Vierailija

meidän vauvalla 6kk on elämänsä ensimmäinen vatsatauti menossa. mietin vaan että kuinkakohan kauan tätä vielä kestää.. perjantaina alkoi oksentelulla, lauantaina alkoi ripuli ja kuume. ei yrjöä eikä kuumeile enää, mutta ripuloi noin 10 kertaa päivässä ja kuten arvata saattaa, ruoka maistuu huonosti ja olen todella huolestunut. lääkärissä ollaan käyty ja lääkäri sanoi että kylläse siitä. vettä saa ja osmosalia (sen vähän mitä saa annettua).

Kommentit (4)

Tai vaikka yöllä päivystykseen. Aika kauan kuitenkin jo kestänyt. Osmosalia vaikka ruiskun kanssa poskeen väkisin, harvapa sitä suosiolla juo. Mahd. paljon nesteitä.Meillä poika joutui 9 kk:n ikäisenä kolmeksi yöksi nenämahaletkuun, sitä ennen tautia oli kestänyt muutaman päivän. Meillä poitsu oli siinä vaiheessa jo aika veltto, vaikka kuivuma ei verikokeiden mukaan ollutkaan paha.Jos lapsi on virkeä ja saatte niitä nesteitä menemään suositellun määrän, sitten ei niin kiirettä lääkäriin. Mutta siis menisin silti, jos huolestuttaa.Meillä on juuri sama tauti menossa ohi; alkoi ke-to-yönä oksentelulla ja torstaista sunnuntaihin rajua vesiripulia. Eilen kellisti tauti meidät vanhemmatkin petiin ja veti aikuisenkin kyllä ihan veteläksi, joten voi vaan kuvitella, miten koville ottanut pikkuisella.Nesteitä pitäisi saada vaan menemään mahd. paljon: me annoimme jokaisen kakan jälkeen 10 ml lääkeruiskulla 2-3 ruiskullista vettä ja/tai Osmosalia ja kakkojen välissä niin paljon kuin vain saimme menemään. Jos imetät vielä, tarjoa rintaa selkeästi tavallista tiuhempaan.Syökö pikkuisesi jo soseita? Meillä nyt mennyt parhaiten alas kylmät hedelmäsoseet. Jostain luin, että ripuloidessakin n. 80 % ruuan energiasta ehtii imeytyä, eli kannattaa tarjota syötävääkin niin paljon kuin lapsi vaan huolii.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ripuli saattaa kestää jonkin aikaa, riippuu ihan lapsesta. kyllä omilla on yli viikonkin joskus kestänyt, ilmeisesti heidän vatsansa toipuvat tuollaisista jutuista hitaammin. Maitohappobakteereita voit yrittää antaa. Kurjaa on vauvan ripulointi ja kyllä se vauvan olon heikoksi saa.

Kuivumisen vaara on noin pienillä suuri ja se saattaa tapahtua nopsaan. Täällä on neuvottu että seuraa vauvan huulia, muuttuuko ne kuiviksi? Ja paina vatsaa, jos jää kuoppa niin viivana sairaalaan.

Joku osaa varmaan paremmin neuvoa noita.Seuraa vauvan virettä, jos muuttuu uneliaaksi, väsyneeksi on myös syytä viedä sairaalaan. Virtsaamista voi myös seurata mutta sekään ei kuulemma kerro koko totuutta, sillä vauva saattaa juoda vaikkei se neste enää kunnolla imeytyisi.Toivottavasti pikkuinen parantuu pian! :)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat