Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

mitä mieltä olette? Vauvalla ikää kolme kuukautta ja atooppinen iho. Pitäisiko meidän luopua kissastamme?

Kommentit (4)

Nykyäänhän ei enää suositella kotieläimistä luopumista, jos niille ei ole allerginen, vaikka muuten olisikin allerginen. Vauvallenne voidaan jo tehdä allergiatestit (meillä tehtiin puolivuotiaalle aikoinaan ihopistokokeet eikä sattunut yhtään), mutta ne eivät välttämättä näytä oikeaa tulosta noin pienellä. Sen vuoksi siis kysyisin lääkäriltä, mitä mieltä hän on kissan ja atopian mahdollisesta yhteydestä.

lääkäriltä kun kävin näyttämässä tuota tosi kuivaa ihoa. Sanoi, että ei aiheuta, mutta todennäköisesti vaikuttaa siihen. Tosin ei voinut ihan varmana pitää...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä on kaksi koiraa ja esikoisella atooppistyyppinen iho. Olen itsekin allerginen eläimille (myös koirille, mutta se riippuu rodusta), kesällä kärsin heinäallergiasta. Ei tullut mieleenkään, että luopuisimme koirista. Meillä taipumus allergioihin ja atopioihin kulkee suvussa, eivätkä siihen ole lemmikkieläimet vaikuttaneet. Mieluummin niistä on hyötyä kuin haittaa :)

Nykyisten tutkimusten mukaanhan kotieläimet enemminkin suojelevat allergioilta ja astmalta kuin aiheuttavat niitä. Jos vauvan oireilu lisääntyy/hankaloituu, niin harkitsisin testejä. Paras olisi, jos pystyisitte kokeilemaan jonkin aikaa kissatonta elämää, mutta se ei taida olla mahdollista, kun kissa-allergeenit varmaan kantautuvat vaatteidenne mukana aina. Tarkoitan siis, että esim. viikko kissattomassa mummolassa tai muussa paikassa ei välttämättä kerro totuutta, jos kissan allergeenejä kuitenkin on mukana olevissa vaatteissa.Mutta siis, jos alkaa näyttää siltä, että kissa todella aiheuttaa vauvalle allergiaa, niin siitä kannattaa luopua heti. Muuten allergia voi paheta astmaksi. Ja elämä on varmaan helpompaa, jos kissat aiheuttavat vain ihon kutinaa tms. kuin jos pitää aina kissoja tavatessa pelätä astmakohtausta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat