Vierailija

.Nyt siis 2.v ja puhe tantuu ja joskus käyttäytyy kuin cp vammainen ja sitten taas ihan normaalisti. mitä ihmettä tämä on?.

Sivut

Kommentit (38)

Musta tuntuu esim. että oma 2,5v tyttö on ruvennut artikuloimaan paljon epäselvemmin nyt kun lauseet ja ajatuskulut ovat pitempiä ja nopeampia. Ikään kuin kieli ja huulet eivät ehtisi ajatuksen mukaan... Oletan kuitenkin olevan ohimenevää.

Kuten vastauksista näkee ilman tutkimuksia alat pelätä pahinta, toivottavasti on ohimenevää, tuon INCL:n kyllä sulkisin pois, taantuminen yl alkaa aiemmin ja nopeastikin, onko lapsellesi tullut uusia taitoja/sanoja viime aikoina?

joten mielestäni voisi ottaa ap:n huoli aidosti. Onko lapsi 2v tai 2,5v? onko kehityksessä muuten erikoista? käveleekö? täriseekö? oletko huomannut että vaikeuksia kävellä vaikka tähän asti mennyt hyvin jne?

linkistä löytyi seuraavaa, (hakusanalla INCL)Infantiili neuronaali seroidilipofuskinoosi on varhaislapsuuden etenevä keskushermostotauti. Pienten lasten vaikeista aivotaudeista INCL on maassamme yleisin. Silti tauti on harvinainen; vuosittain todetaan keskimäärin 3 uutta INCL-lasta. Tieto taudin harvinaisuudesta ei lohduta, jos joutuu kohtaamaan sen omassa lapsessaan.PerinnöllisyysINCL-tauti on mahdollinen, jos molemmat vanhemmat ovat taudin kantajia ja lapsi saa INCL-taudin vain, jos hän perii tautia aiheuttavan geenivirheen molemmilta vanhemmiltaan. Joka 70. suomalainen kantaa INCL-geenivirhettä.TutkimuksetTaudin kantajuus voidaan nykyään tutkia kenestä tahansa yksinkertaisella verikokeella. Biokemialliset tutkimukset ovat osoittaneet, että tietyn palmityyli-proteiinitioesteraasi (PPT) entsyymin häiriö aiheuttaa INCL-taudin. Tämä viallinen geeni sijaitsee krosomissa 1 (1q32). INCL-tauti johtaa lapsen vaikeaan kehitysvammaan ja varhaiseen kuolemaan. INCL-lapsen elämänkaari on keskimäärin 9-11 vuoden mittainen.

Lainaus:

ennen iloinen ja nyt saa ihmeellisiä tilanteita. tärisee ja on niinkuin tulisi kylmä. puhuu niinkuin ei osaisi ja sitten taas täysin selvästi ja kävelee kyllä koko ajan hyvin. nyt kitisee ja rätisee koko ajan.

no nyt sen verran näistä oireista että mehän ei näistä voida mitään päätellä. ensimmäinen oire: tärisee ja niinkuin tulisi kylmä: kauanko tätä on jatkunut? jos ei kauan niin voi olla vaikka flunssainen. tai lapsella voi olla anemia. toisekseen esimerkiksi meidän lapset kopioivat helposti tekemisiämme eli jos vaikka kävelen takaperin niin toinen lapseni saattaa tehdä niin viikkokausia kunnes unohtaa. siis matkiivat.puhuu niinkuin ei osaisi: meidän toiselle lapselle ainakin tuli tietynlaista änkytystä ja sössötystä kun tarve puhua ja ehkä tajuttu sanavarastokin laajeni nopeammin kuin suun motoriikka... samoten tätä tuli kun pikkusisarus alkoi puhua ja hän matki. se on nyt korjaantunut. kitisee ja rätisee: ei merkitse varsinaisesti mitään uhmaikäisellä... ensinnäkin on monia tilanteita jotka voivat tämän aiheuttaa, jos oireet ovat olleet lyhyen aikaa ne voivat johtua vaikka pikkusisaruksesta tai kuten sanoin anemiasta, liimakorvista (ne jää monesti huomaamatta, huonontaa kuuloa, vaikeuttaa puhetta, aiheuttaa myös ikävää oloa, ja siis todella jää MONESTI huomaamatta, niitä ei näe tavallinen lääkäri, vain korvalääkäri mikroskoopilla)... jne jne. silti ehdottomasti lääkärille ensitilassa, mutta ei nyt ihan heti lähdetä suurinpiirtein kuolema mielessä!

Tämä väite on moneen kertaan todistettu laajoissa tutkimuksissa vääräksi mutta sitkeästi sitä aina herätellään ja kierrätetään. Tämän valheellisen väitteen takia mm. Britanniassa MPR-rokotetta jätettiin ottamatta ja seurauksena on ollut laajoja tuhkarokkoepidemioita, nytkin Keski-Euroopassa menossa. Tuhkarokon jälkiseuraamukset voivat olla tosi vakavia: aivotulehduksia, kuuroutta, sokeutta jne. Sekoittava tekijä tässä autismiasiassa on, että yleensä autistisia piirteitä ja siihen liittyvää taantumista nähdään juuri siinä iässä, kun muutama kuukausi sitten on annettu MPR-rokote. Siis vain ajallinen yhteys. Autismiin liittyvä taantuminen alkaa samassa iässä myös niillä lapsilla, jotka eivät ole saaneet jostain syystä MPR-rokotetta.Ap:n lapsen tilanne kyllä vähän huolestuttaa. INCL käy minullakin mielessä mutta toki kyseessä on tosi harvinainen sairaus, kuitenkin Suomessa yleisempi kuin monessa muussa maassa erityisen geeniperimämme takia, tauti yleisempi mm. Pohjanmaalla. Toki on paljon muitakin neurologisia sairauksia, jotka voivat oireilla em. tavalla, myös psykiatriset syyt aiheuttavat joskus taantumista (eihän perheeseessä ole aviokriisiä menossa, perheessä joku muu vakavasti sairaana tai eihän ole syntynyt pikkusisarusta äskettäin?). Joka tapauksessa lastenlääkärin tai lastenneurologin tutkimus voisi kyllä olla aiheellinen.t. lääkäri (ei kylläkään lastensellainen)

tulehduskierre joka on nyt jatkunut jo melkein vuoden. Jäin siis suosiolla työttömäksi kun pystyin tekemään töitä kuussa vain 4-10 päivää. Tiedä sitten johtuiko tuosta rokotteesta vai oliko vain sattumaa..

jos rokotuksista tuollaisia tulee.

Luin aikoineen kirjan oliko Poikani Lauri ja itkin kovin.

Sai jonkin rokotteen ja alkoi saada epileptisiä kohtauksia enenemässä määrin ja lopulta kuoli aika pienenä.

ennen iloinen ja nyt saa ihmeellisiä tilanteita. tärisee ja on niinkuin tulisi kylmä. puhuu niinkuin ei osaisi ja sitten taas täysin selvästi ja kävelee kyllä koko ajan hyvin. nyt kitisee ja rätisee koko ajan.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat