Vierailija

Meillä 2-vuotias on ilmeisesti allerginen siitepölylle; nenä vuotaa, silmät kutisee ja rähmii, iho- oireitakin on kutinaa yms. Mistä apua? Oma lääkäri ei tunnu tietävän allergioista mitään, tai ei uskalla pienelle määrätä mitään lääkettä. Ajateltiin mennä yksityiselle mut varataanko aikaa lastenlääkäriltä vai allergialääkäriltä?

Kommentit (11)

kirjoitti meille jo valmiiksi Aerius-reseptin. Nyt ilmaantui iho-oireet ja aivastelee kovasti. Aloitettiin tuo lääke ja olotila on parempi. Tämä lääke ei ole väsyttävä ja annostellaan vain kerran päivässä. On sopinut meille.Vie lapsi tk-lääkärille ja vaadit vaan yksinkertaisesti jotain lääkettä allergiaoireisiin. Kyllä tk-lääkärin pitää osasta resepti kirjoittaa, kun ei ole tuon kummemmasta asiasta kyse kuin allergialääkkeestä. Iho-oireisiin mietoa kortisonia, niin ei raavi ihoa rikki.

Ne ovat täydentäviä tutkimuksia. Selkeät siitepölyallergian oireet niin lastenlääkärin tai lasten allergioihin perehtyneen lääkärin juttusille. Sieltä löytyy apu ja määrätään lisätutkimuksia jos on tarvetta. Läheskään aina siitepölyallergiaa ei tarvitse testein todentaa ennen lääkkeen määräämistä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Niin meilläkin oli " vain" siitepölyallergia ja siitä selvät oireet. Lääkäri määräsi tutkimukset ja lapselta löytyi myös laajat ruoka-aineallergiat.

Ja myös siksi testeihin, että saadaan tietää, mille kaikelle siitepölylle lapsi on allerginen.

Lastenpolilla suljettiin pois astma, tehtiín allergiatestit jne. Hyvää hoitoa saatiin. Lapsi sai myös allergia lääkkeet, astmaa ei todettu, vaan siitepölyallergia.

Voit mennä yksityiselle ihan testeihinkin jos haluat, tai saat sieltä lähetteen eteenpäin. Me saatiin jo eka Zyrtec-resepti ennen kaikkia kokeita.

Hae ihmeessä pienelle helpotusta, tämä on todella paha kevät allergisille.

Oletteko kaikki, joiden lapsille on tuota lääkettä määrätty, käyttäneet sitä epäilyksettä? Meidän 2-vuotiaalle sitä myös määrättiin (kokeilumielessä, jos vaikka yskä, nuha, silmien rähmiminen johtuisivat siitepölyistä), ja itseäni arveluttaa sitä ruveta antamaan, kun siinähän on käytetty atsoväriä väriaineena (E 110). Ehdin siis jo ostaa lääkkeen. Ylipäänsä mielestäni on ihan älytöntä, että allergialääkkeeseen laitetaan yliherkkyyttä aiheuttavaa ainetta. Ja miksi kummassa se siirappi on pitänyt värjätä ylipäänsä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat