Vierailija

Tuntuu että lapseni paino vaan nousee vaikka kuin olisi tarkka ruoan ja herkkujen suhteen. Onko parempi että painon nousun saisi pysähtymään vai jopa painon putoamaan?

Kommentit (7)

itsekseen kodin ulkopuolella, hoikistuminen ei ole ollenkaan niin yksinkertaista. Taskurahalla voi ostaa karkkia tai jos ei ole omaa rahaa, kaverit tarjoaa. Tai sitten voivat tehdä kuten minä aikanaan eli etsiä tyhjiä pulloja, viedä kauppaan ja ostaa palautusrahoilal herkkuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

että lasta ei saa laihduttaa, mutta pitää alkaa tarjoamaan vain terveellisiä ruokia, niin paino korjaantuu kasvun myötä.Minä tarjoan kotona:

- kasviksia

- hedelmiä

- ruisleipää

- keittoja ja muita kevyitä ruokia

- puuroja

- maustamatonta jukurttia esim. marjojen kanssaYhdessä välissä tuli käytyä hampurilaisilla ja jätskeillä turhan tiheää ja lapsen vatsa alkoi pullottamaan. Nyt ei pullota enää samalla tavalla.

Kannattaisko jonkun jutella kouluterkalle jos huolissaan lapsen PARISTA kilosta???Itsellä pari lasta ja TIEDÄN että lasta ei LAIHDUTETA. Paino pitetään vaan kurissa.Ei siis liikaa herkkuja, satsaa rehuihin ja säännölliseen syömiseen. Jääkääpille ei mennä ravaamaan!

Kouluun ei rahaa automaattiin.LIIKUNTAA lisää!

Tarjoa vaihtoehtoja, vie uusiin harrastuksiin, katsomaan esityksiä kun ne kohta alkaa, sopikaa vaikka pari kertaa viikossa jokkut mihin menette: keilaan, kalaan, metsään tarpomaan, uimaan, hiihtään, lasketteleen, heitteleen frispiitä, frispiikiekkoo, salibandyä, sählyä, tennistä..

Menkää koko perhe välillä tai vaan sinä ja lapsi, isä ja lapsi.

Sitä ei tartte kertoa että menette "koska lapsi on pullea" vaan koska se on hauskaa. Koneet kiinni ja kaikki tekee!Lihominen on syytä kun ruoka on nykysin kaupassa/raflassa. Ei tartte enää kalastaa, marjastaa, sienestää. Ei mennä pyörällä/suksilla kouluun. Ei hypitä hyppinarua vaan pelataan tietokoneella urheilupelejä niin että sormellä vähän heiluttaen hyppää ukko euroopan kolmiloikan mestaruuden: säälittävää!

Myös liikuntaa!!! Laita harrastamaan jotain. Mä en ole koskaan "venyttänyt" lasteni mahoja. Jos syövät esim. lempimurojaan aamiaiseksi ja haluavat niitä lisää, niin sanon että kyllä se nyt riittää koska tiedän että ovat täynnä ja haluavat lisää vain sen vuoksi että murot oli hyviä. Turhaa on venyttää mahalaukkua ylensyönnillä. Tarjoan aina ruuan kanssa kasviksia ja välipalaksi hedelmiä. Tykkäävät niistä kovasti kun ovat tottuneet niitä aina syömään.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat