Vierailija

Hei!Meillä 2vuotias poika jolla nyt ollut pari kuukautta uhmaa... Hän on reipas, rohkea, iloinen ja sosiaalinen luonne, mutta nyt uhman myötä hänestä on tullut hieman vetäytyvämpi ja ujosteleva.

Hän ei osaa vielä puhua kuin noin 10 sanaa, joista osa on sellaisia jotka vain me vanhemmat ja mummut ymmärrämme. Ja osa näistä kiukku kohtauksista onkin sitä kun emme HETI ymmärrä mitä poika tarkoittaa. Mutta se mikä eniten huolestuttaa on että tämän uhma kohtauksen tullessa alkaa hillitön toisten lyöminen/vahingoittaminen. Tyyliin: leikki auto ei mennyt niinkuin piti, heitänpä sen äitiä(yleensä se olen minä, mutta joskus jopa perhekerhon kaveri) päin ja sitten vielä lyön äitiä käsin tai jollain tavaralla minkä käteeni saa->sinun syysi. Yritän sitten pidellä rimpuilevaa poikaa sylissä, hän potkii, yrittää purra, lyö (jos en saa pidettyä käsistä kiinni). Raivoaa noin 5 min, sitten lysähtää syliin ja alkaa lohduton itku. Minuun eivät nämä lyönnit fyysisesti satu, mutta pelottaa onko tämä normaalia 2-vuotiaan uhmaa???

Kommentit (1)

Meidän tyttö 2,5 vee ja uhmakohtauksia silloin tällöin. Vanhemman lapsen kanssa ei ollut samanlaista.

Pureminen nyt jäänyt lähes pois, mutta lyöminen ja mätkiminen vielä in.

Itse olen ottanut keinoksi; ottaa tiukasti kiinni ja viedä tilanteesta toiseen huoneeseen, jota tietysti seuraa hillitön huuto. Annan hetken huutaa ja sitten tilanne jo rauhoittuukin. Olen itse ollut lapsena samanlainen ja aikuisenakin suuttuessani olen tempperamenttinen, en tiedä onko perittyä.

Ei muutakun yritä kestää ja jaksaa;) neuvoa en välttämättä osaa, mutta mielestäsi lapsesi käytös on normaalia.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat