LOKAMAATUSKAT '05

Vierailija

Pitkästä aikaa eksyin näille sivuille ja kas, olikin sivut muuttaneet ulkonäköä täysin. Enkä löytänyt yhtään otsikkoa Taaperon alta...Ihania ilmoja ollut ja aika on kulunut täysin ulkosalla. Perhekerhoa on enään ensi viikolla ja sitten alkaa 'kesäloma'. Parin viikon päästä lähdetään reissuun ja sitten onkin virallisesti kesäkuukausi kun tullaan kotiin.Mitäs teille muille kuuluu? Onko pikkumaatuskoja menossa tarhaan syksyllä?Me odotellaan edelleen tietoa tarhapaikasta, elokuun puolivälissä olisi tarkoitus aloittaa. Niin se vaan on sitten 3v vierähtänyt kotona!Tulkaahan linjoille muutkin!

Kommentit (5)

Vierailija

Joo on todella oudoks menny nää vauva sivut, kestää ainakin mulla että pääsen jyvälle.Me saatiin tarha paikka elokuun lopusta alkaen mutta nyt sit varmaan annetaan ne pois koska olen kotona vielä vuoden vaihteeseen, pikkusen kyllä mietityttää, viimeinen mamma kaveri menee töihin elokuussa ja syyssateet ja kaikki pimeys tulee kuinka jaksan yksin. Ja sitten jännäys mistä saadaan uus tarhapaikka. Olenkohan tyhmä kun rupeen tähän, Ellan kannalta tietenkin hieno homma olla kotona mutta kyllä Jesse olis jo niin valmis. Kerho paikkaa en varmaan enää saa Jesselle.Mies meni jo nukkumaan että jaksaa herätä yöllä kattomaan peliä, kyllä mulla karvat nousee pystyyn jos Ella herää siihen kellon soittoon myös.Meillä kyllä tuo vaippojen ja potan kanssa pelaaminen on niin vaikeeta. Sain Jessen potalle ja pikku pissa tuli, ajattelin että no ei tarvii ihan heti sitten uudestaan mutta ei kun tulee potan kanssa olohuoneeseen ja pissa on jo housuissa ja oikein kunnon lasti, argh ja edellisestä kerrasta oli menny korkeintaan vaan 10min. Kuinka usein te hoputatte lapsia pissalle vai hiffaako ne itte sen hädän?No joo eipä tässä nyt enempää, Jesse vielä hereillä ja huutelee tuolla keittiössä, pitää lähtee nukuttamaan.Silja

Vierailija

Pitkästä aikaa kaivelin maatuskojen pinoa ja löytyihän täältä vielä :)! Anteeksi laiskuuteni (tai miten sen nyt ottaa ;)), mut en vaan ole löytänyt rakoja istahtaa RAUHASSA koneelle. Mut nyt kaikki 3 nukkuvat eli otetaanpa tilaisuudesta vaari :).Meillä on tuo touhukaksikko aina vaan yhtä ihanan kamala ;)... Ei niihin taida saada mitään tolkkua ikuna :O?!? Pottailu on yhtä vuoristorataa, vielä on vaipat käytössä. Ja unitutit... Mutta juttua tulee kovasti molemmilta, muutama laatusanakin on hienosti napattu äidin puheista :O... Kielellisesti tuntuvat siis olevan varsin lahjakkaita :D ja vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää.Meillä on sairasteltu tosi paljon koko syksy ja talvi ja viimeksi viime viikolla oli taas joku vatsatauti =/. 2v. menikin ettei juuri lainkaan sairastettu ja nyt on kyllä saatu koko rahan edestä tauteja. "Pikku" tintin (6,5kk ja pian 10kg...) takia olen saanut huolta kantaa, kun se on tullut myös aina kipeäksi :(. On ollut rs-viruksessa ja rotaviruksessa sitten nää muut tavan taudit ja korvatulehdukset päälle. Ja kun ei muuta keksitty niin tuli antibioottikuurin päälle muutaman viikon antibioottiripuli. Mutta se oli pientä siihen rotaan verrattuna, kun 3 mukulaa oksensi ja ripuloi viikon päivät! Helvetissäkin lienee mukavampaa...Töitä olen haeskellut puolitosissani, äitiysloma loppuu elokuussa. Vähän vaikealta tuntuis viedä pienin jo hoitoon (kaksikon voisin viedä vaikka tältä istumalta ;)), mut nyt alkaa tuntua et tää 3v. kotona riittäis. Mutta saas nähdä, en vielä ole laittanut hoitopaikkahakemuksia eteenpäin. Vaan eipä ole niitä töitäkään tiedossa.Aurinkoisia alkukesän päiviä kaikille mammoille ja vauhtiveijareille :), yritän TAAS ;) osua linjoille, kun tuntuu että nyt on noille kolmelle vihdoin löytynyt yhteinen uni- ja ruokarytmi :).

Vierailija

Eipä menny ekalla kerralla oikeeseen pinoon... en mie osaa tätä enää käyttää!!!

Nää sivut on kyllä miusta muuttunu huonompaan suuntaan :(

Nimimerkkiä jouduin muuttamaan, koska entisellä en enää päässyt kirjautumaan sivujen uudistuttua. Eli ent. K@tju olen nyt vaan vähän erinäköisellä raapustuksella.Truutalle piti vastailla siitä pottailusta, meillä on mennyt TOSI hyvin sen asian suhteen. Siis poika on nyt ollut kuiva reilusti yli viikon verran. Kakka tulee siis kyllä vielä housuun kerran päivässä, mutta pissat on tehty kaikki pottaan. Päiväunet menee kuivana ilman vaippaa ja yöunet sitten vaipan kanssa, mutta monesti se yövaippakin on ollut ihan kuiva aamulla.

Meillä tosiaan kerrasta vaihdettiin vaipat pikkuhousuihin, kun ei suostunut potalle ollenkaan. Kolmessa päivässä sitten tapahtui ihmeitä ja siitä saakka on pissat tehnyt pottaan. Alkuun teki kaiken housuun ja potta oli siis ihan kammotus!!!

Käytiin äitienpävänä mummolla ja ei suostunut siellä pöntölle millään. Ilmoitti vaan että teen kotona pissan pottaan... ja niin tekikin ja pidätteli sen reilut pari tuntia kiltisti. Nyt en ole enää tuputtanut sinne pissalle vaan antanut itse mennä kun siltä tuntuu ja kyllä on sinne tajunnut mennä kun pissattaa.Muuten meillä sitten menee tuon pojan kanssa miten menee :/ KAMALAA UHMAA!!! siis ihan järkyttäviä raivareita mitä pienimmistä/arkipäiväisimmistä asioista. Joka ruoalla on nyt huutanut että ei tätä ruokaa, ei tätä ruokaa... ja ei sitten syö jos niin päättää. Toisinaan menty tyhjällä mahalla päikkäreille ja toisinaan on vartin huutamisen jälkeen suostunut syömään kun häntä ei ole liiemmin noteerattu. Pakottamalla ei onnistu, joko sylkee ruuat pois tai tönäisee lautasen lattialle :( Tänään sai raivarit siitä kun keksi että keskellä päivää juuri kun miulla oli kädet täynnä töitä niin pitäs päästä hampaanpesulle. Ja kun sanoin että ei nyt, illalla sitten... niin johan taas otti hepulit. Kylässä ei suostuisi potalle, mutta onneksi on suht pienillä hepuleilla selvitty. Niitä vaippoja kun ei enää pidetä kylässäkään. (varavaatteet tosin aina mukana). Pukiessa tekee kaikkea muuta kuin yhteistyötä ja ilmottaa että en mene ulos. Hetken kiukkuaa ja sitten taas HALUUUUU ULOOOS! ja sitten kun alkaa pukea ei taas halua.... ja tää oravanpyörä jatkuu niin kauan kun saa pojan puettua väkisin ja päästään pihalle. Suurin ongelma on nyt tuon pikkuveljen kiusaaminen. Tönimistä, läpsimistä, puremista ja painimista... ja kovin ottein :(

Että tällästä tänne... kiirettä pitää kun sais olla silmät selässäkin.Mutta muuten meille kuuluu ihan hyvää ;) Kolmen vaahteramäen Eemelin kanssa elelemistä vaan...t. -KATJU (ent. K@tju)

Vierailija

oli tipahtanut meidän pino niin alas, että piti tulla teitä muita huhuilemaan.NAPIAISILLE piti vastailla että täällä kanssa tulee syksyllä 3v kotona oloa täyteen ja kieltämättä ajatus töihinlähdöstä on alkanut kiehtomaan :) Varsinkin nuo isommat olisin valmis laittamaan hoitoon vaikka justnytheti.Meille kuuluu hyvää, ollaan oltu terveenä (paitsi että odotellaan tässä mahdollisesti vesirokon puhkeamista pojille) mutta pientä nuhaa lukuunottamatta ja paria korvatulehdusta ollaan oltu koko talvi, kevät ja kesä aika terveitä.

Timistä on tullut jo niin iso ja reipas poika. Uhma on hellittänyt TOSI PALJON! Osaa toki olla oma temperamenttinen itsensä, mutta siis tosi paljon on kiukut vähentyneet ja nyt kun puhuu, niin äitikin ymmärtää mistä ne kiukut johtuu.

Pottailu sujuu hyvin, kakka saattaa toisinaan tulla vielä pöksyyn, mutta pissat tehdään pottaan ja enää ei tarvitse muistutella, menee itse omatoimisesti kun hätä tulee.

Esikoinen on kyllä osannut viime aikoina koetella hermoja. Uhmaa kaiketi meneillään ja siis... sellaista sanallista sotaa vähänväliä. Suuttuu kamalan helposti joka asiasta ja jatkuvasti yllyttää pienempiä riehumaan. Mieletön kilpailu meneillään kokoajan pienempien kanssa että hän varmasti on nopein/paras/saa eniten ym.

Muutenkin tuntuu että on vähän sellaista mustasukkaisuutta esikoisella meneillään, huomion hakemista siis. On ruvennut sellaiseksi äidinpojaksi että ei ole ennen ollut tuommoinen lainkaan! Ehkä kuuluu ikään, 5 vuoden uhmaa?

Pienin on myös oppinut tahtomaan ja osaa kiukutella aika mukavasti kun sille päälle sattuu ;)

Kova poika on kiipeilemään, milloin ollaan lipaston päällä, sohvalla notkumassa, keittiönpöydällä, kerran jopa kiipesi poikien kerrossängyn yläsänkyyn viime viikolla!!! Ja ikää siis 1v3kk. Että skarppina täällä meillä saa olla ihan kokoajan.On ollut aika kurjat ilman täällä viime päivinä ja vähän liikaa on joutunut kökkimään sisällä. Ulkoilutkin meillä nyt helpoittaneet, kun tuo Timi ei enää pahemmin karkaile. Huomiseksi taisi onneksi lupailla jo parempaa ulkoilu ilmaa.Mutta nyt tarttee suunnata nukkumaan,t. K@tju ja pojat

Vierailija

Ihan pää pyörällä näistä sivuista, en tykkää yhtään..YÖKS! Meinasin jo päiviä sitten tulla vastaamaan K@tjun viestiin, mutta tuli vaan pää kipeäksi tästä vihreästä, ja monta päivää menikin niin, ettei ois pystynyt edes kirjautumaan saati sitten lukemaan yhtäkään Taaperot-viestiä..Meillä elämä ennallaan; vaipat edelleen, tutti edelleen, kotihoidossa edelleen jne..''

Lainattiin kamulta hieno nalle-potta, josko pottailu maistuis paremmalta, mutta juu u, ekana iltana tekikin pissit hienosti pottaan, mutta se siitä sitten.. Sitä pitikin K@tjulta kysellä, kuinka pottailut ovat nyt sujuneet, kun teilläkin taisi se lähtölaukaus alkaa ihan tyhjästä?!Silja; Enpä usko, että kadut, jos hoidat hetken pidenpään lapset itse! Kyllä ne ehtii olla "mamman" helmoista pois ihan tarpeeksi, vaikka alkaisivatkin vasta ensi vuonna tarhan..Toki ongelmia voi tulla sen suhteen, että parhaiten kait paikkoja on jaossa justiinsa syksyltä. Onhan Ella vielä TOSI pieni, joten suo hälle ihan hyvillä mielin vielä pieni hetki kiireetöntä kotiaikaa, jos vain mitenkään mahdollista.K@tjullakin oli työelämä jo mielessä? Hitsi, kun aika on mennyt nopsaan, kun teiänkin Tuomas on jo ihan melkein iso poika:O).Mä oon vaan visusti päättänyt, miehen suosiolla, että en mene vielä muutamaan toviin "oikeisiin" töihin, vaan jatkan tällasta ilta/vkonloppu-hommaa, ja hoidan Milon kotona ja pienet koululaiset. Taloudellisesti tekee varmaan tiukkaa, mutta kun Milo on meiän vika "vauva", niin haluan hoitaa kotona mahdollisimman pitkään...Sosiaalisista taidoista en ole huolissani, kun kotona kuiteskin on porukkaa ihan kiitettävästi, niin eipä voi kovin itsekkääksi kasvaa.

Kiva kuulla muista Maatuskoista edes pitkällä viiveellä, mutta mua ainaskin miellytti ne aiemmat sivut enemmän, joten väkistenkin jää tämä höpöttäminen vieläkin vähemmälle...Aurinkoista Kesän odotusta kaikilleTerkuin Truide

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat