Ovatko viinirypäleet yhtään terveellisiä?

Vierailija

Lihottavatko?

Sivut

Kommentit (17)

Irrottele rypäleet tertuistaan, huuhtele ja kuivaa ja laita ne sen jälkeen pakastimeen. Jäisiä viinirypäleitä voi napostella kun alkaa makea himottaa.

Banaani toimii samoin, kuori ja viipaloi banaani, laita pakastimeen ja nauti jäisenä.

Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma



* Elintarvikkeen numero: 423

* Tieteellinen nimi: Vitis vinifera l.

* Elintarvikkeen tyyppi: Raaka-aine

* Valmistustapa: Käsittelemätön tai tuore

* Raaka-aineluokka: Muut hedelmät

* Ruoankäyttöluokka: Hedelmät, tuoreet

* Syötävä osuus: 100%

* Erityisruokavaliot





Energiasisältö

rasva ***** 5%

proteiini **** 4%

hiilihydraatti imeytyvä **************************************************************************************** 88%

alkoholi 0%

orgaaniset hapot *** 3%



Ravintoarvot / 100 g.

Ravintotekijä Pitoisuus Yksikkö Menetelmä Tietolähde Viite

Perusravintoaineet

energia laskennallinen 301 (72) kJ (kcal) summattu osatekijöistä KTL:n tuottama

hiilihydraatti imeytyvä 15.5 g summattu osatekijöistä KTL:n tuottama

hiilihydraatti erotuksena 16.3 g summattu osatekijöistä KTL:n tuottama

rasva 0.4 g muu arvon tyyppi elintarvikekoostumustaulukko

proteiini 0.8 g summattu osatekijöistä KTL:n tuottama

alkoholi 0 g muu arvon tyyppi elintarvikekoostumustaulukko

Hiilihydraattifraktiot

orgaaniset hapot 0.8 g summattu osatekijöistä KTL:n tuottama

tärkkelys 0 g johdettu samankaltaisesta elintarvikkeesta KTL:n tuottama

sokerit 15.5 g summattu osatekijöistä KTL:n tuottama

sakkaroosi 0.1 g muu arvon tyyppi elintarvikekoostumustaulukko 292

laktoosi 0 g johdettu samankaltaisesta elintarvikkeesta KTL:n tuottama

fruktoosi 7.8 g muu arvon tyyppi elintarvikekoostumustaulukko 292

kuitu, kokonais- 1.1 g analysoitu julkinen laboratorio 157

kuitu veteen liukenematon 0.9 g summattu osatekijöistä KTL:n tuottama

polysakkaridi, vesiliukoinen ei-selluloosa 0.7 g muu arvon tyyppi muu tietolähde

Rasva

rasvahapot yhteensä < 0.1 g summattu osatekijöistä KTL:n tuottama

rasvahapot vapaat < 0.1 g summattu osatekijöistä KTL:n tuottama

rasvahapot tyydyttyneet < 0.1 g summattu osatekijöistä KTL:n tuottama

rasvahapot yksittäistyydyttymättömät cis < 0.1 g summattu osatekijöistä KTL:n tuottama

rasvahapot monityydyttymättömät < 0.1 g summattu osatekijöistä KTL:n tuottama

rasvahapot trans 0 g summattu osatekijöistä KTL:n tuottama

rasvahappo 18:2 cis,cis n-6 (linolihappo) 28 mg analysoitu julkinen laboratorio

rasvahappo 18:3 n-3 (alfalinoleenihappo) 9 mg analysoitu julkinen laboratorio

rasvahappo 20:5 n-3 (EPA) 0 mg analysoitu julkinen laboratorio

rasvahappo 22:6 n-3 (DHA) 0 mg analysoitu julkinen laboratorio

kolesteroli (GC) 0 mg analysoitu julkinen laboratorio

sterolit 20.0 mg analysoitu julkinen laboratorio 476

Kivennäis- ja hivenaineet

natrium 0.9 mg muu arvon tyyppi elintarvikekoostumustaulukko

suola 2.3 mg summattu osatekijöistä KTL:n tuottama

kalium 230.0 mg muu arvon tyyppi elintarvikekoostumustaulukko

magnesium 9.0 mg muu arvon tyyppi elintarvikekoostumustaulukko

kalsium 10.0 mg muu arvon tyyppi elintarvikekoostumustaulukko

fosfori 20.0 mg muu arvon tyyppi elintarvikekoostumustaulukko

rauta 0.2 mg muu arvon tyyppi elintarvikekoostumustaulukko

sinkki 0.1 mg muu arvon tyyppi elintarvikekoostumustaulukko

jodidi (jodi) 1.0 µg muu arvon tyyppi elintarvikekoostumustaulukko

seleeni 0.1 µg muu arvon tyyppi muu tietolähde

Vitamiinit

A-vitamiini RAE 2.7 µg summattu osatekijöistä KTL:n tuottama

D-vitamiini 0 µg muu arvon tyyppi elintarvikekoostumustaulukko

E-vitamiini alfatokoferoli 0.6 mg summattu osatekijöistä KTL:n tuottama

K-vitamiini 19.00 µg summattu osatekijöistä KTL:n tuottama

C-vitamiini 4.8 mg muu arvon tyyppi elintarvikekoostumustaulukko

folaatti (HPLC) 2.0 µg muu arvon tyyppi elintarvikekoostumustaulukko 292

niasiiniekvivalentti NE 0.4 mg muu arvon tyyppi elintarvikekoostumustaulukko

riboflaviini (B2) 0.04 mg muu arvon tyyppi elintarvikekoostumustaulukko

tiamiini (B1) 0.05 mg muu arvon tyyppi elintarvikekoostumustaulukko

B12-vitamiini (kobalamiini) 0 µg muu arvon tyyppi elintarvikekoostumustaulukko 292

pyridoksiini vitameerit (vetykloridi) 0.04 mg muu arvon tyyppi elintarvikekoostumustaulukko 191

karotenoidit 104.9 µg summattu osatekijöistä KTL:n tuottama




Coronaria Media Oy 03.05.2006



Yhdysvaltalaisen kemiallisen seuran kokouksessa on esitelty tutkimus, jonka mukaan viinirypäleiden simenet alentavat metabolisesta oireyhtymästä kärsivien potilaiden verenpainetta.



Metabolinen oireyhtymä altistaa voimakkaasti tyypin 2 diabetekselle. Oireyhtymään kuuluvat kohonneen verenpaineen lisäksi rasva-aineenvaihdunnan häiriöt, lihavuus, etenkin keskivartalolihavuus, diabeteksen sukurasitus ja veren kohonnut virtsahappopitoisuus.



Tutkimukseen osallistui 24 henkilöä, jotka valittiin metabolisen oireyhtymän, ei kohonneen verenpaineen, perusteella. Heidät arvottiin saamaan päivittäin 150 tai 300 mg viinirypäleen siemenistä tehtyä uutetta tai lumevalmistetta. Tutkimuksen alkaessa potilaiden yläpaine oli 120 – 130 mmHg ja alapaine keskimäärin 80 mmHg.



Neljän viikon kohdalla viinirypäleen siemenistä tehtyä uutetta saaneiden yläpaine oli laskenut keskimäärin 12 mmHg ja alapaine 9 mmHg. Uute alensi myös veren hapettunutta LDL-kolesterolia sitä enemmän, mitä korkeampi se tutkimuksen alkaessa oli.



On mahdollista, että viinirypäleen siementen sisältämät polyfenoliset yhdisteet lisäävät typpioksidin muodostumista, mikä puolestaan vaikuttaa edullisesti verisuonistoon. Näitä yhdisteitä on monissa kirkkaanvärisissä hedelmissä ja vihanneksissa.



Lähde: eMedicine 4.4.2006

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat