Voiko juoda oluen, kun oviksesta 11 pv ja r-testi näyttää negaa?

Vierailija

Jos siis on pieni mahis, että olen raskaana? Imeytyykö juomani alkoholi sikiön verenkiertoon?

Kommentit (11)

Vierailija

Aluksi en ottanut mitään alkoholia muulloin kuin kuukautisten ja niitä seuraavien 5 päivän aikana (siis en koko aikaa tietysti, heh) mutta vuoden yrityksen jälkeen olen ottanut lasin viiniä tai siideriä silloin tällöin.

Vierailija

Mikään annos ei ole turvallinen raskauden aikana. Turvallista rajaa ei ole kukaan vielä pystynyt toteamaan, joten suositus ettei yhtään ainoaa olutta raskauden aikana. Mutta sinä ap et vielä ole raskaana, joten voit sen oluen juoda.

Vierailija

ja äitiyskö tarkoittaa mieliteoista ja elämän pienistä nautinnoista luopumista, siis silloinkin, kun ne eivät millään tavalla uhkaa lapsen terveyttä ja turvallisuutta?!?Kun yksi olut tai yksi viinilasillinen ei nyt vaan mitenkään missään vaiheessa äitiyttä uhkaa lasta tai lapsen kasvua ja kehitystä. On jopa tutkimuksia, joiden mukaan yksi viinilasillinen toisinaan sisältää POSITIIVISIA terveysvaikutuksia.Onhan kolmonen sitten luopunut äitiyden myötä (heti kun raskautta alkoi yrittää) kaikista epäterveellisistä herkuistakin? Suklaasta, rasvaisista herkkupaloista ja karkeista? Aina irtokarkkia halajatessaan kolmonen tarttuu porkkanaan, kun se on VARMASTI odottavalle ihmiselle ja lapsen äidille aina se terveellisempi vaihtoehto. Kyllä lapsellekin on hyväksi, mitä paremmat verisuonet ja painoindeksi äidillä on...Kuten sanottu, alkoholilla saattaa joidenkin tutkimusten mukaan pienissä määrissä nautittuna olla jopa hyviä terveysvaikutuksia; irtokarkeilla ei sitten niin mitään...Joten kai kolmonen äitiyteen orientoituessaan jo luopui näistä mielihaluistaan lapsensa hyväksi?

Ja limpsa, sillä nyt ei ainakaan voi sitä olutlasillista korvata, siinähän on sokeria ja lisäaineita ja ties mitä. Limsapullo ei ole yhtään sen terveellisempi kuin olutpullo!Ap, sinä et voi nyt enää ikinä antaa periksi yhdellekään mieliteollesi. Kolmonen on puhunut.

Vierailija

Eikö olisi jo korkea aika opetella olemaan ilman olutta ja näyttää pitkää nenää mieliteoille. Vanhemmuus alkaa heti kun päätät yrittää lasta.

Vierailija

Itse ehdin vetäistä ihan kännitkin ennen plussatestiä, ja neuvolassa vakuuttivat ettei sillä siinä vaiheessa ole vielä mitään väliä.

Vierailija

että mietit ja stressaat yhden miedon alkoholiannoksenkin juomista jopa ennen plussatestin tekoa, niin voiskohan sillä olla mitään vaikutusta siihen, ettet raskaudu?

Kun lukuisat lääkäritkin ovat sanoneet, ettei yksi alkoholiannos missään raskauden vaiheessa aiheuta mitään vaaraa...Saati sitten raskauden välittömässä alussa. Tajuatko ollenkaan, kuinka monet odottajat käyttävät reippaastikin alkoholia ennen plussatestiä. Tietysti on hyvä, että korostetaan nollalinjaa, mutta tämä on siksi, että on parempi aina olla ilman alkoholia raskausaikana kuin käyttää sitä liikaa. Sinun kohdallasi liikakäytön vaaraa tuskin on. Kyllä ihminen saa juoda useamman oluen useana päivänä pitkin raskautta, ennen kuin on mitään mahdollisuutta vaurioittaa lastaan sillä alkoholilla.Fakta on, että yksi olut rentouttaa pienesti. Ja joillekin stressiin taipuvaisille ihmisille sen yhden oluen juominen vaan ihan reippaasti (raskaana tai ei) olisi parempi vaihtoehto kuin siitä murehtiminen ja stressaaminen silloin, jos sattuu lasillista tehdä mieli...Jos elät niinku normaalisti, et raskauduttuasi varmasti aiheuta lapsellesi hallaa, mutta ehkä raskautuminen onnistuu paremmin.

Vierailija

Nyt voit vaikka vetää perseet olalle, eikä vaikuta mitenkään tulevaan sikiöön, vaikka hedelmöitys olisi tapahtunutkin. Eihän se alkio ole vielä edes kiinnittynyt, saati sitten, että olisi kyseessä sikiö, jolla sinun kanssasi yhteinen verenkierto ja kehittyviä elimiä...1-2 alkoholiannosta viikossa on turavllista raskausaikanakin (vaikka mikäänhän ei pakota ottamaan yhtäkään, aina parempi). Yksi olutpullo koska vaan nautittuna ei tosiaan vaikuta yhtään mitään yhtään mihinkään, mutta tässä vaiheessa ei vaikuttaisi vielä yksi viinipullokaan.Ja ainahan voi juoda oluen sijasta limsaakin, mutta ainakaan mitään raskauteen liittyvää syytä sinulla ei ole nyt jättää sitä oluttasi juomatta.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat