Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Olisiko kokemuksia tai vinkkejä sopivasta matkakojteesta, kun matkailijoina ovat mm. 2- ja 3-vuotiaat lapset vanhmpineen? Pohdinnassa on Kreikka ja Bulgaria. Bulgariassa pohdituttaa hygienia (olen tottunut siihen, ettöä Kreikassa ei ole tullut vatsatauteja) , muuten se olisi lyhyehkön lentomatkan päässä ja hotellit vaikuttavat ihan mukavilta. Kreikka taas olisi muuten tuttu ja turvallinen. Mitähän asioita sitä kannattaisi valinnassa ottaa huomioon?

Kommentit (5)


.. ja lämpimästi voin suositella. Olimme Kreetalla 3 lapsen kanssa viime kesänä, lapsiystävällinen paikka ja matka onnistui kaikin puolin.

Kävimme Sunny Beachillä kaksi vuotta sitten, kun lapsi oli 1-vuotias.Esitteissä ja muutenkin varoiteltiin, että hotellien taso on vaatimattomampi kuin yleensä. Meidän hotellimme oli todella positiviinen yllätys! Hotelli oli vasta remontoitu, ilmastointi toimi, samaten kaikki kylpyhuoneessa. Väittäisin hotellia tasokkaammaksi kuin monta muuta vastaavilla tähdillä varustettua. Hotellin nimi oli muuten Aktinia (Aurinkomatkat). Aamupala ei ollut runsas, mutta sillä sai päivän käyntiin ihan hyvin. Mikä tärkeintä, lapsikin sai aamupuuronsa siellä. :-)Meillä paikan ratkaisi matkan hinta. Jo kauan etukäteen ostettuna (ei

siis viime hetken lähtönä) hinta taisi olla 540 e/aikuinen. Eläminen Bulgariassa on todella halpaa. Mitään ostettavaa en itse löytänyt, mutta sille on se ja sama. Toki perustuliaisia ja t-paitoja ja halpoja kesävaatteita löytyi.Hiekkarannalla kävimme pari kertaa, ja se vaikutti oikein hyvältä.

Hotellin uima-allas oli myös hyvä, vaikkakin pieni. Mutta se tuskin on haitaksi pienten lasten kanssa, että alue on pieni.Ilmatkin hellivät silloin kesäkuun alkupuolella: kelit vastasivat ihan suomalaista kesää eivätkä olleet liian kuumat. Ilmeisesti ilmat lämpenevät toden teolla joskus kesäkuun loppupuolella, jolloin en välttämättä itse lähtisi pienten kanssa sinne. Tosin kyllähän sen kuumankin kelin kanssa pärjää...Me emme syöneet mitään maitohappobakteereita. Söimme ja joimme ihan tavallisesti ravintoloissa. Hygienian taso ei arveluttanut tuttavien kokemusten perusteella kyllä lainkaan entuudestaankaan. No, wc:t saattoivat olla vähän alkeellisia joissakin paikoissa, mutta kyllähän sellaisestakin selviää. :-)Ihmiset olivat tosiaan lapsiystävällisiä: oma sinisilmäinen, vaalea poikani huomattiin kyllä jokaisessa paikassa. Miespuoliset tarjoilijatkin jaksoivat huomioida jatkuvasti häntä.Summa summarum: voisin itse oikein mainiosti lähteä Bulgariaan uudestaankin. Omasta mielestäni pienten lasten kanssa ei juuri nähtävyyksiä tarvita, vaan irtautuminen arjesta, hyvä ruoka, aurinkoinen keli ja hiekkaranta riittävät onnistuneeseen lomaan. Bulgariasta tuli tosiaan lisäbonuksia hotellin hyvästä tasosta ja todella edullisesta hintatasosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla


Matka Kreikan saarille ei ole kuin tunnin verran pidempi, mutta mikä ero näiden kohteiden välillä onkaan!! Kreikka on ensinnäkin mahtava kulttuurimaa, jossa arkkitehtuuri, väritys, luonto, uskonto, RUOKA ja puhtaus sekä maisemat ovat esillä ihan joka paikassa ja koko ajan. Ei tarvitse miettiä, minne menee, missä syö, voiko lähteä turistialueen ulkopuolelle, sillä kerjäläisiä ei ole, ihmiset ottavat joka paikassa hyvin vastaan ja tiet ovat turvallisia ajella.

Mikä parasta, Kreikassa merivesi on vielä puhdasta ja kirkasta, toisin kuin Bulgariassa. Tilaan Matka-lehteä ja siinä ei Bulgarian kohteet kyllä kiitosta ole saaneet. Kylien ja hotellien kakkavedet kaadetaan suoraan uimaveteen. Infrasturtuuri on täysin retuperällä, sillä alueille on rakennettu liikaa liian nopeasti. Hotellit, kadut ja yleensäkin ympärsitö saattaa olla jopa turvallisuusriski, sillä kuten sanoin, ei huolelliselle kaupunkisuunnittelulle ole ollut aikaa nopean turistimäärn kasvun takia. Bulgarian ruokakaan ei kiitosta saa, ellei tyydy ainaisiin ranskanperunoihin ja lehtipihveihin.

Kreikassa aikuisetkin saavat upeita kokemuksia, nimeomaan ruuan ja maisemien suhteen (lapsia ne harvoin kiinnostaa...). Rannat ovat puhtaita ja lapsia rakastetaan joka paikassa. Varsinkin Kreeta on oiva lapsikohde-. Hotellit ovat hyviä ja tasokkaita.Uusimpia kohteita on mm. Naxos, jota suosittelen lämpimästi! Rannat ovat päätähuimaavan ihania ja päässeet mm. EU:n suojelukohteiksi. Kaupungissa on helppo kävellä, rantabulevardi on upea, samoin satama ja ravintolat hyviä. Myös Paroksella kannattaa käydä, samoin siis Kreetan Haniassa tai Plataniaksessa. Rodos ja Kos ovat suosittuja nuorten keskuudessa, joten meno saattaa olla aika kovaa toisinaan. Santorini on upea, mutta vaikeaa maastoa rattaiden ja lasten kanssa.Sitruska

Päädyimme Kreikkaan. Bulgariassa olisi houkutellut lähinnä tuo lyhyt lentomatka ja halpuus mutta Kreikkaa puolsivat sitten ihana ruoka ja kulttuuri ja halu " vaellella" ympäriinsä, jota emme olisi muiden kokemusten perusteella uskaltaneet tehdä Bulgariassa. Löysin netistä perheiden matkailupalstan ja siellä kokemukset hotellialueilta olivat hyvät mutta niiden ulkopuolelta ei. Halpuus olisi kyllä viehättänyt :).Kos oli ainoa paikka, josta löytyi sopivaan aikaan tilaa mutta alkukesästä meno ei kuulemma ole vielä mitenkään raisua ja hotelli on baarikatujen ulkopuolella, joten eiköhän me pärjätä. Kaikilla on ainakin jo kova matkakuume :).

kun poikamme oli 2-vuotta ja reissu meni todella hyvin. Meillä oli siisti hotelli ja säästyimme mahataudeiltakin. Paikalliset ovat aivan hulluina lapsiin ja lapset kyllä saa todella hyvän jos ei jopa suurenmoisen kohtelun jokapaikassa. Ravintolassakin saimme syödä rauhassa kun tarjoilijat viihdyttivät poikaa. Kyllä suosittelen Bulgariaa lämpimästi. Koko perhe söi loman ajan maitohappobakteereita ja mahatauteja ei tullut. Tietysti kannattaa aina valita siisti ruokapaikka ja muutenkin. Mielestäni Sunny Beachin keskusta on aika siistiä aluetta,mutta heti kun menee vähän syrjemmälle niin tulee näkyviin Bulgarian kerjäläiset ja onneton asuminen,mutta tuskin kukaan niin pitkälle kävellen lähteekään, kun taksit ja bussit ovat todella edullisia. Yksi etu on myös lyhyt lentomatka.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat