mihin. tekee pahaa tuon moniongelmaisen lapsen puolesta ja äiti vielä vilkuttelee tutuille terveisiä!
Heiltä oootetaan parempaa kuin muilta ja jos siinä ei onnistu niin on suurennuslasin alla. Muut paperityöläiset saavat ihan rauhassa dokata ja kasvattaa lapsensa miten haluavat, mutta nää muut ammattiryhmät, niitä syynätään.

Vierailija:

Lainaus:


menikö päiväsi pilalle vai saitko erävoiton ;)Vierailija:

Lainaus:


Refleksiivinen = refleksit, esim. ulostusrefleksti

Reflektiivinen = tutkiskeleva, pohdiskeleva (usein käytetään itsereflektio-sanaa)dysfasia

kommunikaatiovaikeuksia em. takia

motoriikan vaikeutta

epilepsiaepäily

autistisia piirteitä (Asperger? ADD? ei siis vielä tietoa, onko näitä mutta paljon niiden piirteitä kyllä on)

allergiaym. ongelmia(Terveisiä tutuille, varmasti tunnistatte jos satutte tämän lukemaan.)Sivut

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat