Seuraa 

Kuinka paljon 2500¿ tuloilla pitäisi maksaa elatusapua kahdesta (16 ja 12v.) lapsista?

Kommentit (6)

- 2500 siis miehen tulot? Netto vai brutto? Jos brutto, niin jääkö hänelle käteen jotain 1800?- Paljonko sinun nettotulot?- Miten lasten huoltaminen/tapaaminen on tarkoitus järjestää? Onko lapset 50-50 vai isällään joka toinen vkl + lomilla?- Saatko sinä lapsilisät?Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sen verran on pakko korjata, että lapsilisät kahdesta lapsesta yksinhuoltajalla on 283,7e.

Eli Ensimmäisestä lapsesta 100euroa. Toisesta lapsesta 110,50 ja siihen yksinhuoltajakorotus päälle mikä tulee molemmista lapsista 36,6. Ja jos tuo 300euroa oli yhdestä lapsesta kuulta niin säälin kyllä sitä miestä jolta tuollaisia summia pyydetään.

Pitäähän siihen laskea isän menotkin mukaan. Vai asuuko se isä ilmaiseski jossain?

Jep, käteen jää jotain tuon verran. Itselleni jää noin 1100-1200 /euroa kuussa käteen. Lapsilisät tulevat mulle ja ovat isällään joka toinen viikonloppu ja viikolla 2 päivää (ma,ti). Kaikki jaetaan puoliksi..

Lapset ovat toisaalta kulutusiässä, mutta toisaalta taas pienistä menee päivähoitomaksuja. Sitten taas vanhemman lapsilisä loppuu pian, mutta vastaavasti opintotuki alkaa...

Tulonne huomioiden voisi ajatella yhden lapsen elatustarpeeksi 400-450 Euroa. Lasketaan vaikka yhteensä 850 Euroa.Siitä lapsilisät pois: jää jäljelle 640 (onko kahdesta LL 210 Euroa/kk?)

Tämä jaettuna tulojenne suhteessa tulisi isälle maksettavaa: 640*1800/3000=384 Euroa/kk. Sitten jos miettii, että isä tapaa lapsia noin laajasti kuitenkin ja varmaan maksaa jotain kännyä yms., voisi loppusumma olla vaikka 300 Euroa/kk. Periaatteessa elarit sisältää kaikki tarpeelliset hankinnat, mutta eihän noilla elatussummilla harrasteta juuri mitään yms. Jos tuntuu, että isä on herrasmies ja pitää sanalliset sopimukset kiinni koskien harrastuksia, kännyköitä yms. kuluja, voit toki laskea tuosta 300 Eurostakin alaspäin. Muista kuitenkin, että jos nyt sovitte jotain, niin se on sitten siinä. Jos mies ei pidäkään lupausta, ei elarit silti nouse.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat