Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Meillä on 3v poika ja nyt ollaan mietitty mökille/pihalle kaivuria. Mielessä on ollut se semmoinen metallinen missä on istuin ja sarvet mistä kaivuria ohjaillaan tai sitten plaston keltainen kaivuri missä voi istua auton päällä ja siinnäkin sarvista ohjailla kaivamista.

Nyt kuitenkin tarvitsisin kokemuksia kyseisistä vempeleistä!Oma kuvitelma on että pyörien päällä olevaa kaivuria olisi helpompi lapsen liikuttaa jos kaivamsita tulee toisaallakin mun yhdessä ympyrässä mutta liukuuko sitten pyörät pois alta kun kaivettavaa olisi vain tietyssä paikassa. Minä myös muistelen omasta lapsuudesta että sitä metallista oli hankala ja painava ohjata tosin en ole ikinä ollut mikään motoriikan ihme eli vika on saattanut olla ihan omien korvien välissä. Sitä plaston kaivuria en ole päässyt missään kokeilemaan. Tuo metallinen on pikaisen lehtien selailun perusteella halvempi mutta miten on ruostuuko se helposti tuskin mökillä joka pikku sade sitä muistetaan sisään raahata?Tämmöisiä mietintöjä täällä toivotavasti jollain olisi kaivuri kokemuksia=).

Kommentit (6)

plus sitten ihka oikea kaivinkonekin..Kyllä se metallinen kaivuri parempi on!! paljon mieluisampi pojalle.

Oikeallahan tietysti mieluiten kaivaa kun iskän kanssa hommissa ovat mutta itekseen kaivaa aina sillä metallisella, plaston vehkeeseen ei ole koskenut pitkiin aikoihin.nim. kaivurikuskin äiti

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olimme siskon mökillä viikonloppuna ja siellä on 20 vanha metallinen kaivuri, joka toimi hienosti ja lapset kaiveli suuria vallihautoja ja kasoja. Oli hyvässä kunnossa, vaikka on ollut talvetkin mökin rannassa lumen alla ulkona.

Meillä on poika leikkinyt serkkujen luona metallikaivurilla ja ainakin hiekkalaatikolla jaksoi hyvin sillä hiekkaa kaivaa (poika 3,5v, mutta yleensä suomalaiset lapset ovat samankokoisia alle 2v eli ei mikään iso poika vielä). Kaivuri oli tukevan oloinen eikä ainakaan vielä ruosteessa, oli kai vasta muutaman kesän ollut heillä. Itsellemme ajattelimme kyllä ostaa sen muovisen mallin, kun se näyttää paljon hienommalta ja onpahan vähän erilainen kuin serkkkutyttöjen luona. Mökillä on isän vanha muovinen kaivuri ja tykkäsi siitä kamalasti, vipu vain oli katkennut niin ettei kaivamishommat oikein sujuneet kun äidin piti lapioida hiekkaa kauhaan tai muuten ei onnistunut.

ja se ei ole ollut niin hyvä kuin kuvittelin sen olevan. Ensinnäkin meidän pojan jalat eivät meinanneet kunnolla ylettyä maahan. Toisekseen se keltainen osa (jonka päällä siis istutaan) pyörii eikä ainakaan meidän poika (reilu 3v) oikein hallitse kaivurilla " ajamista" . Eli jos keltainen kauha/istuinosa pyörii niin se voi olla renkaisiin nähden vinossa (esim kauhaosa osoittaa eteenpäin mutta renkaat sivulle) eikä poju silloin pääse liikkeelle. Kaivaminenkaan sillä ei vielä pojalta onnistu, kaivuri kippaa helposti jos paino siirtyy liikaa eteen. Mutta voi olla, että nämä ongelmat ovat lapsikohtaisia; meidän poika on aika pienikokoinen ja kärsimätön eli ei ole juuri kovin paljon kaivurin käyttöä harjoitellut... ;) Isommilta pihan lapsilta (yli 4v) kaivurin käyttä sujuu jo hienosti. Olen oman kaivurimme ostanut kirppikseltä hintaan 5e, joten kannattaa ehkä katsoa löytyisikö kaivuria käytettynä.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat