Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kuinka auttaa masentunutta ystävää?

Vierailija

Mitenkähän ystävää vois auttaa, kun hänellä on vaikea masennus? Haluaa eristäytyä ulkomaailmasta, eikä halua lähteä kotoa pois, olen yrittänyt kutsua häntä kylään, on sovittukkin päiviä milloin hän tulee, mutta aina tulee joitakin syitä ettei pääsekkään.

Ystäväni ei käy edes kaupassa, on vaan kotona. Pitäisikö mennä vaan hänen luokseen ja suurin piirtein väkisin raahata ihmisten ilmoille vai mikä olis oikea tapa, kun luulis kumminkin että sitä masentuu vaan entistä enemmän kun on vaan kotona.

Kertokaa miten voin auttaa ystävääni, masennusta on kestänyt jo muutaman vuoden, hoidoissa hän käy, mutta tuntuu, että onko niistä oikeasti apua?

Kommentit (3)

Vierailija

Revit vaan ystäväsi sängynpohjalta ylös ja ulos. Jos ei ole jaksanut siivota, siivotkaa yhdessä. Siitä tulee hyvä mieli kun siistiä. Käykää kaupassa, tehykää ruokaa, ulkoilkaa.



Masentunut helposti juuri eristäytyy ja se vaan ruokkii tautia lisää

Vierailija

Mene kaverillesi, vaikka kyläilemään. Valmistaude olemaan niin kauan kuin joudat. Juttele iloisia asioita (omiasi) vaikka siivoile ja tee kaverilla pullaa. Pane sauna päälle ja saunota kaverisi. Käykää silloin tällöin pitkä kävelylenkki. Ole rinnalla.

Vierailija

Voithan yrittää kauniisti puhuen ehdottaa, että jos vaikka yhdessä kävisitte lääkärissä. Itse en pahasti masentuneena tajua mitään vaan helpottaa jos joku sanoo mitä pitää tehdä. Lääkäristä ystäväsi saisi lääkkeitä, ettei ainakaan masennus pitkity ja pahennu. Jos yli 2vk jatkunut ystäväsi tilanne niin kannattaa lääkärissä käydä, ei se tilanne itsestään mene ohi.

Uusimmat

Suosituimmat