Seuraa 

Meidän pojalle ilmestyi tollasia pieniä näppyjä, joissa vaikuttaisi olevan pieni vesikello. Ensin niitä oli poskissa ja rantaeissa (käden selkäpuolen puolella ranteessa). Sitte niitä ilmestyi muutama jalkaan, selkään ja niitä tulee pikku hiljaa lisää. Ilmestyivät siis 1½vkoa sitten. Kortisoninilla rauhottui; laitoin viikon ja eilen lopetin, niin ranteissa oli taas tänään uudet näppylät. Iho punoittaa myös herkästi näppylä/rakkula-alueella. Onko sille nyt puhjennut atooppinen ihottuma vai mitä tää on? Oisko jollain ideoita?Kommentit (9)

Verikokeissa todettiin, että poika on monelle ruoka-aineelle vähän allergien. Ei määrätty mitään dieettia, mutta munan valkuaista käskettiin välttää, koska se aika yleinen allergien aiheuttaja. Oireen mukainen hoito eli tulehtuneisiin näppyihin Sibicort, jollei tulehtunut, niin hydrocortison. Antihistamiinia, jos kutisee. 1-2x /vrk rasvaus perusvoiteella.

Meillä sis toi antibioottikuuri ja sibicort tehosivat tohon akuuttiin tilanteeseen. Nyt kuurien jälkeen yksittäisiä näppyjä edelleen ilmestyy ja tällä hetkellä niihin sivellään tota sibicortia, kunnes iho siisti.

Ite oon vähän sitä mieltä, että joko aurinko tai siitepöly herkisti ton kropan niin, että rupesi reagoimaan herkemmin noille ruoka-aineeille!

Joka tapauksessa siis diagnoosina oli atooppinen ihottuma monesta ruoka-aine allergiasta johtuen...

allerginen reatkio, kuten ylläkin veikattiin. Allergisessa reagtiossa voi tulla niin sanottua nokkosrokkoa. Vesikellukan tapaistet patit tulee ja menee. Samannäköisä kuin nokkoseen poltettu iho.

Koittaa miettiä mitä syöty ja välttää vähän aikaa sitä ruokaa tai lääkettä. Joillakin on ilmestynyt jopa noita kellukolita kuumelääkkeestä.Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Näpyt eivät nimittäin kutise lainkaan ja vain sitten (hydrocortisonilla) kuivuvat pois. Ihoon jää haalea vähän mustelman jälkitilaa muistuttava läikkä. Näpyt ovat ryppäässä (joitakin yksittäisiä on vartalolla) ja iho punoittaa rajatusti ympäriltä. Voisikohan se sitten olla siitepölystä johtuvaa?! Nokkosihottumaakaan tämä ei kyllä mielestäni kuitenkaan muistuta. Toisaalta siitäkin on kai erilaisia muotoja. Voiko Zyrteciä antaa 1v2kk ikäiselle?

Märkärupi alkaa pienenä punaisena ja kutisevana läiskänä, johon pian kehittyy pieniä rakkuloita. Rakkuloiden rikkoutuessa syntyy märkivä haava. Myöhemmin tumma kellanruskea rupi peittää haavan. Raapimisen seurauksena märkärupi leviää helposti muualle ihoon. Yksittäiset haavat saattavat laajeta, muodostaen näin yhdessä yhden ison haavauman.Märkärupea voi esiintyä kaikkialla ihossa, mutta useimmiten kasvoissa nenän ja suun ympärillä ja hiusrajassa, sekä käsissä.Vastasyntyneen märkärupi on oireiltaan rajumpi. Iholle ilmestyy isoja, kirkkaita rakkuloita, jotka lisääntyvät nopeasti, puhkeavat ja rupeutuvat muutamassa päivässä. Sairaus hoidetaan sairaalassa.

alkaa pienenä punaisena ja kutisevana läiskänä, johon pian kehittyy pieniä rakkuloita. Rakkuloiden rikkoutuessa syntyy märkivä haava. Myöhemmin tumma kellanruskea rupi peittää haavan. Raapimisen seurauksena märkärupi leviää helposti muualle ihoon. Yksittäiset haavat saattavat laajeta, muodostaen näin yhdessä yhden ison haavauman.Ei kai se vesirokko voi olla, jos oli jo 1,5 viikkoa sitten näppylät ja tuli uudelleen takasin? Jos kortisoni rauhoitti, niin oiskohan sitten jonkinlaista allergiaa tai yliherkkyyttä? Meillä pojalla on atooppinen iho, joka välillä reagoi just pienillä näppylöillä esim. jos pojalla on ollut liian kuuma.

Eli posket, kädet tosta ranteen päältä ja jaloita muutama paikka. Käytiin tänään lääkärissä ja lääkäri oli sitä mieltä, että on atooppista ihottumaa. Saatiin antibioottikuuri ja sibicort voide. " viikon päästä uusinta käynti. Ottiin myös verikokeita, joista pitäisi selvitä mahdollinen ruoka-aina-allergia

Meidän poika (ikää nyt 4v5kk) on kärsinyt samoista oireista. Tossa pari viikkoa sitten alkoi taas pojalle tulemaan paukamia ja otettiin zyrtec käyttöön, niin oireet hävisi. Kolmatta vuotta nyt zyrtec käytössä...keväästä melkein tonne syksyyn saakka.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat