Vierailija

mitä kummin "kuuluu" tehdä?

Kommentit (4)

Edellisen tapaan minäkin toivon lastemme kummeilta tuota lapsen huomioimista pienillä tavoilla! Onneksi voimmekin olla tyytyväisiä kummivalintoihin :)Itse lähettelen kummilapsille kortteja, pieniä paketteja ja käydään tapaamassa mahdollisuuksien mukaan muutenkin kuin merkkipäivinä. Viimeksi eilen oltiin kaksistaan kummitytön kanssa ostamassa tulevalle ekaluokkalaiselle uusia kouluvaatteita ja reppu sekä käytiin syömässä.

Kummin perinteinen tehtävähän on auttaa lapsen uskonnollisessa kasvatuksessa, olla luotettavana aikuisena lapsen lähellä ja toimia perheen tukena lapsen kasvatustyössä.. Mutta riippuu varmasti kummilapsen vanhemmista, mitä he kummeilta odottavat. Nykyään kun toiset taitavat haluta kummeilta vain kalliita lahjoja :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

huomioida lasta. Ei vanhempia vaan lasta. Ehkä muistaa merkkipäivinä ja viedä kummilapsi jonnekin, joskus hoitaa ja ihan vaan keskustella ja olla. Mitä haluan lapsieni kummeista: läsnäoloa, ei kalliita eikä hienoja lahjoja vaan mielummin jäätelölle meno kesäisin ja jotain mitä lapsi myöhemmin muistaa.. kortteja ehkä etelänmatkoilta siis lapselle.. :) ei se paljoa vaadi. Tietenkin on se kristillinen puoli mutta en halua että kummit sitä sen kummemmin muistaa (vaikka se kai kirkon mukaan kummin tehtävä onkin)

Kummin kuuluu olla aidosti kiinnostunut kummilapsestaan ja viettää aikaa hänen kanssaan. Lahjat ei ole niin tärkeitä, kuin läsnäolo. Omalla lapsellani on toinen kummi TÄYDELLINEN(ja toinenkin ihan hyvä), mutta vuodesta toiseen jaksaa ilahduttaa, kun joku perheen ulkopuolinen ihminen jaksaa olla niin kiinnostunut minun lapsestani.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat