Seuraa 

Olen yrittänyt jo monta kertaa totuttaa nyt 4 viikkoista vauvaani kantoliinaan. Vaikka juuri syönyt vauva olisi aloittaessa rauhallinen, hän saa aivan SUUNNATTOMAN raivarin, kun laitan hänet liinaan. Äskenkin yritin itkusta huolimatta vain pitää hänet hetken liinassa ja rauhoitella, niin tuli oikein ensimmäiset kyyneleet ja sellainen itku, että tuntui että nyt tukehdutaan... Olemme kokeilleet kehtoasentoa ja pystyasentoa, jossa jalat liinan sisällä. Eivätkö kaikki vauvat vaan yksinkertaisesti viihdy liinassa? Olisi niin paljon helpompaa, kun saisi tehtyä kotonakin jotain hommia ja muuallakin liikuttaessa liina helpottaisi. Olisiko teillä ehdottaa jotain muuta sidontaa näin pienelle?Kiitos vinkeistä ja kokemuksista!save

Kommentit (7)

Yritin joskus laittaa kehtoasentoon ja sai hirveät raivarit, mutta pystyasennossa nauttii liinassa olosta. Ei kyllä todellakaan anna laittaa päätä henkselin alle ennenkuin ihan väsyneenä (näin monella muullakin), joten toisella kädellä olen joutunut tukemaan päätä, mutta jäähän sentään yksi käsi vapaaksi eikä käsi puudu eikä niskat kipeydy. Ja lapsen nukahtaessa hivutan pään henkselin niin on kummatkin kädet vapaat.

Nyt meillä kyllä jo osataan kannatella päätä itsekin niin hyvin että molemmat kädet on vapaana(kohta 3 kk). Sidontana olen käyttänyt kietasuristikakkosta.

Kun vauva on liinassa,ala vaikka imuroimaan tai pysy uuten vaan liikkeessä niin kyllä se alkaa hiljalleen tottua,jos ei nyt heti ekalla kerralla. ja tosiaan kun kasvaa niin voijo paremmin tykätä olla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

eli esikoinen inhosi liinaa, varsinkin kun ei nähnyt mitään. Myöhemmin rintarepussa oli ok, mutta kun oppi itse liikkumaan, piti siitäkin heti päästä pois. Nyt tyttö reilu 2v ja tajuan, ettei se juttu ollut todellakaan häntä varten, ei ole ikinä ollut " sylivauva" vaan itsenäinen ja omaa tilaa arvostavaa jo selvästi nyt, tulee lähelle ja halamaan jne vaan omasta aloitesta, häntä ei voi ikinä otta syliin lupaa kysymättä (ja monesti lupaa ei myönnettä) tai halata varoittamatta (äitiä huolestutta, mitä tuo murrosikä!) - ehkä teillä samanlainen tapaus.Meillä onneksi kakkonen on ihana liina-lapsi, äitikin pääsee nauttimaan.

Todennäköisesti saat vastauksia, että yritä vain useamman kerran ja harjoittele paljon ja pysy liikkeessä jne. jne....ja se VOI auttaa, mutta oikeasti on myös vauvoja, jotka eivät kantoliinassa viihdy. Meillä on juuri sellainen. Meidän tyttö on aivan pienestä pitäen viihtynyt vain asennossa, josta näkee hyvin, ei koskaan esim. makuuasennossa sylissä, vaan pystymmässä. Ja kantoliinaan laittaminen oli katastrofi...yrittää nyt sulkea kaiken maailman liinojen sisään, mistä toinen ei näe mitään :) Eli huutoahan siitä vain tuli meillä, vaikka miten harjoiteltiin ja kokeiltiin eri asentoja. Vähän vanhempana viihtyi kyllä sitten naama eteenpäin rintarepussa, kun siitä oli hyvät näkymät.

Kokeile myöhemmin uudelleen jos sitten tykkäisi. Meillä rintarepun ekat kokeilut meni huudoksi, mutta myöhemmin tykkäsi ihan kamalasti moisesta kapistuksesta.

Yleisesti ottaen erittäin suuri osa vauvoista viihtyy liinassa, mutta kuten jokaisessa asiassa, tässäkin löytyy poikkeustapauksia :)Hyviä vinkkejä jo saitkin, kehottaisin vielä tarkistamaan jos lähelläsi asuu kantoliinatukihenkilö, hän voisi tarkistaa, että kaikki on muuten " oikein" ja hyvin.Pidä hetki taukoa ja koita sitten uudelleen, lähde vaikka ulos pienelle lenkille. Vanhempana vauvasi voi tosiaan viihtyä paremmin.Porenn *kantoliinatukihlö*

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat