Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Mitä kannattaa ottaa huomioon kun aikoo ostaa hiekkalaatikon? Puinen vai muovinen? Mitä maksavat? Mistä hiekka, entä mitä se maksaa?

Kommentit (6)

voi kanssa itse käydä peräkärryn kanssa hakemassa. Tai ainakin niin tässä nykyisessä taloyhtiössämme on tapana tehdä. En tiedä hinnoista, mutta ilmeisesti aika paljon halvempaa...

Ja kun pienimmät erät joita kuljettavat ovat yleensä niin suuria, että siitä riittäisi useampaankin pieneen hiekkalaatikkoon, niin tuleehan siitä hintaa. Hiekkaa voi kyllä ostaa myös säkeissä esim. Starkista, mutta ei sekään ihan ilmaista ole, kun useamman säkin tarvitsee. Jos hiekalle ei muuten ole tarvetta, niin voi silti kannattaa hakea hiekkasäkkejä jostain pihatarvikkeita myyvästä liikkeestä.Näin kyllä hiljattain jonkin hiekkalaatikkopaketti -mainoksen, jossa sai tilata laatikon ja hiekat samasta paikasta kotiin kuljetettuna, mutta en nyt kyllä enää yhtään muista mistä ja hinta taisi olla aika kova.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nuo muoviset hiekkalaatikothan ovat yleensä sellaisia altaita, joissa sitten vesi lilluu sateen jälkeen. Puisesta laatikosta pääsee vesi valumaan pois.Puisen laatikon alta pitää kaivaa nurmikko tai muu kasvillisuus pois ja sitten peittää maa jollain kankaalla, joka estää kasvien tunkemisen hiekkalaatikkoon, esim. mansikkakangas käy.Kansi siinä hiekkalaatikossa on hyvä olla, etteivät kissat ja jänikset pääse tarpeilleen. Myytävänä on näppäriä taittokannella varustettuja laatikoita, mutta ne ovat aika pieniä. Jos haluaa isomman laatikon, voi kannen askarrella jostain pressusta tms. Pienehkö (olisko ollut 120x120 cm) puinen hiekkalaatikko taittokannella maksoi viime kesänä muistaakseni 50-60 euroa.Hiekkaa saa tilattua esim. kiviaineksia myyvistä firmoista suoraan pihalle toimitettuna. Näillä on yleensä pienin toimituserä luokkaa 2 kuutiota ja sille hintaa tulee ehkä 80-100 euroa. Tuollaisesta määrästä täyttää kyllä useammankin pienen hiekkalaatikon.

Kestää aikaa..kesät talvet ja onhan se kauniimpikin :) Meillä mies teki itse, jykevästä puutavarasta reunat ja alle sellainen kangas mikä estää rikkaruohojen kasvun....mikä lie nimeltään onkaan. Kansi pois nostettava, vesivanerista jossa kahva ja alapuolella palikat jotta " uppoaa" tukevasti laatikkoon ja pysyy paikallaan..

Hiekkaa käytiin itse hiekkakuopilta hakemassa, eikä maksanut mitään kun oli pienestä määrästä kyse. Omistaja sanoi että ottakaa vaan :)Hyvin on talvesta selvinnyt eikä tullut kalliiksi :)

Meillä puinen laatikko ja kanneksi pressu (taisi maksaa 3 euroa) joka lyötiin takreunaan riman kanssa kiinni. Vastapäiseen reunaan ja rima jotta pressu ylettää juuri laatikon yli. Näin kansi eli pressu on kätevä nostaa laatikon taakse ja takaisin riman avulla. Pienellä suunnittelulla tuon pressun voisi myös rullata pois sen eturiman ympärille, kuten tutuilla on.Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat