Vierailija

Taustaa lyhyesti: 2kk ikäinen vauva ei ole koskaan suostunut kunnolla rinnalle, takana alle 10 onnistunutta imetyskertaa, rintakumin avulla. Maitoa tulee hyvin, mutta nykyään ei malta kertaakaan edes imaista kun alkaa huuto ja raivoaminen (voi alkaa jo hiukan ennen rinnalle laittoa, jos tajuaa etukäteen mitä tulossa...). Sinällään missään ei ole vikaa (katsottu neuvolassa ja imetystukihenkilöiden avustuksella), vauva pystyy halutessaan imemään rintaa, eri imetysasennot ym. konstit eivät tehoa. Ei edes se, että maitoa valuu tissistä suuhun, tämäkin aiheuttaa vain huutoa. Vauva on niin jämähtänyt tuttipullosta syömiseen, ettei mikään muu kelpaa. Käytän Aventin pulloa, josta ei maitoa valu itsestään kuten esim. Ainun pulloista. Pesimisestä ei ollut hyötyä, vauva hakeutuu rinnalle ja hamuilee, mutta alkaa sitten huutamaan eikä syömään ja lopettaa vasta kun ottaa pois rinnalta.Onko kellään mitään neuvoa tilanteeseen vai kannattaako lyödä hanskat tiskiin ja lopettaa koko imetys-yritys? Harmittaa vaan luovuttaa, kun maitoa tulisi hyvin, mutta enpä oikein itse näe valoa tunnelin päässä... :(

Kommentit (6)

Joo, olen pumpannut maitoa jo sairaalasta lähtien, sillä sain maidontuotannon hyvin (vähän liiankin hyvin) käyntiin. Kaksiviikkoisesta vauva ei ole saanut kuin äidinmaitoa, sitäkin ennen vain hyvin pieniä määriä korviketta.Sairaalassa vauvaa hhoukuteltiin rinnalle ruiskun ja sokeriveden kanssa, aluksi kotona tein samaa mutta maidon kanssa. Silloin tepsi, nyt vauvalta vain valuu maidot suupielestä, huutaa vain eikä niele. Kokeilumielessä koitin nimittäin ruiskua pitkästä aikaa, mutta ei apua. Rinnasta tulee kyllä muutenkin valmiiksi maitoa helposti, joten herumisongelma se ei ole. En tiedä, auttaisiko sokerivesi, mutta epäilen että jos ei maito kelpaa, niin ei sokerivesikään.Tuttihuijausta en ole testannut, sen voisi vielä koittaa.En tiedä, mikä tässä imetysasiassa on niin herkkää, kun epäonnistuminen ottaa niin luonnon päälle. Pumppauksesta en osaa sanoa, kauan vielä jaksan jatkaa, aikaa ja vaivaa siihen menee. Ja toisaalta välillä pahoitan mieleni niin suuresti, kun vauva ei huoli rintaa, että oman mielenterveyden kannalta en ole jaksanut rintaa joka välissä edes yrittää tyrkyttää. Tulee aina "huono äiti" olo, kun oma lapsi ei suostu rinnasta syömään :(Öisin en ole viitsinyt imetystä koittaa kuin muutaman kerran, samoilla lopputuloksilla. Päivisin jos yrittää vauvan vasta ollessa heräilemässä niin tissin saa ujutettua suuhun, mutta mitään ei tapahdu (paitsi ehkä vauva nukahtaa uudelleen tissi suussa). Jos tissiä tyrkyttää ennen kuin pahin nälkä iskee, vauva vain katselee minua silmiin ja naureskelee, välillä nuoleskelee rintaa, mutta siinä kaikki. Mahtoikohan kaikki mennä peruuttamattomastivikaan jo sairaalassa, kun pullon tyrkkäsivät päivän ikäisen suuhun? :(

Meidän vauva on nyt kohta 3kk, eikä oppinut imemään, ei sitten millään. Tutulta kuulostaa tuo sinun tarinasi. Vauva oli jo sairaalassa sellainen, imaisi pari kolme kertaa, korkeintaan, ja sitten alkoi huuto. Monesti alkoi huutaa jo kun asetti rinnalle.Tätä sitten jatkui ja jatkui, ja KAIKKI konstit yritettiin. Yritin 5 viikkoa osittaisimettää pari kertaa päivässä, yksi kerta kesti 2h... ja sen jälkeen meni kevyesti desi korviketta pullosta joten ei vauva saanut rinnasta maitoa. Lopulta istuttiin ja itkettiin, sekä minä että vauva.Käytettiin myös aventin pulloja, vastasyntyneiden tutilla. Imetystä yritettiin rintakumeilla ja ilman. Tuttia meidän vauva ei osaa vieläkään syödä.Syytä tähän en tiedä, enkä usko että sellaista tarvitsee etsiäkään. Vauvat ovat vain erilaisia. Mitään uusia neuvoja en sinulle osaa antaa, paitsi että huolehdi myös omasta jaksamisestasi! Jos tuo imetysrumba alkaa käydä liian stressaavaksi, se ei ole hyväksi teille kummallekaan. Ja voithan pumpata omaa maitoasi korvikkeen joukkoon. (kannattaa sitten olla hyvä pumppu, siten hommaa jaksaa itse paremmin, meillä oli aventin isis)Koin tästä imetyksen epäonnistumisesta todella kovaa syyllisyyttä, ja luovuttaminen oli henkisesti kova paikka. Viimeinen tikki oli, kun sain neuvolasta "synninpäästön" ja lopetin koko imetyssähläyksen. Pumppasin vielä omaa maitoa 1,2-2,5dl/päivä, mutta sitten 9 viikon paikkeilla oma maito loppui. Neuvolassa terveydenhoitaja oli todella ihana, ja kehui että on loistavaa jos vauva on saanut noinkin paljon äidinmaitoa.Nyt mennään kokonaan korvikkeella ja ollaan molemmat 100x tyytyväisempiä!!!Tärkeintä on rakkaus, ei äidinmaito!!!!!!!Tsemppiä!

äiti-vauvajumpassa yksi äiti kertoi aikoinaan että imetys oli alussa todella vaikeaa ja sairaalassakin vain tyrkytettiin pulloa. Tyttö ei kuulemma meinannut huolia tissiä enää ollenkaan kotona, mutta tämä äiti kertoi ettei halunnut luovuttaa. Hän alkoi antamaan kaiken maidon (pumppasi) nokkamukista (ei ollenkaan tuttipullosta). Jonkin ajan kuluttua vauvan imemisen tarve oli vaan niin kova kun ei se nokkamukilla tyydyty ja hän alkoikin loppujen lopuksi imemään tissiä, jotta sai imemisentarpeen tyydytettyä. Tuolloin kun äiti tätä kertoi, lapsi oli jo 7kk ja imetys kuulemma sujui hyvin soseiden ohella, mitä nyt pieniä rintaraivareita oli ollut vähän väliä niinkuin monella muullakin ;)Meillä maidon suihkuaminen sai aikoinaan todella monet rintaraivarit, mutta kummasti nekin vaan meni aina ohi, tullakseen takaisin ;)

Jäin miettimään, että täytyyhän sinun jotenkin stimuloida rintojasi, kun maitoa tulee yhä hyvin, ja vauva jo 2 kk, jos ei vauva kerran ole juuri imenyt koko aikana! Eli ilmeisesti lypsät itse omaa maitoa ja annat pullosta. Jos et lisäksi anna korviketta, niin se on yhtälailla täysimetystä, kuin rinnastakin annettuna, ja voit olla ainakin hyvillä mielin, että vauvasi saa äidinmaitoa, vaikkei rinnalla suostu olemaan. Ja näinhän voit jatkaa niin kauan kuin jaksat ja haluat. Jos annat korvikettakin, niin osittainenkin äidinmaidon anto on hyvä juttu.Itselläni taas vauva on pääsääntöisesti imenyt hyvin ja viihtynyt rinnalla, mutta maitoa ei silti ole paljoa tullut. Olen imettänyt ja päälle antanut reilusti korviketta koko vauvan iän, nyt 4kk joka syötöllä.Esikoiseni kanssa ja nyt toisen vauvani kanssa on toisinaan ollut sellaista, että irrottelee imuotetta vähän väliä. Siinä on auttanut rinnalta toiselle vaihtelu tiheästi. Esikoiseni raivosi myös alkuun rinnalla, eikä meinannut tarttua niihin...tähän auttoi sairaalassa ruiskulla annettu sokeriliuos, jota laitettiin suuhun ja rinta heti perään....näin hänet saatiin imemään rintaa. Ja kotona jo sujui ilman. Kait sitä liuosta voisi itsekin tehdä...liuottaa kiehuvaan veteen hieman sokeria ja antaa jäähtyä lämpöiseksi ja sitten ruiskuun. Mutta toisaalta sinulla ei auttanut sekään, että maitoa tuli vauvan suuhun....Tuli mieleen jotain, mitä voisit kokeilla. Imeekö vauva tuttia? Jos laittaisit ensin tutin suuhun ja kun imee sitä vaihdat rintaan nopeasti.... Vai tulisiko sinulla liian vauhdilla maitoa, ja ei siksi suostu imemään, kun on tottunut niihin pulloihinkin joista ei valu....tähän auttaa kuulemma, jos ensin pumppaa hetken rintoja käsin tai pumpulla, ja sitten laittaa vauvan rinnalle...Tiedän, että luovuttaminen harmittaa...olen itse juuri niillä rajoilla, että lopetanko vai en...mietin joka päivä nykyisin sitä...ja päivä kerrallaan olen koittanut sitkutella vielä.Kun jouduin lopettaa esikoisen imetyksen (11 viikon iässä) itkin päivän, mutta sitten se vaan helpotti, ja jäin ihmettelemään, että näinkös helposti pääsin asian yli. Elämä jatkuu ja onneksi on korviketta! Mutta luovuttaa ei kannata kuitenkaan, ennenkö vaan ei enää jaksa ja on yrittänyt kaikki konstit mielestään. Ei sitä lopettamista sitten myöhemmin enää kadu, jos ja kun tietää, että teki parhaansa ja muutakaan ei voinut!

Näköjään tutilla huijaaminen hiukan auttaa, vauvan saa hetkeksi aikaa imemään ja jopa ihan ilman huutoa! :D Ihan vaan testailin tänään, mutta täytynee jatkaa tutin kanssa vekslaamista, jos edes hiukan suostuisi tissistä syömään. En edes yrittänyt syöttää kunnolla kylläiseksi, mutta hiukan kokeiltiin ja imuteltiin, jos saisi totuteltua tissiin. Kun ilme alkoi mennä hankalaksi, vaihdoin taas tutin suuhun ja hetken päästä taas tissi tilalle (tai rintakumin kanssa siis mentiin taas).

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat