Vierailija

3400 kuukausi nettotuloilla? Koko summa lainaa, kyseessä 4h+k+s Tuusulassa, uusi rakenteilla oleva talo? Kyseessä olisi ensiasunto, molemmat olemme vakituisessa työssä kunnan palveluksessa. Tuntuu, ettei halvemmalla oikein saa perheasuntoa (2 lasta). Mitä itse tekisit? Takaajat lainaan löytyvät, mutta säästöjä ei ole. Tulomme tulevat tuleivaisuudessa kasvamaan, lapsetkin ovat enää pari vuotta hoidossa (hoitomaksut loppuvat).Kommentoi vapaasti!

Sivut

Kommentit (59)

ja harkinnan mukaan enemmänkin, maksimissaan puolet kk-tulosta.Vierailija:

Lainaus:

Olettteko laskeneet, paljonko teillä jää lyhennyksen ja koron jälkeen kuussa rahaa? Pankeilla on sellaisia suosituksia, oliko se että 15 % saa mennä noihin kuluihin?Mutta tuon hintaisia ne taitaa asunnot pk-seudulla olla. Ja kyllähän täällä saa sitten myytyä, jos ongelmia tulee..Kuinka pitkän laina-ajan meinaatte ottaa? Olis hyvä, jos olisi sitä tarvittaessa varaa pidentää, jos esim. korot nousee.

Tiedän ainakin 2 sinkkua, joilla on 170 - 180 tonnin lainat yksin. Siinä valossa paiskunnalle 200 tonnia ei ole paha.Kusiset on porukalla paikat, jos korot paljon nousee.Hulluahan se toki on

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

että ensiasunnosta et maksa varainsiirtoveroa, mutta sen jälkeen maksatkin. 400 000 euron omakotitalosta tuo vero tekee jo mukavat 16 000 euroa, sillä makselisi aika paljon korkojakin jo..Ja minä pidän jarrua päällä, vaikka saataisiin edellisen myynnistä joitakin kymppejä väliinkin. En yksinkertaisesti uskalla. Toisaalta, jos esim. perinnöt ois lähempänä en miettis hetkeäkään, nythän te sitä asuntoa tarviitte !


Mutta tuon hintaisia ne taitaa asunnot pk-seudulla olla. Ja kyllähän täällä saa sitten myytyä, jos ongelmia tulee..Kuinka pitkän laina-ajan meinaatte ottaa? Olis hyvä, jos olisi sitä tarvittaessa varaa pidentää, jos esim. korot nousee.

joka kuukausi rivarin asumismenoja vastaava summa - vuokra säästöön. Voitte kokeilla, miten onnistuu ja toisaalta saatte vähän rahaa säästöön muuttoa varten.Hankala homma.Onko teillä pelivaraa? Jos toinen jää työttämäksi, jos korot nousee tai tulee muu yllättävä tilanne? Voitteko vähentää menoja, myydä auton, lopettaa lehtien tilaukset, kalliit harrastukset, vai elättekö jo nyt äärirajoilla? Pystyttekö hankkimaan lisätuloja? Onko jotain osaamista, millä pystyisi tekemään keikahommia oman työn lisäksi tarpeen vaatiessa?

Melkein kaikki kannustatte ottamaan ilman säästöjä 200 000 euron lainan. Mielipuolista!!! Ei tajua tätä. Meillä säästössä tuo summa, mutta emme raaski ostaa vielä asuntoa, sillä odotamme että kohta romahtaa. Sitähän ei koskaan tiedä, mutta...Pankit ovat markkinoineet niin hyvin palvelunsa, että ihmiset ovat sokaistuneet siihen, että lainan ottaminen on yksi keino muiden joukossa saada omaisuutta. Valitettavasti sen joutuu maksamaan takaisin, ja vielä korkojen kanssa. Ja en usko, että korot pysyisivät samalla tasolla kuin nyt. Kovin on huolentonta ja takanahan on aina se ajatus " että eihän meille voi sattua mitään" . Vai onko ajatuksena, että kyllä niillä perintörahoilla sitten maksetaan laina joskus pois?Herätkää ihmiset!

että noilla tuloilla ja tuolla lainamäärällä tarvitsee takaajilta kiinnityksen? Eli pelkkä henkilötakaus ei riitä, vaikka takaajia olisi kuinka iso määrä. Tiedän kokemuksesta, oltiin vuosi sitten samassa tilanteessa. Mutta hyvin ollaan pärjäilty taloudellisesti (meillä about samanlaiset nettotulot kuin teillä ja lainaa tuo 200 000). Joten toivotan teille onnea unelmakodin hankintaan!

vaikka hoitomaksuissa säästääkin. Iltapäiväkerho maksaa, harrastukset maksavat, lapset haluaa muotivaatetta ja kännykkää sun muuta vempelettä...Kannattaisiko teidän säästää pari vuotta? Ei ne hinnat enää nouse, veikkaan, eli odottaminen ei käy kalliiksi kuten on käynyt viimeiset vuodet.

osti Vantaalta yhtä kalliin rivariasunnon, 4h jne. Eikä ole edes uusi.Ostatte just sen minkä haluatte ja mihin on varaa. Ei se pankki anna lainaa jos katsoo ettette pysty sitä maksamaan.

ja ihan keskituloinen lapsiperhe olemme. Kyseessä kuitenkin jo neljäs asuntomme eli pääomaa kertynyt eli lainaa reilusti alle puolet talon arvosta ja kun ei oteta mitään minimikuukausilyhennystä, pitäisi saada se maksettua n. 20 vuodessa. Ellei myydä taloa ensin. No, tämä nyt jo meni vähän ohi aiheen.

Ihan hyvältähän toi vaikuttaa. Molemmilla on ensinnäkin niin turvatut työpaikat kuin tässä maailmassa tänä voi olla, eli kunnan hommia. KUn sanot, että muiden pakollisten menojen jälkeen jää reilu tonni ruokaan ynnä muuhun, niin kyllähän sillä elää. Ei herroiksi, mutta ihan ok. Voi olla, ettei tartte mistään etelän reissuista haaveilla, mutta muuten normaaliin elämään raha riittää mainiosti. Ja jos oikein pihistelee, niin varmaan siellä etelässäkin pääsis käymään, jos niin haluaa.

pitänee lähteä käymään. Veroprosentti ei muutu, asumme jo valmiiksi Tuusulassa. Ainoa ero on se, että nyt asumme vuokralla, ja nyt ikäänkuin heitämme joka kuukausi 750e vuokrarahoja taivaan tuuliin...Mikä olisi paras ratkaisu? Ostaa joku vanha kolmio kerrostalosta, hinta olisi alhaisempi, muttemme voisi jäädä siihen kovin pitkäksi aikaa, koska se kävisi ahtaaksi. Tällöin pitäisi varautua myös mahdollisiin remontteihin.Toinen vaihtoehto olisi tuo jättilaina ja muutto heti pysyvään kotiin, emme ole omakotitaloihmisiä, joten siitä emme edes haaveile. Pääsisimme uuteen asuntoon, jossa ei ole riskiä remonteista tms.Uskaltaako noin isoa lainaa ottaa? Sepä tässä on ongelmana. Lainan varmasti saisimme takaajiemme vuoksi, mutta mitä riskejä isoissa lainoissa on? Kuinka paljon pitää varautua korkojen kasvuun? Pitäisikö asua vielä vuokralla, ja siirtää oman ostoa jonnekin tulevaisuuteen, jossa asuntojen hinnat mahdollisesti romahtavat? Apua!

ainakin aluksi, mutta kyllähän taloudellinen tilanteenne helpottaa vuosi vuodelta ja hintansa puolesta asunto kuulostaa fiksulta sijoitukselta. Tosi edulliselta asunnolta kyllä kuulostaa, Tuusulassahan hinnat nousseet koko ajan.Vertailun vuoksi: meillä nettokk-tulot minun äitiyslomaillessani n. 3 300 euroa ja n. 3 900 euroa kun palaan töihin. Olemme laskeneet, että maksimissaan 180 000 euroa voimme ottaa lainaa (meillä ei ole muita lainoja maksettavana, mutta autoon kuluu meillä aika paljon rahaa silti), ja sekin tulisi taloon, jonka arvo yli tuplasti tuon lainamäärän, jolloin korkojen mahdollisesti noustessa entisestään ei tule sitä tilannetta, että talon arvo onkin yhtäkkiä alle jäljellä olevan lainamäärän.Joko olette käyneet pankissa, siellä kyllä tekevät aika tarkat laskelmat? Entä oletteko aikoneet sitoa lainan kiinteään korkoon?

Joku tuossa yritti ehdottaa ENSIasunnoksi sitä 400 000¿ asuntoa varainsiirtoveron säästämiseksi, mikä on aivan järjetöntä, jos koko summa pitää ottaa lainaa. Korkoja tulee maksaneeksi siinä paljon enemmän kuin pikkuhiljaa kalliimpaan siirtyessä.No, mutta tämä meni jo OT;)Alkuperäiseen kysymykseen edelleen: on tuo aika huima summa jos kokonaan pitää ottaa lainaa. Mutta toisaalta, olishan se mukavaa, jos voisi päästä jo riittävän kokoiseen kotiin, ettei tilan puutteen takia tarvitsisi hetikohta olla ostamass isompaa. Edellisen myymisessä ja uuden löytämisessä on omat haasteensa siinäkin.t. 40 ja 43, muistaakseni

paljon sitten vielä yhtiövastike ja vesimaksut kuussa??

minkälaiset naapurit saisitte??kyllä omakotitalo aina rivarin/kerrostalon voittaa!

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat