Vierailija

Kun toinen sanoo että antaa 3 kk vauvalleen lisäruokaa koska hän kasvaa niin paljon että tarvitsee varmasti lisäruokaa ja toinen sanoo että antaa 3 kk vauvalleen lisäruokaa koska vauva EI kasva, eli tarvitsee lisäruokaa. Häh?

Sivut

Kommentit (46)

tosin sen suhteen on kahta koulukuntaa, että kuinka pitkään antaa lapsen olla nälkäinen -- antaako ekasta imemislakosta pulloa vai kokileeko esim- päivän, pari ja antaa vasta sitten. Monta kertaa pikku tissikapinallinen voi oppia vielä rauhassa imemäänkin. Mutta tosiaan nälässä ei ketään pidetä, ei edes meidän imetystuki-ihmisten mielestä. ja 26 -- totta kai ruokitaan nälkäistä lasta pullosta -- varsinkin kun kaikki keinot on käytetty. Tärkeintä on tietysti se, että vauva saa ravintoa, ei se mistä.Mutta imetystä kannattaa sen monien etujen vuoksi stimuloida mahdollisimman paljon, siksi siis useat rinnat ja muut vippaskonstit... :)

Sanoit, että oisko kannattanut imettää pidempään, jos huus nälkäänsä. Meillä vauva huus aina, kun olin imettänyt -vaikka siis joka kerta siihen hommaan meni VÄHINTÄÄN tunti. Hiljeni vasta, kun sai pullosta saman verran, kun olis juonut muutenkin. Lopetin siis koko imetyksen 5vk:sena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ei meidänkään imetys täysin ongelmatonta ole ollut, mutta ne ongelmat on voitettu ja jatkettu aina eteenpäin! Minulle imetys on siksikin tärkeää, että tiedän ainakin tehneeni " oman parhaani" lapsen tulevaisuuden terveyden eteen... Ei tule ainakaan tulevaisuudessa huonoa omatuntoa siitä, etten imettänyt pitempään. Enkä tällä halua ketään syyllistää - vaan kerron vaan miten asian omalta osaltani koen. =)Kun tyttö oli 2,5-3 kk, niin hieman hämilläni luin nettipalstoilta muitten saman ikäisten vauvojen kuulumisia, joissa jotkut äidit kirjoittivat tyyliin " tekee mieli jo tarjota vauvalle kiinteää ruokaa, et näkee millainen ilme vauvalle tulee! Kamera valmiiksi.." plaa, plaa.. Mutta jokainen tekee tavallaan, valitettavasti. =)

viiden minuutin imettämisen jälkeen tenava alkoi huutaa kuin hyeena, rinnasta loppui maito. Toisen rinnan kohdalla samoin. Ja olen niin itsekäs ja laiska äiti, etten jaksanut imettää 24 tuntia vuorokaudessa putkeen naama punaisena huutavaa lasta. Annoin sitten tuttelia lisänä.Mikä lie hormonihäiriö tämäkin, täysimetyksestä huolimatta 8 viikkoa synnytyksen jälkeen alkoi menkat ja sitte ei tirissyt maitoa millään. Varmasti johtuu siitä että olen itsekäs ja laiska ja tyhmä ja ties mitä.


Ja kävikö mielessä kehitysmaiden imeväiskuolleiden tilastot? Eivät tainneet..Vierailija:

Lainaus:


Kehitysmaissakin huonon ja olemattoman ravitsemuksen oloissa, naisilla on äm sen verran tuhtia että vauvat pärjäävät sillä ihan hyvin.

ja tiheä puolenvaihto stimuloi maidontuotantoa parhaiten. Siksi kannattaa tarjota aina toista, kolmatta tai neljättä rintaa kun vauva tipauttaa ensimmäisen suustaan. JOs kasvussa on ongelmia, on sitten tietysti lisämaidon tai nelikuisella soseiden paikka, mutta muuten kannattaa tarjoita aina uutta tissiä. Nälkäiseksi ei TIETENKÄÄN jätetä lasta, mutta huuto ei aina ole nälän merkki, ainakaan jos lapsi kasvaa ja kehittyy ja on hyväntuulinen syöttöjen välillä. Lapsi voi huutaa rinnalla myös kärsimättömyyttään tai sitä, että maito tulee liian kovalla paineella tai sykäyksittäin -- näihin murheisiin auttaa tottumus. Nimim. pahimman luokan suihkutissi...

Ja jo toista kertaa niin tekevänä totean, että todellakin, kun käyttää sen kolmannen ja neljännenkin tissin, jos vaikuttaa siltä, että kahdesta ei riitä, niin kohta jo alkaa taa kahdellakin pärjätä... rintapumpulla voi vielä viidettä ja kuudettakin lisästimuloida, niin kyllä taas kelpaa. Tosin ymmärrän, että kaikilla ei riitä energia ja kiinnostus maidontuottamiseen, ja minusta se onkin jokaisen oma asia, mutta itselleni asia on tärkeä ja haluan lapsilleni antaa pelkkää rintamaitoa vähintään sen 6 kk, mitä nyt suositellaan.

Tosin laskin pv:n pisteitä. Varmaankin tarkotit jotakin muita diettejä sun muita:)

Se on tärkeetä pisteillä ollessa että syö vähintäänkin sen pistemäärän päivässä ja juo paljon vettä niin maito riittää ja itse voi hyvin ja kaikenlisäksi paino sen kuin tippuu=)

Vierailija:

Lainaus:


jatkan puoleen ikävuoteen näin. Maitoni on riittänyt erittäin hyvin pojalle, jota imetän n.3-4 tunnin välein ja jonka paino ylittää jo 10 kiloa!! Äidin pitää huolehtia omasta syömisestään. Millekään laihdutuskuurille ei aleta imetysvaiheessa ja on syötävä kunnolla päivittäin, jotta maito pysyy tuhtina!
olisiko kannattanut imettää vähän pitempään? Meilläkin huusi, jos otin tissiltä ennen kuin poika oli itse valmis... Ja toista, kolmatta ja neljättäkin rintaa voi syöttää... MInusta lähinnä kasvun häiriöt ovat syitä antaa lisäruokaa alle nelikuiselle...

4:nnen lapsen imetyksen aikaan. Kaikilla muilla olisi maito riittänyt vaikka muille, jopa se iso pojanjytky pärjäsi vain omillani!Vaan tämä pieni kirppu joi tyhjäksi rinnan, toisen ja kun edelleen tarjosin alkoi huuto alkuvaiheessa. MITÄÄN EI ENÄÄ TULLUT. Ei lypsettäessä, ei käsin/koneella, ei vauvan omilla voimilla. Ja kyllä kaikki niksit on tiedossa...No, ikää oli jo niin ettei lisämaitoa tarvinnut vaan kiinteitä. Mutta näin tosiaankin voi käydä.

Kyllä se on ihan oikea ilmaisu kun sitä käytetään ja se läpäisee vaikkapa kustantamojen kielentarkastuksen. Vaikka kädessäsi olisi yksi kauha, voit silti ammentaa siitä ensimmäisen, toisen, viidennen jne. kauhallisen. Vähän sama juttu rinnoissa ja imetysterminologiassa...

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat