Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Tahattomasti lapseton on henkilö, joka ei halustaan ja yli vuoden yrittämisestään huolimatta ole tullut raskaaksi eikä myöskään ole jo ennestään äiti. Lapsettomalla on taakkanaan tieto siitä, että sukupolvien jatkumo saa päätepisteensä juuri hänessä. Hänestä ei suku enää jatku. Hän kokee itsensä epäkevoksi naisena/miehenä ollessaan kykenemätön täyttämään luodun perustehtävää: lisääntymistä.Sekundäärinen lapsettomuus on nykyajan hömppää, ehkäisypillerien muassaan tuomaa lööperiä siitä, kuinka muka jokaisella naisella on SUBJEKTIIVINEN oikeus päättää lapsiluvustaan. Mutta eihän se niin mene! Luonto sanelee ehtonsa ja joskus sitä kaivattua toista (tai kolmatta) lasta ei vain tule vaikka kuinka haluttaisi. Mutta se tunne on kaukana lapsettomuudesta. Sitä voisi kuvata sanalla kaipuu, polttava halu saada UUDELLEEN kokea elämän antamisen ja ylläpitämisen riemu, tuntea itsensä täydeksi kyetessään täyttämään maanpäällisen tehtävänsä.M.O.T.

Kommentit (4)

Molemmat tunteet kokeneena voin vain ihailla, kuinka hyvin osasit kiteyttää asian. Silti hyväksyn tuon terminä, vähän niin kuin pälvikalju erotuksena kaljusta ;)

Mistä moisen päätelmän teit?ap[quote]

Mutta ihmettelen, että eikö ap:n mielestä yhden lapsen saaneet sitten saisi enää toivoa lisää lapsia? Vai mitä yrität sanoa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mutta ihmettelen, että eikö ap:n mielestä yhden lapsen saaneet sitten saisi enää toivoa lisää lapsia? Vai mitä yrität sanoa? Se että lapsettomuus ja sekundäärinen lapsettomuus tuntuvat aivan erilaisilta on tietysti selvää. Kuten selvää lienee myös se, että nämä jo yhden lapsen saaneet ovat jo erittäin kiitollisia siitä lapsestaan. Eikä sen kiitollisuuden tarvitse olla este toivomasta lisää lapsia. Mutta eikö nyt kuitenkin ole hyvä, että sekundäärisesti lapsettomille on kehitetty oma termi, etteivät he turhaan kutsu itseään lapsettomiksi. Eikä kenenkään tarkoitus ole jotain termiä käyttämällä loukata toista tai toisen tunteita. Moni koditonkin kutsu itseään kodittomaksi, vaikka kuitenkin jonkin katon alla asutaan, eikä sitä paheksuta...

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat