Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

ÄNKYTYKSESTÄ!

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Hei. Meillä on 2,7 v lapsi. Hän on tähän menneessä puhunut ihan normaalisti. Nyt joutui lääkärissä ottaamaan väkisin astmalääkettä yskän takia.

Kotona piti jatkaa sitä swou´ta.(väkisin antamista) Lapsi sai siitä ilmeisesti jonkinlaista traumaa. Nyt seurauksena tuli änkytys. ONKO KENELLEKÄÄN VASTAAVA KOKEMUSTA??? Kauanko kesti änkytys, voiko asialle tehdä mitään????Kiitos vastauksista.Kommentit (4)

Vierailija

Meidän poika oppi todella aikaisin puhumaan;

1-vuotiaana osasi paljon sanoja ja 2-vuotiaana puhui ihan sujuvasti.

3-vuotiaana alkoi yhtäkkiä änkyttämään ja sitä jatkui melkein vuoden.

Olimme huolissamme, tilasin varmuuden vuoksi ajan puheterapeutille.

(jonotusaika on tosi pitkä). No.. meni monta kuukautta, että saimme ajan. Ekalla kerralla marraskuussa kun kävimme, poika vielä änkytti. Seuraava aika olikin vasta toukokuussa ja siihen mennessä änkytys olikin jo loppunut. Sehän kyllä saattaa alkaa uudelleen. Nyt kuitenkin lapsi puhuu sujuvasti ja oppi nyt kesällä sanomaan j-kirjaimen, mistä on onnellinen.Puheterapeutti sanoi, että yleensä, kun aika varataan, pitää änkytystä olla jatkunut puoli vuotta. Asia kannattaa siis tutkia, jos sitä on kauemmin jatkunut, mutta teillä ei kait ole, ymmärsin. Aina voi soittaa puheterapeutille ja kysyä asiasta.Kokeile rohkaista lasta; esim kun ottaa lääkkeen, anna esim pikku tarra tms. se motivoi lasta.Tsemppiä !Vierailija

Todennäköisimmin menee ohi aika pian. Ei kannata kiinnittää mitään huomiota asiaan! On kuulema aika tavallista että tämän ikäiset reagoivat ohimenevällä " änkytys" vaiheella asioihin. Änkytys lainausmerkeissä siksi, että alan ihmisten mm. puheterapeuttien mielestä tämän ikäisillä ei ole änkytystä, noin karrikoidusti.

Vierailija

Jossain 2-3 ikävuoden vaiheilla joillakin lapsilla tulee kausi jolloin voi esiintyä änkytystä. Näin oli myös meidän toiseksi vanhimmalla lapsellamme. Olimme hieman huolissamme, mutta kun tuttavaperheeltä kuulimme miten heilläkin oli sitä ollut ja puheterapeutti oli sanonut sen olevan normaali vaihe, emme enää hermoilleet. Nyt 4-vuotiaana poika ei enää änkytä yhtään, enkä edes muista milloin se loppui :). Emme vieneet lasta mihinkään terapiaan eikä se ollut nähtävästi tarpeenkaan.

Uusimmat

Suosituimmat