Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kommentit (2)

Nimim. eräs jonka poika on 27 oppilaan ekaluokalla. Oppilaista ainakin neljällä (nämä tiedän varmasti!, muitakin voi olla) oma poikani mukaanlukien on diagnoosi+avustajalausunto. Luokalla on luokanopettaja sekä yksi avustaja.Että repikää siitä.

On olemassa lainsäädäntö, joka määrittelee tämän asian. Oheinen lainaus on suoraan Perusopetusasetuksesta pykälästä 2, joka liittyy opetusryhmien muodostamiseen.

"Perusopetuslain 25 §:n 2 momentissa tarkoitetun pidennetyn oppivelvollisuuden piirissä oleville oppilaille annettavassa opetuksessa opetusryhmässä saa olla enintään kahdeksan oppilasta. Vaikeimmin kehitysvammaisista oppilaista muodostetussa opetusryhmässä saa olla kuitenkin enintään kuusi oppilasta. Jos tässä momentissa tarkoitetuille oppilaille annetaan opetusta samassa ryhmässä tai yhdessä niiden 2 momentissa tarkoitettujen oppilaiden kanssa, jotka saavat erityistä tukea, määräytyy opetusryhmän enimmäiskoko sen mukaisesti, minkälaista tukea saavia oppilaita ryhmässä on eniten. Jos tässä momentissa tarkoitetun oppilaan opetus annetaan yhdessä muiden kuin tässä tai 2 momentissa tarkoitettujen oppilaiden kanssa, saa opetusryhmässä olla enintään 20 oppilasta."

Eli, jos on kyse yleisopetuksen ryhmästä, johon integroidaan erityisoppilas, jolla on pidennetyn oppivelvollisuuden päätös, oppilaita voi olla enintään 20. 

Käytännössä, jotta erityisoppilaan on mahdollista päästä yleisopetuksen ryhmiin opiskelemaan, tästä asetuksessa mainitusta rajoituksesta lipsutaan - toki myös rajan vuoksi. Omakin pidennetyn oppivelvollisuuden suorittajani on luokassa, jossa on 24 oppilasta. Olen tämän huoltajana hyväksynyt, koska tämä oli ainut tapa, että hän pääsee mukaan näihin yleisopetuksen kuvioihin.On aivan eri asia opiskella oppiainetta aineenopettajan johdolla yleisopetuksen ryhmässä kuin erityisluokassa. Lapsellani ei ole henkilökohtaista avustajaa, vaan luokassa on luokkaavustaja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat