Vierailija

niin alkaako ä-loma heti vauvan syntymäpäivää seuraavasta päivästä? Esim. jos synnytys rv 33, niin alkaako äitiyslomakin sitten aikaisemmin?

Kommentit (10)

Näin se menee... jos lapsi syntyy keskosena ennen äippäloman alkua, äitiysloma alkaa heti syntymää seuraavasta päivästä ja jatkuu loppupäästään yhtä monta päivää kuin se on varhentunut alkupäästään. Eli keskoslapsen äiti saa ikään kuin normaalivapaan lisäksi myös ne alkupään lomapäivät.Eli keskoslapselta äitiys- ja vanhempainvapaa on normaalia pidempi, ja loppuu yhtäaikaa normaaliaikaisena syntyneen kanssa. Nykyisin keskoslasta ei siis tarvi viedä hoitoon yhtään aiemmin kuin muitakaan. Olishan kamalaa, jos esim. kolme kuukautta etuajassa syntynyt pitäisi viedä hoitoon jo 7 kk:n iässä (siis korjatussa iässä). Nykykäytännön mukaan keskoslapsikin ehtii tulla noin 10 kk:n korjattuun ikään ennen kuin vanhempain vapaa loppuu. Lapsihan on tuolloin syntymästä laskettuna jo 13 kk vanha.

Nauratti kun anoppi ihmetteli, että miten on mahdollista, että äitiyslomani loppui jo kun lapsi täytti 9 kk. Hän on vienyt lapset hoitoon vasta 1 v iässä ja kuitenkin heti äitiysloman ja kesäloman loputtua. Hänpä unohti että kaikki lapset ovat syntyneet 5 vkoa etukäteen!Tämä kaikki siis kylläkin 70-luvulla... ;-)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat