Vierailija

Päivisin vatkaan vauvan vaunuissa uneen. en ole itse niin päättänyt tehdä, vaan vauva on ollut pienestä asti todella huono nukahtamaan. ärsyttää ihmisten kommentit, että miksi olemme opettaneet vauvan nukahtamaan vain heilutukseen..!! olemme kyllä kokeilleet nukuttaa muutenkin kuin heiluttaen, ja tulos on se että lapsi itkee vaikka kolme tuntia kunnes on kuin märkä rätti! on niin helppo sanoa kun itsellä on lapsi kuin enkeli ja nukahtaa jopa kesken leikkiensä (meillä ei IKINÄ).

Sivut

Kommentit (50)

Samasta perheestä voi löytyä yksi joka nukahtaa itsekseen ja helposti sänkyynsä ja toinen, jota pitää tuntikaupalla nukutella/keinutella. Ja kasvatus ja menetelmät on silti samat. Kaikille lapsille ei päde samat metodit, vaikka kuinka haluaisi. Ei kai kukaan huvikseen valitse tunnin vaunulenkkiä, että vauva nukahtaisi jos vaihtoehtona on laskeminen omaan sänkyyn ja sinne jättäminen?

Meillä on harrastettu vauvan kantelua ja hyssyttelyä, kun en ole raaskinut jättää pientä vauvaa yksin sänkyyn huutamaan.

Vastasyntyneestä lähtien oli sama joka ilta, kun laitoin vauvan sänkyyn, alkoi sydäntä raastava itku.Täältä saa sitten lukea viisaiden av-mammojen oppeja, että jo vastasyntynyt pitää OPETTAA nukahtamaan yksin? MITEN ihmeessä se tehdään? Otan mielelläni neuvoja vastaan seuraavan lapsen varalle.

Huudatukseen en suostu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ja ihan samalla tavalla varmaan unettomuus ei aikuisillakaan ole mikään sairaus, vaan vain opettelemisen puutetta. Eikä mitkään muutkaan ongelmat ole todellisia, vaan opettelemalla niistä pääsisi, eikä mitään lääkäreitä tai lääkkeitä tarvita. Joopa joo.

valvoi alle kuukauden ikäisenä " parhaimmillaan" yhdeksän tuntia putkeen, mikä minusta on aika vahva osoitus siitä, että kaikki vauvat eivät oikein osaa nukahtaa. Otimme sitten sen kannan, että nukahtakoon miten nukahtaa, kunhan nukahtaa, ja pojasta tulikin tissille nukkuja. Imetyksen loputtua 1 v 3 kk iässä nukutimme vieressä makoilemalla ja nyt, pojan ollessa 1 v 9 kk päätimme hetken mielijohteesta kokeilla pojan kantamista sänkyyn ja sinne yksin jättämistä. Ja yllätys yllätys - nyt tämäkin toimii!Eli pointtini oli se, että yhdellä ja samalla lapsellakin voi olla erilaisia kausia, jolloin nukahtaminen sujuu eri tavoin. Minusta nukahtamisesta ei kannata ottaa liian suurta stressiä vaan rennolla asenteella toimia niinkuin perheestä parhaalta tuntuu. Jos vanhempia ei häiritse se, että lapsi tarvitsee nukuttamista, oli se sitten kanniskelua, hytkyttämistä, tissin antamista tai vieressä makaamista, miksi huudattaa pientä. Ei kaikkien tarvitsekaan osata nukahtaa itsekseen ja toisaalta kyllä kaikki tämän taidon JOSKUS oppivat.

Eli tässä lyhyemmin. Älä välitä ihmisten kommenteista, vauvat ovat erilaisia ja toiset eivät osaa rauhoittua niin hyvin kuin toiset. Meillä on ollut kumpiakin eli ei voi olla vanhemmissakaan pelkästään vika. Huudattamista en kannata, lempeämpiä ohjeita löytyy esim kirjast Opi kuuntelemana vauvaasi tai HUS:n unikoulusivuilta

Olen yksi vastaajista, joka teki mitä vain, että sai kuopuksen nukkumaan vauvana edes jotenkin. Parhaiten nukkui jossain vaiheessa vaunuissa kapaloituna, kun välillä sen vatkasi takaisin uneen. Välillä nukuttiin kylki kyljessä, irti ei saanut päästää tai havahtui heti.Ja ihan takuulla on hoito ja rutiinit olleet ihan samat kuin esikoisella, joka nukkui läpi yön jo kolmikuisena ja nukahti jo vauvana parhaiten itsekseen.

Vierailija:

Lainaus:


Kaikki vauvat eivät osaa nukahtaa. Piste.
Vauvahan kuolisi ilman unta ja sen verran niillä on itsesuojeluvaistoa, että eivät sentään tapata itseään.

jos ei nukahda niin ei. Jos on itkuinen ja selvästi väsynyt, mutta ei vaan nukahda, niin ei kannata tunti tolkulla huudattaa. Vaan kokeilla sitten myöhemmin, josko nukkuis. Onhan se tietysti ikävää yrittää viihdyttää kiukkuista ja väsynyttä lasta, mutta hermot siinä edestakaisessa vaunujen vatkaamisessakin menee. Helpompi musta on lattialla istua ja yrittää leikkiä vauvan kanssa.

Meillä oli esikoisella koliikki joten tiedän kyllä miltä tuntuu kun lapsi itkee.. :))Mutta koliikki on koliikki. Vatkaus uneen on vatkaus uneen. Me ei koliikissakaan opetettu yhteen tapaan nukahtaa vaan hoidettiin masuvaivaa ja kun maha rauhottui osasi nukkua.

Todella naurettavaa kiskoa lääkärit ketjuun mukaan niinkuin 13 teki, meillä tarvittiin lääkäreitä 2 viikkosen flunssaan jota hoidettiin sairaalassa..Nyt kun esikoinen on 1,5- vuotias nukahtaa yksin omaan huoneeseen omaan petiin, kiipee yläkertaan ja antaa pusun. Harvassa on illat kun itkee vastaan -sillon on yliväsynyt.Kakkonen on puolivuotias ja nukahti tossa hetkeä ennen isoaveljeä pinnikseensä. Pari kertaa käännän ympäri ja nukahtaa. Yöllä herää pariin kertaan mutta yösyötöt loppu viikon taistelun jälkeen.Meillä on lapsille iltarutiinit ja mennään petiin kun on nukkumaan menon aika. Sängyssä ei oo koskaan leikitty ja se on tehty hyväksi ja turvalliseksi paikaksi nukkua.Ei oo sen enempää kokemuksia kiukuttelevista lapsista koska lapset ei voita taisteluita. Vaikka on tehny kylmää muuttaa lapsien rytmiä niin se on kuitenkin lasten ja koko perheen parhaaksi.Iltapuuro, pesut ja pusut. Ja nukkumaan. On erilaisia lapsia -mutta väitän että moni ongelma ratkeasi jos vanhemmat vaan hoitaisi homman.11

Pointti vaan on se, että kaikki vauvat (lapset, aikuiset) eivät saa yhtä helposti unen päästä kiinni ja pikkuvauvalla tämä aiheuttaa huutoa, johon mielestäni vanhempien pitää vastata. Isompaa voi sitten " kouluttaa" .

Äitini on kertonut, että isoveljeni oli jo vauvana todella hyvä nukkumaan. Nukkui missä vaan ja milloin vaan, eikä todellakaan tarvinnut nukutella. Minä taas nukahdin vain ja ainoastaan syliin. Vanhempani yrittivät varmasti vaikka mitkä temput, mutta ei niillä ollut sanottavaa vaikutusta...Muistan kuinka kömmin vanhempien viereen nukkumaan vielä isona tyttönä, varmaan reippaasti kuudesluokkalaisena, ellen vanhempanakin. Ja vieläkin, yli kolmekymppisenä perheenäitinä nukahtaminen yksin on vaikeaa. Jos mies ei ole kotona, saatan ottaa jonkun lapsista viereeni, ihan vain sen takia että saisin itse nukuttua. Ja arvaatte varmaan, lapseni ovat nukkuneet yönsä läpi kolmekuisesta alkaen, ja nukkuvat ihan missä ja milloin vaan.

Luulin onnistuneeni taitavasti " opettamaan" heidät nukahtamaan itsekseen omiin sänkyihinsä. Mutta kummasti vaan kolmas ei oppinut samoilla eikä millään muillakaan keinoilla. Eli eipä se taida ollakaan vanhempien tekemisistä kiinni eikä vanhempien ansiota, jos lapsi on helppo.

Nukahtaahan se sitten kun on ' tarpeeksi' väsy. Meillä vaan tuo tarpeeksi tarkoittaa että sitten on jo silmät harillaan ja itketään niin että pää on hiessä ja räkä valuu. Pakkohan se on nukuttaa keikuttamalla kun ei raukka itse ymmärrä (/halua) alkaa nukkumaan ajoissa.

Vierailija:

Lainaus:


Just nämä on niitä ärsyttäviä kaiken tietäviä ihmisiä (siis nro 2). Että oikein osaat tuon yhden lapsen kokemuksella sanoa. Ole kiitollinen, että olet saanut rauhallisen temperamentin omaavan lapsen.Meidän tyttö ei todellakaan nukahtanut vauvana kun oli väsynyt. Ei, silloin hänellä todella vasta kilahti ja hän meni ihan hysteeriseksi. Ja siitä huudosta ei sitten tullut loppua. Ja älkää vaan sanoko, että tissiä suuhun niin rauhottuu. Eipä todellakaan toiminut meillä. Suuttui vaan enemmän. Numero 2 mukaan lapsemme ei varmaan kaksi viikkoisena ollut vaan vielä väsynyt valvottuuaan 9 tuntia putkeen... ja kun ei saanut nukahtamaan, huuti vaan niin että hyvä jos happea sai.Aikanaan meidän ratkaisu oli sitten tiukka päivärytmi ilman poikkeuksia ja joustoja. Sillä me sitten selvisimme ja nukahtamisongelmat helpottuivat. Tiukan rytmin mukaan edelleen mennään (lapsi 3v) ja elämä on helpompaa. Joskus joustamme, mutta yleensä aina se kostautuu ja taas lapsi huutaa hikisenä kun on niin sekasin.Että nukahtaa kun on väsynyt. Jep...
Tuolla tiukalla rytmillähän te olette sille opettaneet nukahtamista ja nukkumista.

Vauvalle pitää tehdä selväksi päivän ja yön ero. Päivällä seurustellaan ja touhutaan, yöllä nukutaan. Piste. Jos vauva ei sitä luonnostaan osaa, kyllä se unikoulutuksella oppii sen.

Kyllä ne vanhemmatkin osaa ns. opettaa näitä kaikenlaisia unirituaaleja eli erilaisia vatkaamisia yms. Mulla on neljä lasta ja ekaahan tietty nukuteltiin, kun ei osattu muuta eli vauva sylissä ja varmaan 3-vuotiaaksi asti oltiin sängyn vieressä, että nukahti. No, toisen kanssa ei tehty enää samaa virhettä vaan opetettiin heti nukahtamaan sänkyyn tai vaunuihin, ILMAN vatkausta. Samoin tehtiin kolmannelle. Neljäskin meni aika hyvin, kun jossain vaiheessa alkoi tehdä sen tempun, että nukahti tissille, mutta kun vietiin sänkyyn, niin johan piti hakea herra takas syliin. No, aikani menin herran pillin mukaan, kunnes kyllästyin siihen " temppuiluun" ja aloin antaa vaan olla sängyssä. Oliskohan mennyt 3-4 iltaa, kun alkuun itkeskeli, mutta tottui sitten, että enää ei haeta takas.Eli ei kannata alkaa harrastaa mitään " palveluita" tai rituaaleja niinkuin 28 kirjoitti. Iltapala, pesut, pisut ja nukkumaan. Ja vauvoillakin yleensä aika selkeä rytmi, jonka mukaan mennään.Koliikit on sitten asia erikseen...

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat