Seuraa 

meillä siis 7 kk vauva joka syntymästään saakka ollut perus-tyytymätön. ekat kuukaudet vauva itki kaikki illat, jotain koliikin tapaista. päivät kitisi muuten vaan. iltahuudot on loppuneet (vaikka ei tosin vieläkään ilman itkua käy yöunille), mutta muuten sama meno jatkuu. suurimman osan elämästään vauva varmaan viettänyt sylissä. itkee lähes koko ajan lattialla/baby-sitterissä/sylissä jos paikallaan vaan istutaan. muutama kuukausi sitten odotin että vauvasta tulee varmaan iloisempi kunhan oppii ottamaan leluja käsiinsä ja syömään ja tutkimaan niitä. ei auttanut:(. nyt odotan että josko yleinen tyytymättömyys lakkaisi liikkumaan oppimisen myötä. vähän harjoittelee nyt ryömimistä mutta ei vielä kunnolla pääse eteenpäin. mutta tämä on siis todella tuskastuttavaa. vauva itkee oikeastaan koko ajan paitsi nukkuessaan. hyväntuulinen on oikeastaan vain silloin kun kutitetaan tai hyppyytetään sylissä. tilanne on vaikea siksikin että meillä on myös taaperoinen joka kaipaisi huomiota ja hoitoa myös. ja koko ajan minulla on vauva sylissä roikkumassa tai jos ei ole sylissä niin sitten itku on koko ajan meillä "taustamusiikkina". löytyykö kohtalotovereita tai muita joilla tällaisesta olisi jo selvitty. olen todella väsynyt ja rasittunut kun itku ja kätinä alkaa heti aamulla kun herätään ja loppuu vasta kun nukkumaan päästään. nytkin vauva heräsi juuri tunnin aamu-uniltaan ja itkee tässä sylissä vaan...

Kommentit (15)

kiitos neuvoista. nyt ollaan kaiken maailman keskusteluja ym luettu läpi ja epäilen tuota refluksia.. ikinä ennen en ollut semmoisesta kuullutkaan mutta siis vauvamme on syntymästään saakka pulautellut isoma lammikoita lattialle. nyt viime kuukausina tosin on selvästi vähentynyt. edelleen on sitä että jotain nousee kurkkuun mutta nieleskelee sitten eikä puklaa. kiinteät ollaan aloitettu 2 kk sitten mutta ei niitä juuri huoli. maistaa lusikallisen tai pari ja sitten alkaa itku ja huuto ja selkää pistää kaarelle. tissiä on kyllä lähes aina suostunut syömään, harvoin siis sitä itkee.. korvikkeita ollaan välillä koitettu antaa mutta sekin on ollut aina kamalaa huutoa. tämä siis vain sen takia että joskus voisin huoletta poistua kotoa ilman että parin tunnin päästä täytyy olla kotona imettämässä. nyt ihan parin vkon sisällä suostunut joskus juomaan pullosta mutta ei läheskään aina. tai sitten juo 20 ml jonka jälkeen alkaa itkeä ja kieltäytyy juomasta enempää.. luin että tuo rehluksi voi siis olla joko allergiaperäinen tai rakenteellinen vaiva. eli lapsellamme ei muita allergia-oireita ole. ei siis ihottumia ole ja kakkakin on aina ollut normaalia. ei ripulia eikä ummetusta., onko siis mahdollista että taustalla olisi allergia jos vaan itku ja ruuasta kieltäytyminen ovat oireina. mitä siis suosittelisitte? asumme pienellä paikkakunnalla josta löytyy vaan terveyskeskuslääkäreitä? eivät varmaan osaa auttaa.. osaako joku neuvoa esim tampeelta hyviä lääkäreitä?

Kannattaa myös miettiä, olisiko kyse refluksista, meidän vauvalla sellainen diagnosoitiin yksityislääkärin vastaanotolla, ja sairaus on yleisempi kuin luullaankaan. Aika monet itkuisuudet, koliikit ja kitinät selittyvät kuulemma refluksilla, sanoi lääkäri meille.

Suosittelen käymistä hyvä n lastenlääkärin vastaanotolla, tuo ei ole mielestäni normaalia vaan taustalla lienee jokin sairaus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

meillä ei mitään leikitä ja ihmetellä asioita kovin montaa minuuttia,vaan juurikin tarvii sitä äksöniä olla KOKOAJAN.

itse on välillä tosi puhki.ei voi suoristaa itseään hetkeksikään,tai ajatella nauttivansa kahvikupposta toisen leikkiessä jaloissa.tai nautin,mutta toinen sitten vinkuu jalkajuuressa sen aikaa.

me ollaan todella paljon ulkona.siellä kaikki on helpompaa.pyöräilty 8kk asti,keinutaan,siitä asti oltu pihalla kun oppi konttaamaan,tykkää mennä esikoisen perässä. käydään leikkipuistoissa jne. kaupassa tykkää aikansa keikkua kärryissä. haluaa tutkia ja nähdä maailmaa,

onneksi on päiväunet, saan rauhassa tehdä edes jonkun pienen hommaan.tosin esikoinen 5v tarvitsee huomiota,ja sitä hänelle haluankin antaa.mutta on päivässä sentään joku rauhallisempikin hetki.

poissuljettu mitään.. ollaan kyllä mietitty allergioita mutta kun ihottumia tms ei juurikaan ole. ja kun tuo on jatkunut alusta asti niin jotenkin ei olla osattu kuvitella että se tulis mistään tietystä ruoka-aineesta.. neuvolassa ollaan usein valiteltu tuosta itkuisuudesta mutta poika on aina sattunut olemaan suht hiljaa neuvolareissuilla ja täti on kirjoittanut korttiin "tyytyväine vauva" minun vastusteluistani huolimatta, mikä on aina ärsyttänyt minua suuresti. täti on vaan sanonut että toiset vauvat itkee.. että olemme vaan tottuneet ensimmäisen kanssa niin helppoon.. mutta ei tämä tosiaan meistäkään ole ikinä vaikuttanut normaalilta. nyt vauva ollu jo 45 min hereillä ja ollut itkemättä vaan sen aikaa kun muutaman minuutin söi tissiä. vauva ei huoli edes tuttia joten hiljaiseksi häntä ei saada millään hetkeksikkään ellei hyppyyttää ehditä:(.

vielä neuvolastasi, onko teidän mahdollista saada kunnallista kotipalvelua auttamaan tilanteeseen. Meillä on myös tyytymätön vauva (4 kk), joka kitisee, huutaa ja nukkuu vain tunnin pätkiä öisin ja päivisin torkkuja. Pystyasennossa vauva viihtyy parhaiten, joten kantoliina on ahkerassa käytössä. Meillä on myös 3v.isoveli, joka vaatii oman osansa. Sain juuri tänään neuvolasta kotipalvelun numeron, johon aion soittaa ja kysyä lastenhoitoapua. Kotipalvelu on maksullista, mutta taksat olivat hyvin kohtuulliset. Riippuu tietysti kunnasta, mitä on tarjolla, itse asumme pk-seudulla.

Meillä on 7,5 kk vanha tyttö, joka on myös ollut syntymästään saakka varsin tyytymätön. Meillä tytöllä oli myös koliikkioireita pienempänä ja vieläkin on itkuinen ja tyytymätön, vaikka ei samanlailla karjukaan kuin pienempänä.Minäkin olen kokoajan odottanut jotain helpompaa kautta. Ajattelin, että ryömimään oppiminen auttaisi, mutta eipä juurikaan ole auttanut. Ehkä vähän paremmin tyttö nyt lattialla viihtyy, saattaa viitisen minuuttia olla siellä ihan tyytyväinenkin, mutta pääasiassa neitiä pitäisi kanniskella sylissä. Ja paikallaan ei saa olla, kun tyttö on sylissä, vaan liikkeessä pitää olla kokoajan. Onneksi meillä on kantoliina ja siinä tyttö usein kulkeekin mukana, kun yritän esikoisen kanssa jotain päivisin puuhastella.Juuri eilen olin häissä, joissa oli 5 kk vanha vauva ja oikein ihmettelin (ja kateellisena katselin ;-)), miten vauva aivan tyytyväisenä istuskeli ruokapöydässä sylissä muutaman tunnin. Meillä ei moinen tulisi kuuloonkaan.Kirjoittelin myös toiseen ketjuun meidän tytön nukkumisongelmista eli yöunetkin on meillä tosi risaiset. Minä olen nyt jo lääkäriajan huomiseksi varannut josko jotain syytä neidin tyytymättötyyn ja heräilyyn löytyisi. Uskon kyllä, että meillä ainakin osa selittyy ihan tempperamentillakin, mutta kyllä miehen kanssa jo molemmat mietimme, että onkohan tytöllä ihan oikeasti jotain vaivaakin.En nyt ikävä kyllä sen kummemin osaa auttaa, mutta kyllä meitä on muitakin vähän samassa tilanteessa. Jaksamista sinullekin, ja toivotaan että jossain vaiheessa helpottaa!

On paljon suolioireisia allergisia vauvoja/lapsia, joiden iho on todella hyvässä kunnossa!Tuollainen itkuisuus ei ole normaalia.Hakeudu ihmeessä asiantuntevalle lastenlääkärille ja mielummin allergologille, jotta voitte sulkea pois maitoproteiini/kanamuna/kotimaiset viljat tai muut allergiat.Voimia!

tänään juuri miehelle totesin etten enää jaksa välittää tosta vitinästä. tietysti perustarpeet tyydytetään niin hyvin vain kun voi,virikkeitä tarjotaan ym ym ekstrajuttuja ja pellenä oloa.silti se ei vain riitä.

toki kaikilla lapsilla ja aikuisilla on huonoja hetkiä,mutta meillä vingutaan TODELLA paljon.

ja ikää on jo 11kk ihan kohta.

lasken hänet vaativaksi vauvaksi.esikoinen kuului samaan kastiin.

kokoajan odotan jotain helpompaa kautta. ensin kiinteisiin siirtymistä, sitten liikkeelle lähtöä, kun osaa itse katsella ja tutkia leluja, mennä huoneesta toiseen... nyt odotan että lähtis kävelemään...

on hän ihanakin lapsi,ja hyviä hetkiä on...mutta mutta...tuo vinkuminen on mulla aina päällimmäisenä mielessä.

yöt on onneksi hiljaista ja meillä nukutaan hyvin!meillä on maitoallergia.mutta ne vatsahuudot kyllä itse tunnistin jo aika päiviä sitten ensi kuukausina, diagnoosi saatiin 5kk iässä. oli vängerrystä, piereskelyä,ja sen sortin itkemistä.temperamenttisia ollaan koko perhe.kun esikoisen eka vuosi taittui,tuli kyllä hänen kanssaan helpompaa.ja hän on nykyään aivan ihana 5vuotias.parempia päiviä teille toivoen,ja itsekin niistä myös haaveillen...

Aika useasti allergiat ja refluksi voi ilmetä vain kitinänä ja itkuna. meidän poika kärsii kummastakin ja ollut tosi itkuinen ja tyytymätön.

Asian selvittämisestä ei ole mitään haittaa, niin miksi sitä ei voisi tehdä.

Refluksiinkin saa lääkkeet ja vointi paranee nopeasti. Suosittelen selvittämistä. Voi olla jopa että lapsesta tulee oikein hyväntuulinen yhtäkkiä.

Tiedän yhden pienen tytön, joka itki itkemistään, eikä tiedetty miksi. Kuukausien jälkeen selvisi, että on allerginen maitoproteiinille. Itku loppui kuin seinään. Kannattaa varata aika yksityiselle lastenlääkärille!

Omalla esikoisellani oli refluksitauti, joskin siihen ei ollut mitään hoitoa ja koko kiukuttelu loppui siihen, kun pääsi kävelemään ja touhuamaan pystyssä.

Hän aloitti huutamisen jo synnytyssairaalassa, karjui niin että koko osasto raikui, hoitajatkin totesivat että onpa vahvat keuhkot.Kotona vauva huusi lähes koko hereilläoloaikansa, nukkui pätkissä, oli aina tyytymätön.Kuusiviikkoisena vein vauvan lääkäriin. Vauvalla oli ilmeisesti maitoallergiaa, sillä vaikka ihotesteissä ei näkynyt mitään väheni huuto kun korvike vaihdettiin erikoiskorvikkeeseen.Kokonaan huuto ei loppunut, ei vähentynyt edes "siedetävälle tasolle", mutta se johtui kyllä ihan vauvan temperamentista. Hän vain oli "kiukkuinen" vauva. Helppo lapsi hän ei ole vieläkään nyt 3-vuotiaana, mutta hänestä on kasvanut todella valloittava persoona.Elämä hänen kanssaan on suurta tunteiden paloa. Kun hän on hyvällä tuulella hän on aivan kuplivan iloinen. Kun hän on huonolla tuulella hän on melkoinen raivotar.

Hän on myös mitä mainioin seuraihminen, jutut ovat hauskoja ja eleet ja ilmeet hupaisia. Hän on hyvin syvästi tunteva lapsi, sekä hyvässä että pahassa, hänen kanssaan elämä on kuin teatterinäytös.

Lainaus:

Omalla esikoisellani oli refluksitauti, joskin siihen ei ollut mitään hoitoa ja koko kiukuttelu loppui siihen, kun pääsi kävelemään ja touhuamaan pystyssä.
Miten niin refluksitautiin ei ollut mitään hoitoa? Yleisesti vauvojen refluksia hoidetaan Prepulsid-nimisellä lääkkeellä, hyvin tuloksin.

Kotikonsteja refluksin helpottamiseksi ovat mm. nukuttaminen sängyn pääpuoli hieman korkealla, vauvan pitäminen pystyasennossa syömisen ja imemisen jälkeen, röyhtäyttämisestä huolehtiminen heti syömisen jälkeen... Mutta selkeä refluksitauti vaatii aina myös lääkkeitä.

onhan toiset itkuisempia kuin toiset, mutta että koko ajan itkee... oletko käyttänyt vauvaa lääkärissä, onko poissuljettu allergiat, sairaudet jne.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat