Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Hoitosopimuksesta yksityisen pph:n kanssa

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Teimme yksityisen pph:n kanssa suullisen sopimuksen, jonka mukaan me maksamme hänelle niistäkin hoitopäivistä, jolloin lapset eivät ole hoidossa, koska työni vuoksi kesäkuukaudet lapset ovat kotona ja sovimme, että maksamme nimellisen maksun kesäkuulta. Nyt hän kuitenkin väittää meidän sopineen että maksaisimme myös heinäkuulta tietyn summan ja elokuun alusta täyden hoitomaksun, vaikka vien lapset hoitoon vasta elokuun puolessa välissä. Olen maksanut sopimuksemme mukaisesti hiihtoloman, jolloin lapset olivat kotona, sekä pääsiäisen päivät ja 5vrk sairaaana kotona olostakin. Ja maksamme hoidosta 9h/vrk, vaikka lapset ovat hoidossa 7h. Joten olen harmissani hänen väittäessään että olisin lupautunut maksamaan myös kesä-heinäkuulta. Mitä voisin tässä tilanteessa tehdä, kun en halua riitaakaan koska olen hoitoon ihan tyytyväinen.

Kommentit (3)

Vierailija

Suullisilla sopimuksilla ei riitatilanteessa ole mitään virkaa. Siinä on sana sanaa vastaan. Jos ette halua riitaa, maksatte hoitajalle mitä hän vaatii. Jos hoitaja haluaa todella saada ne rahat, hän pistää ne perintään ja siinä vaiheessa aletaan selvittämään, kumpi on oikeassa. Toisaalta, asiasta, mistä ei ole mustaa valkoisella, ei ole myöskään mitään sovittu. Mutta esim. jos kelan yksityisen hoidon tuen hakemukseen on laitettu ruksi siihen kohtaan, että maksetaanko hoitajalle loma-ajalta palkkaa, katsotaan sovituksi myös niin. Kelahan ei maksaisi tukia, ellei vanhemmat maksa mitään hoidossa. Mutta se on tietenkin hoitajan ja vanhempien sopimus, kuinka paljon vanhemmat maksavat... Mutta siis, sana sanaa vastaan, asiasta kun ei ole kirjallisesti sovittu. Tehkää nyt ihmeessä kirjallinen sopimus! En ymmärrä, kuinka kukaan yksityinen hoitaja toimii ilman kirjallista sopimusta? Sopimuksessa on hyvä sopia kaikista raha-asioista.

Vierailija

Saahan hoitaja kuitenkin yksityisen hoidon tuen ajalta? Periaatteessahan koko vuodesta kuuluisi maksaa, jos käytössä hoitajien yhdistyksen mukainen sopimus. Aika tavallista kuitenkin on, että vanhemmat eivät maksa hoitajan omalta kesälomakuukaudelta maksua, mutta hoitaja saa kuitenkin yksityisen hoidon tuet ajalta. Tämä ei kai kelan mielestä oikein ok.Meillä oli yksityisen pphn kanssa näin. Hän piti koko heinäkuun aina lomaa, me emme maksaneet, mutta tuet hän sai. Muulta ajalta maksoimme koko ajan täyden maksun riippumatta siitä oliko poika hoidossa vai ei.Jos lapsesi vie kokopäiväisen paikan ja ylipäänsä yhden maksavan paikan hoidossa niin on ihan ymmärrettävää, että hoitaja haluaa maksun. Tulon menetystähän se on muuten hänelle ... ja harva suostuu sopimukseen, jossa pitää paikkaa lapselle, mutta vanhemmat voivat pitää halutessaan lasta myös kotona ja olla maksamatta hoitopaikasta. Tietenkin jos olette erikseen sopineet muuta niin se on sopimusasia josta kannattaa tosiaan neuvotella ....

Vierailija

ettei sellaisilta kuukausilta makseta yksityisenhoidontukea, joilta lapsi ei maksa hoitomaksua. Mutta voin olla kyllä väärässäkin.Meillä nämä hoitomaksut on sovittu siten, että maksamme hoitajalle jokaiselta 12 kuukaudelta sovitun summan, oli poika sitten hoidossa tai lomalla. Maksamme siis maksuja myös siltä kuukaudelta, kun hoitaja pitää kesälomansa + niiltä päiviltä, jolloin hän on ylimääräisillä vapailla. Lisäksi sellaisilta ajanjaksoilta, jolloin poika ei ole hoidossa. Tänä kesänä esim. poika on poissa hoidosta kesäkuun puolesta välistä elokuun puoliväliin, mutta maksamme hoitomaksun myös tältä ajalta.

Nämä loma-asiat kannattaa aina sopia selkeästi kirjallisina, ettei sitten tule kiistaa sovitusta. Kurjaahan se on alkaa riitelemään maksuista, jos muuten välit hoitajaan on hyvät ja hoitoon ollaan tyytyväisiä.

Uusimmat

Suosituimmat