Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Keittiöpsykologeille kysymys: 10 v. tyttömme on ollut aina vaativa: vauvana kitisevä, taaperona huusi joka aamu kello kuusi tunnin. Aina ollut heti aamusta pahantuulinen. Vauhtia on riittänyt: rohkea ja kiipeilevä, iän myötä tietysti rauhoittunut. Vaatii edelleen jatkuvaa huomiota, puhuu paljon, heittää kommentteja muiden puheen päälle. Itsepäinen ja kiellot menevät perille vain pakkokeinoilla (esim. telkkarissa lapsilukko, jottei katso koko ajan yksin ollessaan). Ärsyntyymiskynnys matala ja suuttuu kaikista kielloista. Purkaa kiukkuaan ilkeilemällä sisaruksille. Välillä agressiivinen suuttuessaan ja yrittänyt esim. potkia minua (olen tehnyt selväksi, että ehdottomasti kiellettyä, eikä ole enää harrastanut). Koulu menee keskinkertaisesti, käytös koulussa kiitettävää. Ainoastaan tunnilla puhumisesta tullut viime vuosina sanomista. Koulutehtävistä huolehtimiseen tarvitsee paljon tukea ja jatkuvaa tappelua. Tehtävien aloittaminen vaikeaa ja keskittymiskyky huono. Toisaalta osaa olla myös aivan ihana ja sosiaalisesti taitava ja vastuuntuntoinen pikkusiskosta huolehtiessaan. Jatkuva tuuliviiri-käytös käy vain erityisesti miehen hermoille.Mitäs sanotte?

Kommentit (3)

mutta voisi olla vain tavallista temperamenttisempi tapaus. Voisihan tuota asiaa jossain kertoa ja jotain tutkimustakin ajatella. Asperger tuli tuosta jotenkin myös mieleen. Mutta minä en ole pätevä tekemään diagnooseja, eikä tietenkään kukaan noin vähän tiedon perusteella.

Syökö terveellisesti ja tarpeeksi usein? Liian vähäinen yö uni tekee adhd-tyyppisiä oireita. Oikeanlaisella ruokavaliolla pystyy myös vaikuttamaan lapsen kehitykseen. Koulut kun alkavat, niin voit pyytää, että lapsesi pääsisi koulun psykologin kanssa keskustelemaan. Hänen kautta voi sitten päästä lisätutkimuksiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

koulussa menee kuitenkin hyvin. Yleensä kun on joku tämmöinen neurologinen ongelma, niin se koulu hälisevine ympäristeöineen on se kaikkein vaikein paikka. Pikemminkin kotona menee ok, koska siellä on rauhallista ja harrastuksissakin, koska ne voi valita sen mukaan että pärjää, mutta koulun sekava ja pakollinen ympäristö on se ongelmallinen.

Assin pääkriteereitä oilisi sosiaalisen ongelmat. RUtiinit ja juuttumiset ovat myös tyypillisiä. Et puhu niistä mitään, joten en usko...Mutta toki, jos asia huolestuttaa niin kannattaa puhua lääkärille.t as-lapsen äiti.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat