Seuraa 

Kyselen täältäkin, vaikka vielä tuolla odottajien puolella muuten kirjoittelenkin.Siis: meillä on ensimmäinen odotus tässä menossa. Mies haluaa tehdä itse kehdon vauvalle. Minua mietityttää sen mataluus, kun joutuu nostelemaan vauvaa niin matalalta. Lisäksi meillä on koira, joka myös yltäisi sinne nuuhkimaan.Onko kellään kokemusta perinteisestä kehdosta? Miten on mennyt ja millaisia hyviä ja huonoja puolia ilmennyt?Saneline 28+1

Kommentit (8)

Meillä on korikehto, jossa on pyörät alla. Olen tykännyt siitä kovasti, koska se on pieni ja sievä ja sitä voi liikuttaa tarvittaessa. Lisäksi se on ollut kätevän matala ja kurkin sinne aina välillä omasta sängystäni.

pappa teki kehdon jota käyttänyt nyt meidän molemmat lapset. on kyllä ollut tosi hyvä. vauvat on tykänneet keinutuksesta eikä meitä ainakaan ole rasittanut kehdon mataluus vauvan nostelun takia. eihän sitä kuitenkaan kamalasti tarvi eestaas nostella. muutaman kerran vuorokaudessa. vähän päälle 4 kuukatutta vauvat ovat kehdossa nukkuneet. sen jälkeen ovat alkaneet liikkua niin paljon että kehto keikkuu vauvan pyöriessä ja vauva sitten heräilee yöllä siihen.. eli kamalan pitkäikäinenhän se ei ole mutta ihana kyllä. tosin meillä ei ole koiraa mutta aluksi kyllä kakkosen kanssa huoletti se että reilun vuoden ikäinen isosisko pääsi koko ajan käsiksi kehdossa olevaan vauvaan..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

jossa kaikki 3 lastamme on nukkununeet. Nuorin pian 9kk nukkuu edelleen. Tosin pian joudun kehdosta luopumaan ja siirtymään pinnasänkyyn ku on pikkumies ruvennu siellä kääntyilemään. Kovasti oon kehdosta tykänny. Sieltä on ollut todella helppo nostaa vauva syömään ja laittaa takasin. Tuttia on helppo laittaa suuhun ym. Vauva on näkyvillä ja saatavilla kokoajan. Koirakaan ei tuota ongelmia, totta kai käy välillä katsomassa onko poika tallella mutta ei siitä mitään haittaa ole. Kissatkin on pysyneet sieltä poissa parin kerran yrityksen jälkeen. Suosittelen kehtoa lämpimästi!

Meillä oli äippäpakkaukseen kehtojalat ja tykkäsin kovasti käyttää sitä ensimmäisen kuukauden ajan päiväunilla, kun vauva nukkui melkeinpä koko ajan. Samoin kuin Nallukalla, 'kehto' oli meillä olohuoneessa ja vauva sai näin olla koko ajan lähellämme. Tai me lähellä vauvaa, kun sitä oli niin ihana tuijotella : ) Yöllä hän nukkui alusta asti omassa sängyssään meidän sängyn vieressä (ja toiselta tai kolmannelta syötöltä perhepedissä), mutta jälkeenpäin ajateltuna kehdosta olisi varmaan ollut helpompi ottaa yöllä syömään kuin pinniksestä.Ps. Onnittelut Nallukalle triplaonnesta!

esikoisen kohdalla meillä oli kehto käytössä lähinnä päiväunilla ja muutenkin vauva tykkäs köllötellä siinä hereillä ollessaankin, esikoinen kuitenki nukkui yöt pääsääntöisesti pinniksessä.

Tämän toisen kohdalla puolestaan jätettiin alkuun koko pinnis kasaamatta ja ekat n.4kk poitsu nukkui kehdossa, mikä osottautui erittäinki käytännölliseksi varsinki öisin. syöttämine oli helppoa ja samoin aamusin viereen nostaminen.. nyt kehto olohuoneessa ja siinä säilytellään nuorimmaisen leluja. olis mahtunut nukkumaan kehdossa pitempäänkin mutta öisin kuulu kova kopse ku poitsu huito käsillään, nii ettei tämä mamma saanu nukuttua=) ja muutenki alko jo hirvittää et jos poitsu sieltä pääsee pyörähtää pois. Koira ei mua hirvittänyt, kyllä meillä on koira saanu nuuskuttaa vauvan jo heti kun sairaalasta kotiuduttiin ja on saanut tutustua pienokaiseen eikä ole kyllä sen koommin välittänyt, mitä ny välillä käy nuuskasemassa että onko pikkune vielä tallessa, kissa sen sijaan hirvitti enempi, mutta ei sitäkää olis voinu juurikaan kiinnostaaa, kai se sai aikanaa esikoisesta tarpeeksi..

Meillä ollut molemmilla lapsilla (ja nyt tulee olemaan tällä kolmannella) isäni minulle aikanaan tekemä kehto. Kehto ei paljoakaan keiku, ei ole niin pyöreät jalakset. Minusta on kiva kun on matala niin ekat kuukaudet pystyy helposti nostelemaan lasta omaan sänkyyn (yöllä) ja rauhottelemaan siellä. Kehto tulee siis taas olemaan meidän sängyssä lähes kiinni. Vauva mahtuu kehtoon n. 3-4kk kunnes alkaa huitomaan käsillä, sillä meidän kehto on melko kapeaa mallia.Koirasta vauvan kanssa ei ole kokemusta, mutta pitäisin ehkä huolen ettei pääse itsekseen vauvan luokse kun vauva on kehdossa. Vaikka olisi kuinka lapsiystävällinen tapaus, parempi olla vähän varovainen.Tiip+kilpikonna rv 35+1

Eka ja toinen vauva nukkuivat siinä. Tosin toisen siirsin melko pian pinnasänkyyn, missä korkeutta löytyy enemmän. Kolmas nukkui sitten kaikkein vähiten siinä. Perhepeti ja vieressä oleva pinnasänky lasketulla laidalla tuntui mukavammalta. Näin meillä.

lasten isän isän isän lapsuusajoilta.

Tykkään siitä kovasti.

Esikoisemme nukkui siinä lähinnä päikkäreitä ja kehto olikin sijoitettuna olohuoneeseen tuohon aikaan. Öisin sitten tyttömme nukkuikin pinnasängyssä oman sänkymme ihan vieressä.Nyt odotamme kolmosvauvoja, ja ajattelin ottaa kehdon käyttöön jälleen. Josko siinä yhtä voisi jalalla keinutella, kun toisia mahdollisesti syöttelee tms.Onnea loppuraskauteen!!Terkuin Nallukka ja piiperöt rv 27+6

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat