Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Vauvojen äidit, vaunujen suuaukolle EI TARVITSE laittaa harsoa!

Vierailija

Antakaa vauvanne haistella raikasta ulkoilmaa, harson alla vauva paahtuu ja ilma ummehtuu.Harso on syytä laittaa vaunuihin vain, jos on erittäin tuulista tai aurinko porottaa, ja jälkimmäisessä tapauksessa se pitää virittää niin, että ilma vaihtuu kunnolla! Siis reunoille vähintään 10 sentin aukot.

Sivut

Kommentit (66)

Jaah...meinaakohan tuo 6kk tukehduttaa itsensä kun vetää aina harson silmilleen nukkuessaan ja tyytyväisenä

sen alla tuhistaa? Laittakaapa kokeeksi omalle naamalle ja huomaatte ettei se tukehduta ketään. Tietyissä tilanteissa laitan harson ja aina en, koppaan saa myös ilmanvaihtoa lisättyä, rattaisiin harsoa ei saakaan niin tiiviisti. Ei ole olemassa yhtä oikeaa tapaa tässä asiassa ja kuinka monta lasta tiedätte jotka ovat vahingoittuneet harsosta vaunuissa?

Harson läpi kulkee ilma. Harso ei hiosta ketään, enemmän vauvalle tulee hiki päällään olevasta paidasta kuin harsosta vaunun suulla. Mutta: harso estää uteliaita ihmisiä tökkimästä vauvaa ja niiskuttamasta päälle. Harso estää hyttysten ja paarmojen jne. pääsyn vauvan kimppuun. Harso suojaa vauvaa suoralta auringonpaisteelta.Harson läpi ei putoile puusta lehdet, norkot, tai mitkään muutkaan nukkuvan vauvan kasvoille.Harso estää vauvaa näkemästä kaikkea mielenkiintoista jonka takia pitäisi väkisin pysyä hereillä. Harso estää vieressä istuvaa isosisarusta häiritsemästä vauvaa.

mutta meidän naapurilla on paksu tummansininen froteepyyhe peittämässä täysin vaunujen suuaukonNaapurin vaunuissa on ihan varmasti tunkkainen ilma! Pyyhe on vielä pyykkipojilla kiinni kuomun päältä ja alaosasta.

Ilma vaihtuu siis vain yhdestä kohdasta ja jos sen peittää harsolla niin vauva tukehtuu?Itselläni kolme lasta enkä ole koskaan törmännyt moiseen ongelmaan.Meillä yhdistelmät pehmeällä kopalla ja totta tosiaan, harso on päivittäin käytössä kun vauva on päiväunilla. Ilma vaihtuu kyllä muualtakin kuin suuaukosta ja toisekseen, en tiedä millaisesta kankaasta teidän muiden harsot on tehty, mutta meidän harsoistamme pääsee ilma kyllä läpi ongelmitta.

Lainaus:

tykkäisittekö itse maata vaunuissa vailla minkäänlaista happireikää?? Välillä tosiaan näkee vielä paksumpia peittoja peittämässä koko ilmatilan, siinä ihmetyttää että millä ilveellä lapsi jää henkiin suljetussa tilassa. Suojassa pahalta ulkomaailmalta, voi hyvä ihme.

> oikeita valosuojia/ pölysuojia vaunuihin70-luvun vaunuissa niitä oli. olet mahdollisesti itekin nukkunut sellaisessa. tiedä sitten, miksi jäivät pois.me käytettiin lapsella puolisoni vanhoja vintiltä haettuja vaunuja, kun oli mummolassa. leikattiin se harsosysteemi pois, kun se oli vuosikymmenten kuluessa mennyt huonoksi.

Lainaus:
Pikaisilla kauppakäynneillä talvella laitoin aika tiukasti harson vielä yleensä sadesuojan kera, koska vauva infektioherkkä ja ainakin kuvittelen että näin tulee edes hieman vähemmän pöpöjä..

.
Onko perheessänne työssä käyvä isä? Meinaan että hän kyllä kuljettaa teille kotiin liikkeellä olevat pöpöt, eikä siinä harsot auta.

Lainaus:

mä ite pitää kaulaliinaa naamalla vai voinko tukehtua kesken kaiken hapen puutteeseen?

Et toki varmaankaan tukehdu mutta voit miettiä onko se mukavaa, hengitellä koko ajan kankaan läpi. Ehkä n.parin minuutin kuluttua sinulle tulee olo että voikun saisi henkäistä raikasta ilmaa ilman kaulaliinoja.Samallatavalla ihmisiä ne vauvatkin on.

Eli voi taivas, todellakin olen niin pöpökammoinen ihminen, että kauppareissuilla tukin vaunut hetkeksi melkoisen hyvin. Ja kyllä, isä käy töissä ja esikoinen tarhassakin, ja itsekin käyn kaupassa yksin! Mutta kaikkemme siitä huolimatta teemme että vähentäisimme infektioiden riskiä, käsihygienia esim. erittäin tärkeä (pesu + käsidesin käyttö).

Kyllä lapsi todennäköisemmin saa pisaratartuntana flunssan jos on esim. kaukalossa ostoskärryissä tai avonaisessa vaunussa, kuin että hieman edes yritetään suojata suorilta pärskeiltä, eikö vain? Ja ihmiset todellakin räkii ja pärskii miten sattuu ja päin naamaa, sen on huomannut..Lastenklinikan teho-osasto on meilläkin tuttu paikka, valitettavasti. Joten älkää viitsikö taivastella "pöpökammoisia". Kyllä itsekin olisitte, jos on oman lapsen hyvinvoinnista (tai jopa hengestä) kyse.T. 20

Vain av-palstalla harso on ilmatiivistä kangasta ja vauvoja tukehtuu tämän tästä vaunuihin hapenpuutteeseen. Ilmankos Suomessa onkin niin korkea imeväiskuolleisuus.

Kuinka moni vauva on ihan oikeasti kuollut harsovaunuihin tukehtumalla? Laittakaa yksikin linkki tai lähde tällaisesta kuolemantapauksesta, kiitos.

Mitäs se teidän persettänne kaivelee, jos se harso on teidän mielestänne ruma. SO WHAT???!!! Ja tiedättekö te ollenkaan mikä harso edes on? Kun teidän mielestänne lapsi tukehtuu sinne vaunuihin.

Kyllä toi jonkun mainitsema sadesuoja on paaaaaljon pahempi kuin joku harso! Meidän lapsilla on aina ollut KAKSI harsoa vaunuissa, mitäs te siihen hysteerikot sanotte? Toinen on ollut keväästä-syksyyn siinä suuaukon päällä (ei olla siis käytetty tuota talvella) ja toinen on ollut vaunuissa vauvan unirättinä..

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat