Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

.

Sivut

Kommentit (57)

mieheni tekee pitkiä työmatkoja ja olen lasten kanssa viikkoja kolmestaan. Molemmat lapset ovat jo kouluikäisiä (kaikilla kun ei ole imeväisiä/taaperoita kotihoidossa) joten syövät lounaan koulussa. Tuntuisi tosi hullulta tehdä ruokaa niin pieni määrä, että siitä riittäisi vain päiväksi. Ei me mitenkään uunivuuallista lasagnea vedetä yhtenä päivälliskertana. Useinkin syödään samaa päivällistä kahtena peräkkäisenä päivänä. Ja kyllä vaan joskus on syöty kolmekin päivää, hyvin harvoin tosin. Lapset ei valita, päinvastoin, ruoka maistuu aina ja usein ovat tyytyväisiä, että jee sitä samaa herkkua kun eilen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Useimmiten mutustan Apetit -juurespihvejä tai kasvispihvejä (pakaste) raejuuston kanssa. Joskus myös Elovena pikapuuroja tai sitten leipää kasvisten kera. Joka päivä en syö lämmintä ruokaa, joten niksit tulevat tarpeeseen.

Lainaus:

ihmetellään,kun lapset ei syö..

lisäksi,olen ollut todistamassa monia,monia kertoja,että ne äidit,jotka syöttävät lapsilleen sitä samaa mössöä 3päivää putkeen,eivät todellakaan edes osaa laittaa ruokaa.

niiden ruoka on KARMEAA!sääli noita lapsia.-kokki

sitten kun ei ole tarkoitus päästä helpolla, esim. viikonloppuisin, saatan laittaa vaikka kaalikääryleitä, niissä on kova homma. Yleensäkin jos tekee ihan tavallista ruokaa koko kahdeksan henkilön perheelle, niin siinä on iso vaiva jo ja vie kauan, jos pesen perunat ja keitän ne, teen kastikkeen, teen salaatin ja vielä paistan jotain lihaa tai teen vaikka lihapullia.

samoja ruokia 3 päivää. Joskus 3. päivänä alkaa toki jo hieman kyllästyttää sama ruoka, mutta näin säästää rahaa, aikaa ja hermoja.Meillä käytetään aika mielummin lasten kanssa oloon ja omiin harrastuksiin (molemmat vanhemmat päivittäin) kuin hellan edessä seisomiseen. Samoin käymme vain 1krt kaupassa ts. suunnittelen koko viikon ruokalalistan etukäteen.Mutta jokainen perhe tavallaan, tämä malli ei varmasti kaikkia miellytä.

Teemme vielä niin, että valmistetaan miehen kanssa vuorotellen. Kyllä kaksi päivää voi syödä samaa ruokaa, emme me ainakaan jaksaisi alkaa miettiä joka päivälle eri ruokavaihtoehtoja. Helpommalla pääsee arjessa, kun seuraavana päivänä riittää lähinnä pelkkä lämmitys. Ja minusta kyllä etenkin monet pataruoat ovat parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä, jotenkin maut tiivistyvät yön aikana. Kerran viikossa haetaan valmisruokaa, esim. pizzaa, kiinalaista, sushia, tms. yleensä eksoottista. Viikonloppuisin kokataan yhdessä, yleensä pidemmän kaavan mukaisesti.

et siis saa kerralla onnistumaan? heheeeeh!

minä kannatan TUOREUTTA,LAATUA.-kokki[

i]Monet ruuat vain paranevat lämmitettäessä. Minun ruokani eivät ainakaan ole mitään mössöjä.Tervesin keittiöpäälikkö.

[/quote]

perunajuurespakaste (tai perunasipulisekoitus) plus ruskistettu jauheliha tai kanasuikaleet (vielä nopeammin tulee jos käyttää kinkkusuikaleita), ripaus suolaa ja mustapippuria ja 3juustonkermaa nesteeksi, valmistuu uunissa ihan itsekseen :)

Ohuet broileripihvit eri tavoin maustettuna plus riisi ja salaatti.Kaalipata jauhelihasta ja riisistä (kaikki tykkää)Tonnikala-tomaattikastike ja ruismakaroniEn pidä nopeina ruokina mitään lämmintä ruokaa, mihin joutuu pilkkomaan tai kuorimaan. Sipulia saa onneksi valmiiksi silputtuna. Kun joka tapauksessa teen salaatin joka aterialle niin siinä on tarpeeksi pilkkomista.

meillä on myös kahdeksan hengen perhe ja jos helpolla haluan päästä niin ruoka on sitten tosiaankin tyyliin kanankoivet uuniin ja riisi kiehumaan tai vastaavaa. Keitot menee jo kohtalaisen vaivan puolelle.Yks helppo näin kesäisin meidän mielestä on semmonen että mies savustaa kalan ja minä keitän silläaikaan uudet perunat (ei tartte pestä erikseen eikä kuoria) ja teen voikastikkeen + pilkon vihanneksia tai teen salaatin silläaikaa.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat