Vierailija

Ette joudu maksumiehiksi jos teille hälytetään etsintäpartio.(mutta mikseivät ne ensin katsoneet sieltä pihapiiristä niitä vajoja?)Valtio maksaa vajassa murjottaneen miehen etsintäoperaation

Julkaistu: 19:47Jenita Sillanpäähelsingin sanomatVeronmaksajat joutuvat maksamaan pelastushelikopterin ja kaksi poliisipartiota, jotka lähtivät turhaan etsimään perheriidan jälkeen kadonnutta miestä.Maanantain ja tiistain välisenä yönä Turun saaristossa järjestetty pelastusoperaatio osoittautui hukkareissuksi, sillä mies oli lymyillyt koko etsinnän ajan piilossa piharakennuksessa, eikä vastannut etsijöiden huhuiluihin.Pelastustoimia ei kuitenkaan maksateta riitapukareilla, vaikka kyseessä oli vain pariskunnan keskinäinen eripura."Sellaista pykälää ei ole olemassa, minkä perusteella korvausvastuu voitaisiin sälyttää kadoksissa olleen miehen tai apua hälyttäneen vaimon niskoille. Jos mies olisi soittanut itse apua ja silti pysytellyt piilossa, häntä voitaisiin syyttää ilkivaltaisen hälytyksen teosta ja vaatia korvaamaan vahingot", ylikomisario Heikki Ihalainen sisäasiainministeriön poliisiosastolta kertoo.

Sisäministeriön laskelmien mukaan yhden helikopterin ja kahden poliisipartion yhteistuntihinta on lähes 600 euroa. Helikopteri haukkaa kuluista suurimman palan, useamman sata euroa. Kahden poliisimiehen palkkakuluiksi on laskettu noin 60 euroa ja partion käyttämän auton tuntikuluiksi parikymmentä euroa."En usko, että mies olisi piiloutunut pitkäksi aikaa, jos olisi tiennyt, millainen joukko apuvoimia paikalle oli kutsuttu. Senkään takia ei ole reilua lähettää laskua perässä", Ihalainen perustelee.

Myös Turun alueen pelastajat pitäisivät kohtuuttomana sitä, jos riidan osapuolet joutuisivat maksamaan avusta."Tässä tapauksessa oli onnellinen loppu. Jos on hätä, mennään auttamaan, eikä mietitä kuluja", toteaa päivystävä palomestari Frans F. Schaper Varsinais-Suomen aluepelastuslaitokselta."On syytä olettaa, että henkilöitä on vaarassa, kun meidät hälytetään paikalle. Kovin laajaa etsintää ei kuitenkaan aloiteta, ellei ole syytä olettaa, että kadonneella on itsetuhoisia aikeita", rikosylikonstaapeli Olli Kaituri Turun kihlakunnan poliisilaitokselta vahvistaa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat