Rivitalonaapurin " toimet"

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Heippa,

Haluaisin ihan kysyä yleistä mielipidettä seuraavasta tapauksesta (ennen kuin päätän jatkotoimenpiteistä...).Asumme rivitalossa , jossa on ihan mukavan kokoiset pihat. Pihat on kokonaan ympäröity aidoilla (n. 160 korkeilla - seinän vierus hieman korkeampi). Nyt ihana uusi naapurimme on laittanut omalle pihalleen n. 120 cm korkean jättitrampoliinin! Siinä hyppii päivittäin (aika pitkiäkin aikoja) naapurin omat lapset ja niiden kaverit. Pelkästään trampoliini pitää kivaa narinaa ja sitten siihen lisätään joskus viidenkin lapsen kirkuminen ja huuto. Yksityisyyttä tai omaa rauhaa ei pihallamme ole enää LAINKAAN.

Ilmeisesti emme saa rakentaa itse korkeampaa aitaa - näin olisi saanut edes näköhaitat korjattua.Olenko turhan " neuroottinen" vai onko tämä kenenkään muun mielestä rivitaloon sopimaton pihaväline? Olen muutaman kerran huomauttanut huudosta, kun olen ollut nukuttamassa vauvaa päiväunille. Huuto on hiukan vaimentunut - vähäksi aikaa. Mitä tekisit tässä tilanteesa?Nimim. KYPSÄ

Kommentit (8)

Vierailija

Aion laittaa omalle pihallemme puhallettavan pomppulinnan, josta uskon olevan lähinnä esteettistä haittaa naapurille, koska pihoja erottavat vain erilaiset pensaat tms.Kukaan ei ole laittanut jättitrampoliinia pihalleen vaan iso trampoliini on lasten leikkialueen yhteydessä.

Vierailija

haluaisitko, että naapuri määräisi pihallanne? Vaikka juuri nyt tuntuisi siltä, ettei teistä voi olla minkääntasoista häiriötä naapureillenne, niin kannattaa kuitenkin ajatella asiaa muutaman vuoden päähän... ja muista, että jo vaatimalla hiljaisuutta päiväsaikaan itse asiassa aiheutat häiriötä naapureillenne.... pyrkikää siis sopuun.

Vierailija

1) trampoliini on tn. ensi kesänä pois muodista

2) omakin lapsesi on jossain vaiheessa samassa iässä ja meluaa teidän tai jonkun kaverinsa pihalla.

Vierailija

Ymmärrän kyllä, että naapurista tulevat äänet häiritsevät ja erityisesti vauvaa nukuttaessa. Kertomasi perusteella trampoliinin ja siinä hyppivien lasten äänet ovat vaan niitä " elämän ääniä" , joita pitää sietää tällaisessa asumismuodossa eli et voi tehdä oikeastaan mitään. Toki voit kauniisti pyytää lapsia hiljentämään ääntä, kun nukutat vauvaa, mutta lasten äänet luokitellaan täysin normaaleiksi asuinympäristössä. Et voi mitenkään kieltää hyppelyä ja hauskanpitoa asunto-osakeyhtiön lapsilta. Tiedän kokemuksesta omassa asunto-osakeyhtiössämme, että mitään asukasryhmää ei voi syrjiä (siis lapsiakaan), trampoliinia ei voi kieltää kuten ei muitakaan leikkejä tai pelejä ja vauva pitää nukuttaa ehkä muualla (sisällä), jos ulkona on liian kova meteli em. syistä. Eri asia on, jos metelöidään ns. lepoaikaan, klo 22-07.

Vierailija

...vastauksista. Olen periaatteessa samaa mieltä siitä, että kohtuullinen meteli kuuluu pakollisiin elämisen ääniin. Suurempi ongelma onkin ollut totaalinen yksityisyyden menetys. Piha on periaatteessa käyttökelvoton, ellei halua syödä tai ottaa aurinkoa lasten tuijottaessa metrin päässä. Mutta eiköhän tästä jotenkin selvitä - päätettiin pystyttää paviljonki ja laittaa siihen yksi seinä. Naapuri tuskin haluaa siirtää trampoliinia yleiselle pihalle - minkä ymmärränkin hyvin.

Kaikesta huolimatta olen sitä mieltä, että omat rivitalopihat eivät ole kulmakunnan yleisiä leikkipuistoja. Uskoisin kuitenkin, että saadaan sovittua nukkumarauha (en halua nukuttaa yleisen pihan puolella, eikä vauva suostu nukkumaan päikkäreitä sisällä).Iloista kesää kaikille!

Vierailija

Olen samaa mieltä kuin toisetkin, että kyseessä on ns. elämisen äänistä joita pitää vaan sietää kun asuu rivarissa. Ja toisaalta moiselta äänihäiriöltä ei taitaisi voida välttyä omakotitalossakaan, ellei naapuriin ole matkaa monta sataa metriä.

Meillä oli vähän samanlainen ongelma asuessamme kerrostalossa. Pari kerrosta ylempänä asuva naapuri teki pitkään remonttia ja siitä aiheutui meille meluhaittaa. Otimme yhteyttä isännöitsijään ja hän otti yhteyttä remontoijaan. Saimme sovittua päiväunien ajankohdaksi remonttitauosta ja unohtui samalla muukin remontin aiheuttama ongelma.

Kannattaisiko jutella naapurin kanssa asiasta ja pyytää ainakin että sopisi lastensa kanssa etteivät tulisi oman lapsesi päiväunien aikaan pomppimaan kavereittensa kanssa. Tai sitten voisit nukuttaa omaasi talon toisella puolella, jossa ei meteli ole niin kova.

Vierailija

Tuli mieleeni, että oisko taloyhtiöllä jotain yhteistä pihaaluetta (vaikka etupihan puolella), jonka voisitte luvan kanssa antaa trampoliinille olinpaikaksi. Näin se ei olisi siinä takapihalla, jos se siinä kerran naapureita häiritsee.Luulen myös, ettei trampoliinia voi kieltää kuten et voi kieltää vaikkapa naapuria pystyttämästä leikkimökkiä tai keinua omalle pihalleen tai kuuntelemasta radiota.Entä voisitteko naapurin kanssa sopia vaikka jostain ajoista, jolloin ei pompittaisi (ne vauvan päikkärit tai joku tunti illasta, että naapurit saa grillata makkaraa rauhassa)?

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat