Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

itseään sylissä kantavaa ihmistä. Ei ole koskaan katsonut. Kääntää aina katseen toiseen suuntaan. Oletteko huomannut omissa lapsissanne samaa?

Kommentit (10)

ja nauroi tietoisesti tasan kahden viikon iässä. Silti harrasti jossain vaiheessa tuota katseen pois kääntämistä nimenomaan sylissä. Joskus teimmekin siitä ihan leikin: sylissä pitäjä tapitti tiukasti vauvaa silmiin, ja tämä käänsi aina pään, jolloin sylissä pitäjä seurasi vauvan katsetta ja yritti uudestaan saada katsekontaktin. Monta minuuttia saattoi jatkua tämä kissa ja hiiri -leikki, jossa vauva käänsi koko ajan päätään pois katsekontaktia vältellen.Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tuli vain tämmöinenkin vielä mieleen, että imiessä poika kyllä tapitti silmiin ihan ilman ongelmia. Ja siis muutenkin vaippaa vaihtaessa, tai reisillä makoillessa ym. Ainut oli siis kun oli pystyasennossa sylissä - silloin käänsi aina pään pois. Olisikohan todellakin " silmät mennyt ristiin" niin lâheltä katsellessa.. :)

Vierailija:

Lainaus:


Monta minuuttia saattoi jatkua tämä kissa ja hiiri -leikki, jossa vauva käänsi koko ajan päätään pois katsekontaktia vältellen.taidat olla aika pätevä arvioimaan kuulemasi perusteella ap:n lapsen sairaaksi!älä ap kuuntele tuollaisia.. meillä on samanikäinen lapsi eikä hänkään usein sylissä katsele kantajaansa, vaan mielummin katselee maisemia, joita ei muualta näkisi. maailma näyttää aika erilaiselta yläilmoista ja se kiinnostaa vauvaa. katsooko sinua kun esim leikit vauvan kanssa tai vaihdat vaippaa ja juttelet?

En valitettavasti muista mihin ikään asti. Nyt ei siis enää juuri sylissä kannella, kun poika on jo 6.. Ja ihan tuiki tavallinen poika on.

Mutta siis tuohon katsekontaktiin aina neuvolassa kiinnitettiin huomiota, ja vasta myöhemmin luin, että jos lapsi välttää katsekontaktia, kyseessä voi olla huono äiti-lapsi suhde (siis äiti esim masentunut tms) Meillä oli kyllä mielestäni oikein hyvä suhde, ja siis poika kyllä otti minuun ja kehen tahansa muuhunkin katsekontaktin, jos ei vain juuri sen henkilön sylissä sattunut olemaan. Eikä asiaan sitten loppujen lopuksi puututtu mitenkään, eikä edes kommentoitu, joten ei se kai kovin vakavaa voinut olla. Mutta en siis valitettavasti muista että missä iässä tuo syli-katsekontakti sitten onnistui.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat