Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

.

Kommentit (5)

olla laki joka säätää esim että alle 12-v ei saa olla yksin kotona(Alabamassa on tämä ikäraja). Eli siis jonkinlainen iltapäivähoito tms on oltava sekä kokopäivähoito tai leiri tms kesällä kun ei ole koulua.

Silloin kun on koulua on myös paljon iltapäivätoimintaa kouluilla tuntien päätyttyä, esim kerhoja ja urheilua mikä osaltaan helpottaa vanhempien ongelmia hoidon järkkäämisessä.

esim briteissä on ihan laitonta jättää olikos se 12, 13 vai 14 vuotias yksin vahtimatta. vanhemmat saa syytteen laiminlyönnistä jos jotain tapahtuu. muualla päin ei katsota suopeasti sitä meininkiä että lapset koulun aloitettuaan jätetään itsenäistymään pakolla. lapset ei esim saa edes tulla koulusta yksin kovn nuorina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

perusteellisesti selitettiinkin, laissa velvoitetaan vanhempia valvomaan tiukasti isompiakin lapsia.Taustalla on tietysti kaksi asiaa: ensinnäkin se, että ko. yhteiskunnat ovat isoja, väkeä on paljon - ja riskejä on enemmän.TOISAALTA on siellä jenkeissäkin rauhallisia syrjäkulmia, joilla voi vallan hyvin jättää ulko-oven lukitsematta - eli kyse on myös mielikuvista.Toinen vaikuttava asia onkin niin muodoin vallitseva käsitys ongelmista ja halu ehkäistä kaikki ikävä asia. Täällä ajatellaan, että keskimäärin riskejä on vähän ja lapsien on syytä oppi vähitellen itsenäisiksi.Esim. Jenkeissä on pitkälle kehittynyt syyllistämisperinne: joku muu on aina vastuussa tapahtuneesta. On se sitten tuotteiden valmistaja, myyjä, naapuri tai omat vanhemmat - jonkun voi aina haastaa oikeuteen virheestä. Niin ollen vanhemmat on allokoitu syypäiksi, jos lapsille tapahtuu jotain ikävää...Ironista on, että sitten ne teinit tulevat täysikäisiksi ja lähtevät collegeen ja ovat yhtäkkiä ihan omillaan. Toistaitoisia ja hiton lapsellisia, mutta itse pitää pärjätä!

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat